Weekend in Lissabon wat moet je zien?

Weekend in Lissabon
Weekend in Lissabon

Weekend in Lissabon is echt een aanrader. Lissabon is het grootste stad van Portugal. De bereikbaarheid is een voordeel om naar Lissabon toe te gaan. In enkele uren kun je makkelijk vliegen vanaf heel Europa. Lissabon is grotendeels veilig om te bezoeken maar zoals alle wereldsteden, moet je altijd opletten waar je loopt. 

Ik ben afgelopen week 4 dagen in Lisboa (Lissabon) geweest. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. In deze stad is zo veel te zien en te beleven dat een weekend niet genoeg is om alles te bekijken. Maar ik heb een paar tips om je keuze makkelijker te maken.


Belém is een freguesia (stadsdeel) van Lissabon en daar vind je het Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém.

Beide monumenten staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Maar dat is niet het enigste. Daar vind je de wereldberoemde Pastéis de nata. En ja, wij hebben een bezoek gebracht en ook de Pastéis de nata (Pastéis de Belém) gegeten. En ze waren onvoorstelbaar lekker!!

 • Belém: Padrão dos Descobrimentos
 • Padrão dos Descobrimentos
 • Pastéis de Belém
 • Pastéis de nata
 • Torre de Belém

In Lissabon heb je veel mogelijkheden om de hele stad te bewonderen.

Je kunt met trein, metro, gele tram (typische Portugees), fietsen, scooters, elektrische step (die zijn heel populair in Lissabon), tuk-tuk en de bus op pad. Wij hebben gekozen voor de hop on hop of bus. Je koopt een kaart en op die manier kun je 2 of 3 dagen door Lissabon reizen. Het voordeel hiervan is dat je kunt uitstappen en instappen waar je maar wil. 


Vanaf het Castelo de São Jorge heb je een geweldig uitzicht over de stad (Lisboa).

Zoals alle toeristen zijn wij ook naar het Castelo de São Jorge geweest. Superleuk om daar rond te lopen en genieten van het mooie uitzicht op Lissabon. 


Een bezoek aan Alfama is heel bijzonder.

Deze wijk is authentiek. Daar vind je de smalle straatjes en heel veel Fado. Zoals heel veel mensen weten, fado is traditionele Portugese muziek. Deze manier van zingen is met heel veel gevoel  en gaat meestal over heimwee en liefde. Een fadoavond is een echt een belevenis. Daar proef je de echte Portugese roots. 


Het Portugese eten is zo lekker.

In Lissabon heb je snel lekkere restaurants gevonden. Niet bang zijn om iets te proberen. Mijn ervaring is dat je bijna overal heel goed kunt eten voor een redelijke prijs. De Portugese keuken gebruikt veel verse producten en dat maakt het zo lekker. Vis zoals Kabeljauw is heel populair. Ik zelf vind Bacalhau a Bras, sapateira recheada, jardineira, sardinhas assadas mijn favoriete specialiteiten. De Portugese houdt ook van zoetigheid. Desserts en gebakjes zijn een aanrader om te proberen.

Ik ben benieuwd wat je favoriete Portugese Gerecht is!…Naar Lissabon toe te gaan en niet naar Praça do Comércio is bijna onmogelijk.

Praça do Comércio is het hart van Lissabon. Door zijn locatie, heb je een mooi uitzicht over de rivier de Tejo (Taag). Dit groot plein ademt geschiedenis. Tijdens de Anjerrevolutie was dit plein het podium naar democratie.

Anjerrevolutie
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

2 Reacties

 1. 12 juni 2022 / 8:00 pm

  Ik hou van lissabon Wij waren er pas in maart.
  En er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.
  We wonen in een klein appartement bij de Lift, vlakbij de Rossino.
  Bedankt voor de mooie foto’s
  Groeten, Nicole

  • Elsa
   Auteur
   13 juni 2022 / 8:38 pm

   Ja, Lissabon is heel bijzonder. Wij hadden ook een hotel vlakbij de lift. Was top!
   Dankjewel Nicole ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?