Strijp-S in Eindhoven Ik woon mooi, ik woon in Strijp-S/32

Strijp-S in Eindhoven is een bijzonder plaats in Eindhoven. Vandaag vertelt Guiselaine alles over deze woonplaats in Brabant door haar ervaring. Ik wil op deze manier Guiselaine bedanken als trouwe schrijver van deze rubriek “ik woon mooi”. Thx

ik woon in Strijp-S

Strijp-S in Eindhoven


* Wie ben je?

Ik ben Guiselaine Capella (44) en al 10 jaar ondernemer in mijn bedrijf Databeet. Utrecht regio is mijn geliefde plek in Nederland. Dit jaar woon ik 25 jaar achtereen in Nederland. Het grootste deel daarvan in regio Utrecht. Op dit moment in Nieuwegein. Eerder vertelde ik over mijn halfjaar antikraak in Arnhem. Dit is een van de drie plekken in Nederland welke ik buiten regio Utrecht gewoond heb. Een van de andere twee is Eindhoven! Ik vertel je graag meer over mijn 2,5 jaar in Strijp-S, de hipstertown van Eindhoven. Om het verhaal compleet te maken ik ben geboren op Curaçao en heb een grootdeel van mijn jeugd daar doorgebracht. Ik ben gek op reizen, lezen, wandelen en ondernemen.

Ik ben Guiselaine Capella

Ik ben Guiselaine Capella


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Na het halfjaar antikraak in Arnhem was er niks te vinden in regio Utrecht. Dus ging ik voor de eerste stad waar ik iets via sociale huur kon krijgen. Het werd Strijp-S in Eindhoven. Ik lootte als derde voor een loft in een oud Philips fabriek. Vervolgens ik mocht gaan kijken en nam het. Ik heb met veel plezier daar gewoond tussen 2017-2019. Strijp-S was toen ik daar kwam wonen up-and-Comming. Er waren wat kunstenaars en designers winkels en natuurlijk de Vers Hal Het Veem, maar geen supermarkt. Later toen er werd besloten dat er in de steden gebouwd zou worden en niet meer in het groen en Philips zich langzaam terugtrok uit Eindhoven werden er steeds meer gebouwen bij gebouwd. Eerst vond ik Strijp-S op Berlijn lijken door de ruwe bouw met de skatehal, veel beton en transformatie van oude fabrieken in woningen en kantoren. Nu gaat Strijp-S meer richting het altijd hippe New York. De bouw is divers met hoogbouw, groen en hippe voorzieningen.

Eindhoven


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Ik ben en blijf fan van Seats2Meet. Een keer in de week zit er ik daar meestal. Ik hoefde daar alleen de deur uit en een eindje verderop in de straat weer een oud Philipsgebouw in. De winkeltjes onder mijn Loft, de gebroeders Anton & Gerard is de plek om kennis te maken met ambachtswerk van gedichten tot fietsen en meubels op maat. Op de Ketelplein ging ik altijd naar de hipstermarkt Feel Good Market Sunday voor mijn zomerschoenen en een exotisch hapje. Verder heb je op dat kleine stukje Strijp-S: Het Veemgebouw waar ik altijd gedroogde fruit of soep haalde en bezoekers de bierwinkel liet zien waar ik niet binnen durfde bang dat ik alles zou omstoten!

In het klokgebouw heb ik als vrijwilliger meegewerkt aan de Makers Faire. En in het Natlab heb ik een lezing gevolgd van een schrijver. Als het zomer is, dan worden daar bij goed weer buiten films vertoond. Eindhovens Dagblad zit ook op Strijp-S, sommige van die journalisten kan je ook in Seats2Meet vinden. In het Videolab heb ik als bewoner samengewerkt met WijEindhoven zowel als vrijwilliger als ondernemer voor het project Buurt in Bloei.


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Strijp-S is bijzonder omdat het verboden gebied was tot Philips zich terugtrok, er de eerste bewoners verschijnen en andere bedrijvigheid. Er is een klein station met de naam van de wijk. Het groen is niet ver met de Philipstuinen waar ik fruit en noten kocht en soms een pannenkoek at. Het hippe aan Strijp-S is dat de hipsters in het weekend en avond de wijk overnemen door daar te ontbijten, ijsje te halen bij de beroemde ijssalon, een hapje te eten, naar comedy te gaan en op de Ketelplein een groot concert bij te wonen. Deze concerten kon ik vanaf mijn dakterras zien. Altijd mooi om de drukte van ver te bekijken.

Eindhoven

Eindhoven


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

De geschiedenis van Philips is er nog altijd te zien, maar ook hoe transformatie geslaagd is. Daarnaast is er nieuwbouw die past in de omgeving. Typisch Nederlands wat kan op een klein aantal vierkante meters. Voel je een dagje hipster door mee te lopen met de freewalking tour over Philips en op een terras te eindigen met een drankje of als het warm is met een ijsje. Al het eerdergenoemde is ook de moeite waard om 1 dag hipster te zijn. Ik ben geen hipster, maar heb met plezier in Strijp-S gewoond.

Station Strijp S

Station Strijp S


*Wat is er zoal te doen.

Op Strijp-S kan je wonen, recreëren, in de zomer concerten bezoeken, in het Klokgebouw naar feesten die een aantal keer per jaar de decibelnorm mogen overschrijden en natuurlijk in oktober de designerweek waar je als bewoner ter compensatie voor de overlast toegang krijgt. Strijp-S is het hippe wijk van Eindhoven welke 5 minuten treinen is van Eindhoven Centrum en 20 minuten te voet.

Sunny greets,
Guiselaine Capella
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?