Uiteten bij Van ‘T Spit Eindhoven / Kiprestaurant – Hotspot

Uiteten bij Van ‘T Spit Eindhoven; Elsa en ik hadden de gelegenheid om vorige week maandag bij Van ‘T Spit in Eindhoven te gaan eten. Het was een warme zomerse avond.
We keken er heel erg naar uit, omdat wij allebei heel erg van kip houden, maar ook dat we weer met z’n tweetjes iets leuks konden doen.
Het is altijd gezellig als wij samen zijn, lekker kletsen, lachen, wat drinken en natuurlijk wat eten, daar zijn we allebei dol op. En dat kwam nu wel heel goed uit.
Van ‘T Spit ligt in de Kerkstraat 18 te Eindhoven. Het is een gezellig straatje met verschillende restaurants. Van ‘T Spit Eindhoven opende zijn deuren in het weekend van 1 april.
De andere locaties liggen in: Amsterdam West, Amsterdam de pijp, Rotterdam en vanaf mei opende Breda ook zijn deuren.

Wij waren om 19.00uur bij het restaurant en zijn heel hartelijk ontvangen door het personeel. We konden buiten een plaatsje uitzoeken, voordat, wilde we natuurlijk eerst binnen een kijkje nemen. Het ziet er heel gezellig uit, mooi, stoer interieur. Hier een kleine impressie.

Maar wat was het binnen warm zeg, echt petje af voor het personeel, het was wel afzien voor hun. Gelukkig hadden wij de keuze om buiten te zitten.
Naar dat we een leuk plaatsje uit gezocht hadden, kregen we de menukaart. Je kunt kiezen voor een 1/1 hele kip of een 1/2 halve kip.
Ze hebben ook verschillende bijgerechten. De keuze is niet zo groot maar het draad natuurlijk allemaal om de gegrilde kip.


Wij hebben gekozen voor de hele kip. En als bijgerechten: brood met boter, biologische friet, zoete aardappelpuree, koolsalade en groene kool. En als drankje had Elsa een zoete witte wijn en ik een Bacardi cola  dat geserveerd werd in een heel leuk glaasje zag er heel gezellig uit. Ondertussen waren wij aan het genieten van de locatie en van het mooie weer, heerlijk!!! En ja hoor daar kwam het hoofdgerecht, het water liep ons in de mond.(bijwijzen van spreken he, hihi) Het zag er heel goed uit, dus maar meteen aanvallen.

We namen allebei een hap van de kip en keken elkaar aan , we hoefden niks te zeggen maar wisten van elkaar dat we het heerlijk vonden. En dat was het ook de kip is lekker sappig, krokant, en goed van smaak. Ze hebben ook verschillende zelfgemaakte sauzen, waaronder ook piri piri. Die wilde we natuurlijk proberen, het personeel had ons al gewaarschuwd probeer eerst maar een klein mespuntje want hij is heel pittig. En inderdaad heel pittig, zorg dat je er een glas water bij hebt.
Elsa zei meteen deze kip met piri piri is net zo goed als in Portugal en zij kan het weten want zij is Portugees. De bijgerechten waren ook heerlijk.


Wij vonden vooral de biologische friet en de zoete aardappelpuree heel lekker. Je denkt van te voren als dit maar genoeg is, maar het is meer als genoeg, wij kregen niet alles op.
Wij hebben echt genoten van de kip.

Wisten jullie dat de kippen Van ‘T Spit in Brabant worden geboren, waar ze ruime stallen tot hun beschikking hebben. En dat de boer alle tijd voor ze neemt, zodat ze rustig kunnen op groeien tot volwaardige kippen.


En dan nu het toetje. Het personeel raden ons aan om de cheese cake  te nemen, die moeten jullie echt geproefd hebben, want die is echt goed zeiden ze. Dat hebben we dan ook gedaan, maar dan wel 1 stukje voor ons samen, er kon eigenlijk niets meer bij, maar omdat het personeel zo enthousiast was over de cheese cake, wilden we ons dat niet ontnemen. Ze hebben geen woord gelogen, de cheese cake was echt overheerlijk, nog nooit zo’n lekkere cheese cake gehad, en ze worden elke morgen vers gemaakt.

Voor ons was dit een top avond, mooi weer, leuke locatie, heerlijk gegeten en gedronken. Elsa en ik vinden Van ‘T Spit Eindhoven een echte aanrader en vooral als je van kip houdt zou ik er zeker een keer heen gaan. Je kunt hier alleen niet reserveren maar plek genoeg dus je zult niet al te lang hoeven wachten voor een plaatsje. Wij gaan hier zeker nog een keer naar toe. Vooral de complimenten voor het personeel, Super!!!

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. Elsa de Pinho
  30 juni 2017 / 1:59 pm

  Ziet er heerlijk uit!! Ga zeker hier een x eten. Gr Elsa

  • ElsaR Blog
   1 juli 2017 / 6:25 pm

   Ja Elsa, jij moet echt een keer proberen. Ik weet zeker dat jij het lekker vind. x ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?