Prettige kerstdagen met chrysanten – Kerst

Foto van: justchrys Merry Chrysmas

Foto van: justchrys Merry Chrysmas

 Chrysanten, wauw! Wat zijn ze mooi! Chrysanten voor de kerstdagen is de ultieme bloemen decoratie voor op je tafel tijdens het kerstdiner. Of gewoon in huis om het voor deze feestelijke dagen nog mooier te maken. Ik ben helemaal gek op Chrysanten en ik hoop jij ook naar dit artikel…haha… Chrysanten zijn bloemen die qua vorm en kleuren heel aanwezig zijn in een boeket. Prachtig zijn ze.

Foto: justchrys winter

Foto: justchrys winter

Er zijn 400 rassen Chrysanten dus er is altijd wel een chrysant bij die jij ook heel mooi vindt. Voor deze kerstdagen is bij Just Chrysanthemum, afgekort Just Chrys inspiratie te zien van een mix van donkerrode, kerstkleurige, oranje en paarse chrysanten in alle vormen en maten.

Just Chrysanthemum is een initiatief van Stichting Chryson. Met ca. 150 Nederlandse snijchrysantentelers en 6 veredelaars werken ze samen binnen deze stichting. Op ca. 460 hectare creëren zij ruim 1,25 miljard stelen aan kleurrijke chrysanten per jaar. Dus heel veel bloemen. Twijfel niet en ga aan de slag met deze supermooie bloemen. Maak een mooi bloemstuk en versier het met mooie kerstballen. Zet ze op een dienblad in verschillende vaasjes of glazen flesjes in verschillende hoogtes en vormen met mooie chrysanten erin.

Foto: justchrys winter Kerst

Foto: justchrys winter kerst

Deze bloemen zijn niet alleen mooi maar staan ook 10 tot 14 dagen als je ze in een schone vaas zet met helder lauw water en zonder dat de bladeren het water raken. Snij de stelen schuin af tot de gewenste lengte. Dat zijn allemaal belangrijke tips om lekker lang van je chrysanten te kunnen genieten. Ik weet zeker als je deze Kerst aan de slag gaat met deze mooie chrysanten, dan worden jouw gasten er helemaal verliefd op.

Zoals ik al heb gezegd ik ben dol op Chrysanten en dat is te zien in andere artikelen op ElsaRblog, en één ervan is een zelfgemaakte paasdecoratie voor op tafel, is heel schattig en ook heel makkelijk om te maken.

En voor nu wensen Inge en Ik jullie Prettige Kerstdagen en geniet er vooral van!

Foto: justchrys Kerst winter

Foto: justchrys Kerst winter

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

2 Reacties

 1. 21 december 2019 / 5:35 pm

  Beautiful photos of chrysanthemums. I love the colors! A nice change from poinsettias at Christmas.

  • Elsa
   Auteur
   22 december 2019 / 9:31 am

   Thank you so much Sandra! I already visited your blog and I loved the photos of Portugal! A merry Christmas are the sincerest wishes here from the Netherlands ☻♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?