3 keuzes die je moet maken bij private lease

3 keuzes die je moet maken bij private lease

Steeds meer mensen verkiezen het leasen van een auto boven een auto kopen. Dit komt vooral doordat je een vast bedrag per maand betaalt en geen grote som geld hoeft neer te tellen. Is jouw auto aan vervanging toe en wil je ook leasen? Dan moet je weten dat je voor een aantal keuzes komt te staan. Om jou hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, staan hieronder 3 keuzes op een rijtje die je moet maken bij private lease.

 

1. Soort auto

Het private lease aanbod groeit mee met de vraag. Er zijn nieuwe leasemaatschappijen bijgekomen en bestaande bedrijven hebben hun aanbod uitgebreid. Ben je op zoek naar een geschikte auto? Dan ontdek je al snel dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Dit brengt ons direct bij de eerste keuze die je moet maken als je voor private lease kiest, want je moet bepalen welke soort auto je wilt leasen.

Heb je al een merk en model in je hoofd? Zoek dan specifiek naar deze auto. Grote kans dat je hem wel ergens kunt leasen. Als je hem nergens tegenkomt, moet je niet direct denken dat je hem niet kunt leasen. Het zit er namelijk dik in dat een leasemaatschappij de auto voor je kan bestellen.

Naast het merk en model moet je ook nadenken over het formaat van de auto. Vind je het lastig om te kiezen tussen een grote of kleine auto? Bedenk dan waar je hem allemaal voor wilt gebruiken. Als je er regelmatig meerdere mensen in vervoert, kun je beter voor een grotere auto kiezen. Rijd je er eigenlijk alleen zelf maar in? Dan volstaat een kleiner model. Tot slot moet je ook bepalen of jouw voorkeur uitgaat naar een brandstofauto of een elektrische auto private leasen.

 

2. Looptijd

Bij private lease moet je niet alleen maar keuzes maken met betrekking tot de auto die je wilt leasen. Je bepaalt namelijk ook voor welke periode je de auto leaset. De maximale looptijd is bij veel leasemaatschappijen 60 maanden. Vaak wordt er voor deze looptijd gekozen. Dit komt doordat de kosten per maand dan lager uitvallen dan wanneer je voor een kortere looptijd kiest. Toch raden wij je niet aan standaard voor de maximale looptijd te kiezen, want in sommige gevallen is een kortere looptijd aantrekkelijk. Naast een looptijd van 60 maanden kun je vaak ook een contract voor 24, 36 of 48 maanden afsluiten.

 

3. Kilometrage

Tot slot moet je ook een kilometrage kiezen. Dit is een bundel die uit een x-aantal kilometers bestaat. De meeste leasemaatschappijen bieden verschillende opties aan, waardoor er voor iedereen wel een geschikte bundel tussen zit. Treed je buiten je bundel? Dan brengt een leasemaatschappij extra kosten in rekening. Denk daarom goed na over het aantal kilometers dat je kiest.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?