Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 27

Voor vandaag in Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 27 willen we je graag voorstellen aan Caro van de site bornonaplane.nl. Caro reist al 22 jaar de wereld over. Ze is gek op reizen, schrijven, fotograferen en blogs typen. Het liefst breng ze al haar tijd door in nieuwe steden en landen, mooie plekken ontdekkend en pratend met iedereen.
Afgelopen heeft ze een tussenjaar gehad maar is nu weer aan haar master begonnen. Born on a Plane is haar online notitieboek met daarin bijzondere plekjes over de hele wereld, mooie verhalen en heel veel inspiratie. Vlieg je mee met Caro de wereld over?. Maar nu eerst nemen we je mee naar de antwoorden van Caro op onze vragen van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Heel veel leesplezier.

Wil je ook net als Caro Cools mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Caro van www.bornonaplane.nl.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Caro, geboren in Maastricht, maar inmiddels woonachtig geweest in verschillende steden en landen. Ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen en blogs te schrijven over mijn nieuwe avonturen op mijn blog www.bornonaplane.nl. Zelf ben ik net terug uit Kenia waar ik afgelopen zomer voor het reisbureau Charlie’s Travels heb gewerkt.

 Caro van www.bornonaplane.nl en Charlie’s Travels 

Het was dus opeens verhuizen naar Nairobi en me onder laten dompelen in de mooie Keniaanse cultuur, zo gaaf! Sinds een maand ben ik weer op Nederlandse bodem en ben ik begonnen aan mijn master in de neuropsychologie, totaal iets anders dus dan al mijn gereis.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Inmiddels heb ik door 33 landen gereisd, verspreid over Noord-Amerika, Afrika, Azië en Europa. Het reizen is mij met de paplepel ingegoten, dus zodra het kan, vertrek ik samen met mijn camera, dagboek en paspoort weer op reis!

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Kenia, absoluut! De cultuur, het landschap, de mensen, de avonturen, alles! Het was zo mooi om dit land van zo dichtbij mee te maken toen ik er afgelopen zomer woonde en werkte voor Charlie’s Travels ! Terwijl ik voor hun over off-the-beaten-track reizen in Kenia schreef, ben ik ook op de gaafste trips mee geweest. Dat je het ene moment nog door een regenwoud aan het hiken bent samen met een Maasai en het volgende moment op een motor door de woestijn crost, dat is onvoorstelbaar. Ik had voedselvergiftiging opgelopen de ochtend van onze driedaagse hike en ondanks dat is het absoluut mijn favoriete herinnering!

Je bent gewoon even zo ver van de bewoonde wereld verwijderd, geen telefoonbereik, geen winkels, alleen maar eindeloze natuur en volle rugzakken met eten, drinken en de tenten. Ons kamp zetten we op aan de rand van een mooi meer waar vlak daarvoor een groep olifanten was geweest en terwijl wij onze tent opzetten, werd er een heerlijke maaltijd gekookt op een kampvuurtje. De sterrenhemel, de verhalen van de Maasai-krijgers, ik zou zo terug willen naar dat moment!

Kenia, foto van www.bornonaplane.nl en Charlie’s Travels 

Daarnaast vond ik ook Nairobi een verrassend leuke stad! Al die kleurrijke marktjes die overal te vinden waren en de fijne vibe die de stad had. Jammer misschien dat je zo vaak de Uber nodig had om ergens te komen – van de andere kant, die ritjes leverde zo veel leuke gesprekken op en tips van plekken die ik niet mocht overslaan. Allerlei restaurantjes met vers bereid eten, van vers gevangen inktvis aan de kust die je geprobeerd moet hebben, tot heerlijke Indiase chowpati, verse mango’s en Tuskers (bier).  

Wat ik misschien wel het meest bijzondere vond, was dat ik vanuit Nairobi zó in een van de Nationale Parken stond en eindeloos veel dieren kon spotten. De kleinste welpjes heb ik gezien, vier cheeta’s die op jacht waren en eindeloos veel grazende zebra’s, rennende giraffen en kuddes olifanten. Ik denk dat de dieren iets zijn waar ik gewoon nooit genoeg van kan krijgen…  

Nairobi, foto van www.bornonaplane.nl

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Italië, Iran, Montenegro, moet ik echt kiezen? In Italië kon ik eindeloos slenteren door de smalle steegjes, pizza’s eten en luisteren naar het Italiaanse geklets overal om mij heen. De sfeer in de stadjes vond ik altijd zo fijn en warm en ik kan, nog steeds, niet genoeg krijgen van het land. En van haar eten natuurlijk ook niet!

Maar Iran was om zoveel andere redenen weer een heel bijzonder land om te bezoeken. De cultuur is zo anders dan alles wat ik tot nu toe gezien heb en de mensen behoren absoluut tot het aardigste volk ter wereld! Ontelbaar vaak ben ik daar aangesproken op straat omdat mensen mij een kop thee of een lunch wilden aanbieden. Daarnaast vind ik de moskeeën met haar gekleurde tegeltjes ook ontzettend mooi. Uren heb ik zitten wegdromen daar tussen al die kleurtjes, de vriendelijke mensen en de fascinerende cultuur.

Iran, foto van www.bornonaplane.nl

Dan is er ook nog Montenegro… Eindeloze bergen, spiegelgladde meren en ruige natuur. Heel veel hiken, tussen de slangen door en soms eindigend bij een huisje boven aan de berg waar je vers gemaakt brood en kaas kreeg. De landschappen hebben mij daar keer op keer verbaasd en de stadjes deden me vaak denken aan half-Italiaanse steden. Heerlijk ook om door rond te zwerven.

Montenegro, foto van www.bornonaplane.nl

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Deze foto van de Maasai. Ik vind het zo’n mooi kleurrijk volk om te fotograferen en vind het licht hier erg mooi rondom de vrouwen vallen. Stiekem heb ik nog wel meer favoriete foto’s, maar van Kenia, is dit toch wel een van de mooiste…

Mooiste foto Kenia Caro Cools

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

India. Daar was het zo druk! Ik reisde daar alleen rond en werd om de haverklap aangesproken en achtervolgt. Voelde me daar soms zo niet op mijn gemak, al heb ik daar ook absoluut heel mooie momenten meegemaakt. Zou best nog eens terug willen naar India, maar dan dus niet alleen… Liever met een vriendin zodat we het allemaal samen beleven!

India foto van Caro Cools

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Hoe lang mag de lijst zijn? Na elke reis en ontmoeting kan ik wel weer landen toevoegen… Voor nu staan de Filipijnen, Iran, Israël en Oezbekistan hoog op de lijst, maar ook Sudan, Oeganda, Tanzania en het noorden van Kenia. Dichterbij huis zou ik nog graag naar Lille gaan, naar Helsinki opnieuw en terug naar Italië. Maar eerst mijn master afmaken en sparen, voor ik weer op avontuur kan!  

                                              Liefs, Caro

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?