Tips voor een geslaagde Winter BBQ – Lifestyle

Ben je ook zo dol op barbecueën net als ik? Dan moet je zeker dit artikel lezen. Hier geef ik tips voor een geslaagde Winter BBQ. Precies je leest het heel goed, Winter BBQ. Tegenwoordig hoeft het echt geen zomer te zijn om een gezellige, lekkere en sfeervolle BBQ te organiseren.

Tips voor een geslaagde Winter BBQ – Lifestyle – istockphoto

*Eén van mijn beste tips om een super geslaagde BBQ te organiseren is om een BBQ workshop te volgen bij The Fire Station. Dit barbecue center is namelijk gevestigd in een voormalige, sfeervolle brandweerkazerne in het centrum van Kaatsheuvel. Een toplocatie!

BBQ workshop te volgen bij The Fire Station

Op deze manier krijg je de beste trucjes en uitleg zodat jij zelf kunt gaan barbecueën. Iedereen is welkom bij deze BBQ workshop, ook als je geen barbecue hebt, als je maar van lekker eten en barbecueën houdt. Je kunt zelf kiezen welke originele barbecue workshop je graag wilt volgen, zoals: Beef Excellent of de Vis workshop. Wel handig om te weten want als je echt een vleesliefhebber bent en absoluut niet van vis houdt of andersom, dan heeft het echt geen zin om daar tips over te krijgen. Denk ik zo!

Maar er is nog meer, zelfs heerlijke recepten worden uitgedeeld zodat jij zelf jouw gasten kunt verrassen. Zelf heb ik een recept dat ik altijd maak als ik BBQ en dat is de zoete hartige schouderkarbonade . Dit gerecht is zo lekker, alleen al bij de gedachten loopt het water al in mijn mond.

Zoete hartige schouderkarbonade van ElsaRblog

Als ik aan Winter BBQ denk dan moet ik altijd aan de feestdagen denken. Vooral in het nieuwe jaar of zelfs in het najaar is het hartstikke gezellig om de barbecue aan te steken, met vrienden samen eten en drinken.

*Een andere tip is om een keramische barbecue te gebruiken, zoals: kamado barbecues (bv: The Big Green Egg, Primo en The Bastard). Die zijn helemaal geweldig. Deze kun je vinden in de BBQ winkel  van The Fire Station, waar je ruime keuze hebt uit verschillende modellen. Accessoires hebben ze ook om het barbecueën nog makkelijker te maken. Ook niet minder belangrijk om te weten is dat keramische barbecues niet alleen geschikt zijn om op te grillen maar ook om op te bakken, roken, stoven en slow-koken.

Aansteken met lighter: foto van firestation.nl

*Ook een belangrijke tip is de kwaliteit van het vlees. Koop je vlees of vis waar je weet dat het vers en goed is.

*Andere tip is maak een zelfgemaakte saus. Serveer de saus naast het vlees en niet eroverheen, zo proef je ook echt de smaak van het stuk vlees.

En dat was het wel zo’n beetje om je te helpen om jouw winter BBQ te laten slagen. Ik hoop dat mijn tips handig zijn voor je. Heb je nog meer tips voor een Winter BBQ laat het me even weten dan zal ik het met heel veel plezier lezen en misschien ook zelf uitproberen.

Pin: Tips voor een geslaagde Winter BBQ

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?