Ik woon mooi, ik woon in Drenthe met Lisanne/20

Ik woon in Drenthe is de provincie voor vandaag. Lisanne van de blog Gezin met vijf is onze gast. Zij beantwoord al onze vragen en met veel overtuiging vertelt ze waarom wij een keer naar Drenthe moeten. Ik ben echt overtuigt! En jij ook?

Op Instagram kun je haar volgen met haar familie en zo blijf je snel op de hoogte van alle nieuws op haar blog. Uiteraard op Facebook en Pinterest hetzelfde.

ik woon in Drenthe


* Wie ben je. 

Hoi Lezers van ElsaRblog, ik ben Lisanne, mama van drie kleine kindjes en blogger op Gezin met vijf. Op mijn blog neem ik je mee in mijn iet wat chaotisch leventje en behandel ik opvoedingsvraagstukken, schrijf ik over uitjes en verzamel ik lekkere recepten. Ik ben gaan bloggen in de coronacrisis, omdat ik het miste om activiteiten te ondernemen, te sporten en ik wegkwijnde op de bank. Ik dacht ik moet iets gaan ondernemen en zo is gezin met vijf ontstaan.

Met een knipoog en op een ludieke manier neem ik je mee in mijn huishouding van Jan Steen. Ik probeer juist het ouderschap te normaliseren en laat zien dat het bij niemand perfect gaat. Ik wil graag het taboe doorbreken en open schrijven over mijn blunders in het moederschap (en die zijn er genoeg).

Drenthe met Lisanne : mama van drie kleine kindjes en blogger op gezinmetvijf

Drenthe met Lisanne : mama van drie kleine kindjes en blogger op gezinmetvijf

Inmiddels ben ik 32 jaar, getrouwd met Sander en wonen wij op een boerderij Drenthe. Wij zijn altijd aan het klussen en het liefst eet ik alles uit onze eigen tuin. Verder zijn er een aantal kippen die ons voorzien van eieren en zo nu en dan kuikentjes. Ik hou van koken, een wijntje drinken en droom van een grote leefkeuken.


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Het dorpje waar wij nu wonen, daar ben ik niet geboren maar mijn man wel. Toen wij gingen samenwonen wilde hij het dorp niet verlaten. Zo gaat dat hier meestal in de kleine dorpjes, je wilt er nooit meer weg. Ongeveer 6 jaar geleden konden wij het ouderlijk huis van mijn man overnemen van mijn schoonvader en zodoende kwamen wij op onze droom/klusboerderij terecht.

Het dorpje ligt in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Voor onze begrippen is Emmen al een stad. Drenthe kenmerkt zich door de vele landerijen, de heide, de bossen en de hunebedden. Het dorpje waar ik woon is echt een dorp met een handjevol inwoners (ongeveer 4000).

Drenthe

Drenthe


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Met ons gezien maken we vaak uitstapjes in de natuur. Met een vader als bioloog willen ze maar al te graag weten waar welk plantje staat en welke vogel ze horen fluiten. Ze leren veel over het plantenrijk en de dierenrijk. Het zijn echte buitenkinderen. Echt een favoriet uitje hebben we niet, wat we erg leuk vinden is het Bargerveen. Dit is een wandel/natuurgebied door het veen.

Onlangs is er een schaapskooi gemaakt. Je wandelt tussen de schapen door over de heide. Maar andere wandelroutes in de omgeving zijn ook leuk. Er zijn veel routes met klim en klauter onderdelen voor de kinderen.

Je wandelt tussen de schapen door over de heide


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Ons dorp wordt ook wel het dorp tussen de molens genoemd. Ons dorp heeft er zelfs twee en alle omliggende dorpen hebben ook molens. Sommige zijn nog in bedrijf. Er wordt meel gemaakt en verkocht. Ook zijn de molens toegankelijk voor publiek. Ik denk dat de molens ons dorp wel uniek maken. Het dorp tussen de molens..


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

De rust, de ruimte en de natuur. Drenthe doet wat met je. Ons dorp is ingesteld op toerisme in verband met een groot vakantiepark in de buurt. Ik kan iedereen een weekend of een week Drenthe aanraden. Hier kent iedereen elkaar en zorgen we voor elkaar. Vanuit het dorp wandel je zo de natuur in, tussen de molens door. Er is weinig verkeer, we kennen geen files en weinig hoogbouw. Metro’s, trams en bussen zien we in ons dorp niet. Hier verplaats je je lopend of met de fiets! En ja, we hebben wel stromend water, elektriciteit en zelfs 5G.

Ik woon in Drenthe : De rust, de ruimte en de natuur

Ik woon in Drenthe : de rust, de ruimte en de natuur…


*Wat is er zoal te doen.

Onlangs heeft gemeente Emmen een nieuw dierentuin geopend: Wildlands. Het oude dierentuin is nu een stadspark geworden met veel oude elementen nog in tact. Beide zijn erg leuk om te bezoeken.

In Borger is er een hunebedcentrum waar je echte (en ook de grootste) hunebedden kunt bekijken. Zeker een bezoekje waard als je in Drenthe bent.

In de Emmerdennen (een mooi wandelbos) ligt de dikste steen van Drenthe (misschien wel van Nederland?) leuk om even te gaan bekijken als je toch gaat wandelen in de prachtige natuur.

Ik woon in Drenthe : Dikste steen van Drenthe

Ik woon in Drenthe : Dikste steen van Drenthe (Emmerdennen)

In Drenthe ligt Westerbork, dat uiteraard bekend is van kamp Westerbork. Een concentratiekamp uit de tweede wereld oorlog. Maar in Westerbork vindt je ook de radio synthese telescopen. Die nog steeds voor sterrenkundige metingen gebruikt wordt.

Met Drentse groetjes, Lisanne!


Wil je ook net als Lisanne meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?