Een tuinkamer of een veranda? – Persoonlijk

Highline-CUBE-tuinkamer

Highline-CUBE-tuinkamer

Het is bijna zover, wij moeten een keuze maken tussen een tuinkamer of een veranda voor onze tuin. Ja soms heb je een beetje hulp nodig om de juiste keuzes te kunnen maken. Bij Verasol heb ik alle informatie wat ik nodig heb gevonden. Op basis daarvan en uit mijn ervaring, hoe lastig het is om een goede keuze te maken, heb ik besloten een artikel te schrijven. Zodat ik je een beetje op weg kan helpen door een paar vragen, die je aan jezelf kunt stellen voordat je een beslissing neemt.

Profiline-tuinkamer

Profiline-tuinkamer


*Waarom wil je een veranda of tuinkamer

Ja, waarom heb je besloten om voor een veranda of tuinkamer te gaan?

→Voor mij is het omdat ik van gezelligheid houd. En ik hou van buiten zitten en lekker barbecueën met familie en vrienden, dat is voor mij heel erg belangrijk. Je wilt het niet geloven maar als wij willen BBQen dan gaat het meestal regenen. Het lijkt een mop maar het is echt zo. Niet zolang geleden was het alweer zover, elke dag mooi weer en wij hadden besloten om te BBQen en wat denk je, we waren al aan het eten en toen begon het weer te regenen. Toen wist ik het zeker, deze zomer gaat het dus echt gebeuren, ik ben er klaar mee.


*Wat is je doel van je overkapping (veranda of tuinkamer)

Welke prioriteit stel je voor je overkapping? Wat wil je er vooral mee doen als je de overkapping hebt?

→Ik wil vooral buiten kunnen eten totdat de winter begint, dat is echt mijn doel.


*Aluminium of hout

Wat vind je mooi?

→Mijn keuze gaat naar aluminium door zijn strakke uitstraling plus de stevige onderhoudsarme constructie.


*Verschil tussen tuinkamer of een veranda

Tuinkamers zijn mijn favoriet. Het is wel een veranda maar dan uitgebreider met zij- en voorwanden zodat je de veranda helemaal dicht kunt maken. Nog een voordeel is dat je voor de zijwanden kunt kiezen uit glazen schuifwanden, kozijn met ramen (kiep & draai), draaideuren en schuifdeuren. Alle zijwanden zijn van aluminium delen. Bij Verasol zijn zowel de veranda inclusief de perfect sluitende aluminium kozijnen of de glasschuifwanden bijvoorbeeld gemaakt van veiligheidsglas en worden ze standaard op de gewenste maat gemaakt. Dus keuze genoeg.

Veranda’s zijn aan de voorkant niet dicht. Je kunt ze vrijstaand of aan huis/muur en schuttingen vastzetten.

Greenline-tuinkamer

Greenline-tuinkamer


*Wil je zelf de overkapping monteren of niet?

Als je gaat voor een veranda en je handig bent kunt je misschien een poging doen om het zelf te monteren.

→Ik het fijn en betrouwbaar vind als een gespecialiseerde zaak zoals Verasol het voor mij komt doen. Er komt dan een veranda specialist bij jou thuis om het product op te meten voordat de bestelling plaatsvindt. En vervolgens komen ze het product bij je monteren. Ik vind het perfect!


*Accessoires

Led-spots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en aantallen, warmtebronnen voor de winterdag en zonwering voor onder het dak als echt heel echt warm wordt.

→Maar mijn keuze gaat naar de elektrische screens. Dat zijn zonweringen die je aan de zijkant (en / of voorkant) van je veranda kunt ophangen.

Highline-CUBE-vrijstaande-tuinkamer

Highline-CUBE-vrijstaande-tuinkamer

Zo, ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen als je ooit een veranda wilt gaan uitzoeken. Heel veel succes als je zover bent, en ik kan niet wachten dat ik mijn tuinkamer heb en ervan kan genieten. En jij, word je hier nou niet blij van?

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?