Een klusjesman inhuren: waar moet je op letten?

Een klusjesman inhuren: waar moet je op letten? Blijven er thuis alsmaar klusjes liggen waar je zelf gewoon niet aan toe komt? Of zijn er klussen die je zelf niet kan klaren? Dan is het tijd om een specialist in te schakelen. In dit artikel lees je precies hoe je een goede vakman, professionele schoorsteenveger of andere specialist vindt.  

Een klusjesman inhuren: waar moet je op letten?

Een klusjesman inhuren: waar moet je op letten?


Zo vind je een betrouwbare vakman 

Van de dakgoot schoonmaken tot een lekkende kraan repareren: een fatsoenlijke klusjesman kan diverse soorten klussen in en om het huis voor je opknappen. Maar een vakman die weet wat ie doet en daar niet de hoofdprijs voor vraagt, is soms lastig te vinden. Vooral als je niet weet waar je op moet letten. 

Zo vind je een betrouwbare vakman Van de dakgoot schoonmaken tot een lekkende kraan repareren:


Met deze 6 tips weet je zeker dat je een prima klusjesman in huis haalt: 

1- Advies van bekenden.

Vraag je buren, vrienden of familie of zij een goede klusser kennen. Je weet zeker dat zij je eerlijk zullen vertellen met wie je wel (en niet) in zee moet gaan. 


2- Online reviews.

Als je één of meerdere klusjesmannen op het oog hebt, lees dan altijd de online reviews over de klusser in kwestie. Deze beoordelingen kun je meestal wel vinden op Google, Facebook en sites als Werkspot. Natuurlijk hoef je je niet af te laten schrikken door één slechte recensie. Maar als alle reviews negatief zijn, dan is deze klusser misschien toch niet de beste keus. 


3- Oordeel zelf.

Het is echt niet gek om een klusjesman naar referenties te vragen en deze te checken. Sterker nog: het is een simpele manier om erachter te komen wat voor werk iemand levert. Als de klusser de woonkamer van je buren heeft geschilderd en je het schilderwerk slordig vindt, dan weet je meteen dat je verder moet zoeken. 


4- Aansprakelijkheidsverzekering.

Vraag altijd of de klusjesman een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten. Als er iets misgaat en de klusjesman schade aan je woning of spullen veroorzaakt, dan kan zijn/haar verzekering de schadepost dekken. Scheelt weer een hoop geld, gedoe en mogelijk geruzie. 


5- Doe eerst onderzoek.

Bel niet zomaar de eerste de beste klusjesman die een flyer bij je in de bus gooit. Ga op onderzoek uit en vraag minimaal drie klussers om een vrijblijvende offerte. Op die manier kun je de prijzen vergelijken en weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Een klusjesman vraagt gemiddeld tussen de 20 en 32 euro per uur. Voor lastige klussen, zoals de dakgoot reinigen, betaal je iets meer dan voor simpele klusjes. 


6- Let op het keurmerk.

Check de betrouwbaarheid van een vakman door te controleren of deze specialist onder een branchevereniging of keurmerk valt. Zoek je bijvoorbeeld een schoorsteenveger? Kies dan voor een schoorsteenveegbedrijf dat aangesloten is bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond (ASPB). Als je een schilder, behanger of glaszetter zoekt, let dan op het keurmerk van OnderhoudNL garantie. 


Een klusjesman inhuren

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?