Donut rups – Traktatie

HmmmDonuts! Lekker!! vind je niet? De kinderen zijn er dol op en wij ook. Als traktaties denk ik altijd aan een gezonde traktatie, maar als ik deze Donuts rups zie dan weet ik het niet meer. Dan denk ik… de kinderen mogen ook af en toe lekker verwent worden. Deze Donuts rups is heel gaaf voor een kinderfeest en als traktatie natuurlijk. Is heel makkelijk om te maken en ook om te versieren. Om deze Donuts rups te versieren heb ik snoepjes gebruikt. Ik heb 3 soorten snoep gebruikt maar je kunt er ook nog andere soorten snoep voor gebruiken, zoals voor de eerste donut,  moet je 2 snoepjes voor in de lengte gebruiken om de 2 voelsprieten van de rups te maken maar je kunt ook 2 lollies gebruiken. Ik zou zeggen snel naar de snoep winkel of supermarkt en kijk rond wat ze allemaal hebben.

Tip: Het is ook een leuk idee om je eigen Donutwall te maken voor je feestje.


Wat je nodig hebt: voor 7 personnen

lange snoepjes voor de pootjes en voelsprieten

7 verschillende donuts

ronde snoepjes voor de ogen en neus

Nutella


Aan de slag:

Koop (of maak) 7 verschillende donuts met glazuur, wel van dezelfde maat. De kwantiteit is afhankelijk voor hoeveel personen het moet zijn.

Snij de lange snoepjes door het midden of iets minder, afhankelijk van de lengte van het snoep.

Op elke donut steek je 2 stukjes snoep voor de pootjes van de rups.

Op een schaal of plank leg je alle 6 de donuts met de pootjes tegen elkaar aan.

Nu versier je de eerste donut van de Donuts rups. Leg de 2 ronde snoepjes op de donut voor de ogen en van een ander snoepje maak je de mond.

De ogen en de mond plak je op de Donut met een beetje Nutella.

In het midden van de donut leg je een rond snoepje voor de neus.

Boven op de donut steek je 2 lange snoepjes als voelsprietjes.

Als laatste zet je de Donut met het gezichtje tegen de andere 6 donuts aan, en je donuts rups is klaar om te serveren en om op te eten.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?