Een herfstwandeling in het bos? Maak het fun met deze drie tips!

Een herfstwandeling in het bos - Maak het fun met deze drie tips

De zomerse warmte en zonnestralen beginnen ons stilletjes aan te verlaten, en het zou niet Elsa’s blog zijn mochten we niet helemaal vrolijk worden van herfst-, halloween- en winterdagen op komst. De dagen worden natter, korter en kouder, maar ook de bossen staan vol kleur en de natuur leeft helemaal op. Het perfecte moment om een lange boswandeling te maken met vrienden of familie en te genieten van een leuke DIY of warme chocomelk erna. Kom je mee op onze herfstwandeling?

 

Trek je vrolijke matching herstkleren aan

Haal alles uit je kleerkast en trek vrolijke truien en broeken aan. Kies voor laagjes en zet je zonnebril op je snoet om van de laatste zonnestralen te genieten. Wist je dat onze Noorderburen in Denemarken in de herfst en winter geregeld “zon momentjes” inlassen waarbij iedereen op een rijtje de zon staat op te nemen. Ga dus gerust met z’n allen op een rijtje staan met de zon op je stoet en neem al de vitamine D op die je kan vinden. Is het je eerste uitstap in het bos? Zoek online dan leuke matching schoenen of kledij en neem een ludieke foto. Zowel bij kleding voor mannen, vrouwen en kinderen vind je herfstige truien en sokken die leuk bij elkaar passen. Wat doe je met je leuke foto? Neem een kijkje bij onze foto ideeën, zoals een leuke poster of zelfgemaakte kader en je hebt alvast je eerste herfstdecoratie!

 

Ga op speurtocht

Een wandeling waarbij je gewoon bladeren moet rapen en ze dan in een boekje kleeft, beetje saai, toch? Je kan een wandeltocht leerrijk en super leuk maken door helemaal in je rol als speurder te kruipen. Trek een chiquer paar schoenen voor heren aan en neem een brilletje en hoed mee, want zo lijk je wel écht een speurder! Stel: jij bent een erg belangrijke speurder die op zoek is naar sporen van de kleinste rode paddestoel in het bos om zo een dorp van kabouters te redden. Of: je liefste vriend de eekhoorn heeft nog noten te kort voor in de winter en alleen jullie kunnen helpen als je de 10 eikels van de middelste eik in het bos vindt. Ik zeg maar wat. Laat je fantasie (en die van je kinderen) helemaal gaan en zo kan ook jij er helemaal van genieten! Wie weet leer je nog heel veel bij?

Ook leuke bladeren gevonden tijdens je wandeling? Probeer dan één van onze leuke DIY ideetjes zoals een schattig muisje of een herfstige slinger.

 

Een zoete kers op de taart

Een wandeltocht is pas helemaal af als je eindigt met een top dessert. Neem een toffe picknick mee met lekker fruit en pudding. Je kan ook kastanjes rapen en nagenieten met een kampvuur in de tuin en gepofte kastanjes. En last but not least: warm thuis goed op met een heerlijk zelfgemaakte chocomelk. Wedden dat je kinderen volgend weekend zullen vragen om opnieuw in het bos te gaan wandelen?

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?