Nieuwe gaatjes? Zo verzorg jij je oorbellen

oorbellen voor vrouwen

Oorbellen zijn een belangrijk sieraad. Niet alleen omdat ze mooi zijn, maar vooral omdat je ze elke dag kunt dragen! Ze geven je outfit net dat beetje extra en het is daarom belangrijk dat je goed voor ze zorgt. In deze blog lees je alles over hoe je je oorbellen kunt verzorgen. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt om zo goed mogelijk voor je nieuwe gaatjes te zorgen. Lees dus snel verder!

 

Welk ontsmettingsmiddel voor nieuwe oorbellen?

Vooral als je je laatste gaatjes jaren geleden hebt laten zetten, is het als eerste goed om te weten dat ontsmettingsmiddel op basis van alcohol eigenlijk nooit meer aangeraden wordt voor het schoonmaken van nieuwe gaatjes. De reden hierachter is dat ontsmettingsmiddel ook goede bacteriën doodt. Als je nieuwe oorbellen laat zetten, wordt tegenwoordig aanbevolen om in de ochtend en avond je oorbellen schoon te maken met een oplossing van lauw water en zout.

Een zoutoplossing maken

Alhoewel je een zoutoplossing kunt kopen, kun je ook heel makkelijk zelf een zoutoplossing maken om je oorbellen schoon te maken. Zo kun je in een glas of kopje kokend water en zout toevoegen en dit met elkaar mixen. In heet water lost het zout namelijk makkelijker op. Let er wel goed op dat de oplossing voldoende is afgekoeld voordat je het voor je oorbellen gebruikt!

Hoe maak ik mijn oorbellen schoon?

Je oorbellen schoonmaken, of je oorbellen verzorgen, kun je het beste doen met een zoutoplossing en wattenschijfjes of staafjes die niet pluizen. Deze dip je simpelweg in de oplossing en zo maak je je oorbellen en gaatjes schoon. Over het algemeen wordt aangeraden je oorbellen nooit uit te doen als ze nog aan het helen zijn, tenzij ze echt vies geworden zijn. Tijdens het schoonmaken mag je aan je oorbellen draaien. Dit kun je beter de rest van de dag niet doen zodat ze beter kunnen helen.

Wanneer mag je oorbellen wisselen?

Wanneer je je oorbellen mag wisselen, hangt erg af van je eigen genezingsproces. Gemiddeld genomen wordt er een periode van zes weken aangeraden voor oorbellen die je in je oorlel hebt laten zetten. Voor oor piercings, oorbellen in het kraakbeen van je oor dus, wordt een langere periode van 12 weken aangeraden. Als je oren na deze periode echter nog gevoelig zijn, is het een goed idee om je originele zweerknopjes langer in te laten. Pas als je oorbellen volledig genezen zijn, kun je namelijk andere oorbellen in doen.

Wanneer mag ik weer zwemmen met oorbellen?

Als je opzoekt wanneer je mag zwemmen met nieuwe oorbellen, kom je allemaal verschillende antwoorden tegen. Zo wordt er vaak beweerd dat zwemmen geen probleem is, of dat je dit juist niet moet doen omdat dit het risico op infecties vergroot. In principe zijn beide antwoorden waar. Alhoewel het aan te raden is om het niet te doen, is het erg verstandig ze een extra keer schoon te maken als het dan toch gebeurt. Hoe groot het risico op infecties is ligt natuurlijk ook deels aan de kwaliteit van het water waar je in zwemt.

Het verschil tussen schieten en piercen

Tenslotte is het nog een goed idee om het te hebben over het verschil tussen oorbellen laten schieten en piercen. Tegenwoordig mogen oor piercings, oorbellen in je kraakbeen dus, niet meer geschoten worden. Dit mag in de oorlellen nog wel. Dit komt doordat tijdens het schieten van oorbellen geen holle naald wordt gebruikt, wat met piercen wel het geval is. Bij het schieten van oorbellen wordt het zweerknopje zelf met een machine door je oorlel geschoten. Dat heeft een grote impact op je oor omdat het zweerknopje in principe bot is. Het schieten van oorbellen in je kraakbeen kan dit dus erg beschadigen, waardoor je last kunt krijgen van knobbeltjes of bultjes achter je oor.

Je oorbellen verzorgen

Na het lezen van deze blog weet je dat je oorbellen beter niet met desinfectiemiddel kunt schoonmaken en dat je gemiddeld zes weken moet wachten met het verwisselen van je oorbellen. Ook weet je nu dat je op moet passen met zwemmen en dat je oorbellen alleen in je oorlel mag laten schieten. Veel plezier met je nieuwe oorbellen!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?