7 lekkerste en gezondste recepten met vis

7 lekkerste en gezondste recepten met vis; Vis is ontzettend gezond door de rijke hoeveelheid eiwitten, vitamines en mineralen. In vette vis vind je ook nog eens gezonde omega 3-vetzuren. Geniet van deze zeven lekkerste en gezondste recepten met vis:

7 lekkerste en gezondste recepten met vis


1. Vis salade

Deze rijke vis salade is een heerlijke en gezonde lunch als je de surimi vervangt door echte krab of verse kabeljauw, koolvis of heek. Surimi is namelijk gemaakt van witvis, maar dan met allerlei toevoegingen om het op krab te laten lijken. Verse krab en witvis leveren enkel gezonde eiwitten en mineralen als fosfor, magnesium en selenium. Ook eieren bieden veel gezonde voedingsstoffen, net als garnalen. Zowel gerookte forel als zalm bevatten naast eiwitten veel gezonde omega 3-vetzuren.

De salade kan trouwens prima als avondmaaltijd als je er bijvoorbeeld (zoete) aardappels bij serveert. Je kunt de voedingswaarde nog verhogen door andere soorten sla toe te voegen. Vooral waterkers, veldsla en Romaine zijn erg voedzaam en gezond.

Tip: Kies voor zoete aardappel als bijgerecht als je bezig bent met afvallen of om andere redenen minder koolhydraten wil binnenkrijgen.


2. Gevulde eitjes met zalm

Lekkerder en gezonder kan bijna niet. Gevulde eitjes met zalm laten alle gezonde voedingsstoffen uit eieren samenkomen met de gezonde vetten uit zalm.

Tip: gebruik ricotta als roomkaas als je zoveel mogelijk voedingstoffen wil binnenkrijgen.

Groene saus voor bij de gebakken vis


3. Zalm kerstboom

Van plakjes gerookte zalm kun je allerlei leuke figuren maken, zoals deze zalm kerstboom. Met ‘slingers’ van tijm en ‘kerstballen’ van zongedroogde tomaat, feta en olijven heb je een heerlijk voorgerecht vol gezonde voedingsstoffen.


4. Gevulde champignons met zalm uit de oven

Wat een heerlijk en gezond voorgerecht is dit! Bovendien krijg je met dit gerechtje lekker veel vezels, vitamines en mineralen binnen. Niet alleen via de extra grote champignons, maar ook met de rijke vulling van verschillende groenten. De zalm voegt ook nog eens gezonde omega 3-vetzuren toe, dus dat is dubbel genieten voor je lijf. Ook kabeljauw is trouwens een prima optie, want deze vis zit vol gezonde eiwitten.

Mocht je bezig zijn met afvallen, dan kan dit gerecht ook prima als je de gorgonzola vervangt door fetakaas, hüttenkäse of verse geitenkaas. Met deze kaassoorten krijg je net wat minder calorieën binnen. Dat helpt je bij je gewichtsverlies.

Als je wil afvallen, laat je het brood ook het beste weg. Of je neemt er een zaden- of notencracker bij.


5. Gerookte zalm met peer en crème fraîche

Nog zo’n fantastisch voorgerecht is dit torentje van peer, zalm en crème fraîche. Het zoete van de peer combineert heerlijk met het ziltige van gerookte zalm en het romige van de crème fraîche. Honing voegt nog extra zoetheid toe. Met dit voorgerecht krijg je alle gezonde voedingsstoffen uit vers fruit binnen. Denk aan vezels, vitamines, mineralen en fytonutriënten. Zo bevat peer vitamine C en koper, die beide goed zijn voor onze weerstand.

Gerookte zalm met peer en crème fraîche

De fruitsoort is eveneens rijk aan kaneelzuur, dat onze cellen beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Ook vind je in peren gezonde stoffen als flavanolen en anthocyanen. Deze hebben een beschermende invloed als het gaat om diabetes. Zalm levert gezonde omega 3-vetzuren voor ons hart en brein. Deze vetten dragen bovendien bij aan het verminderen van ontstekingen. Gebruik je rauwe honing, dan krijg je behoorlijk wat belangrijke mineralen als calcium, kalium en magnesium binnen. Een supergezond voorgerecht dus!

Tip: Ben je aan het afvallen of wil je om een andere reden minder koolhydraten en calorieën binnenkrijgen? Gebruik dan weinig honing en vervang de crème fraîche door Griekse yoghurt of volle kwark.


6. Omeletrolletjes met zalm, groene asperges met zeekraal

Omeletrolletjes met zalm, groene asperges en zeekraal brengen alle gezonde voedingsstoffen uit verse, onbewerkte lenteproducten samen. In dit artikel vind je een link naar het recept.


7. Gebakken vis met groene saus

Gebakken vis kan heel gezond zijn als je verse vis kiest. Bak je hem in extra vierge kokosolie, dan krijg je enkel gezonde vetten binnen. Met deze groene saus vol verse kruiden verhoog je het gezonde karakter van de vis nog eens. Eet smakelijk!

AnnemiekPuur Figuur


7 lekkerste en gezondste recepten

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?