Gerechten bereiden in een Crockpot hoe doe je dit?

Gerechten bereiden in een Crockpot hoe doe je dit? Heb jij er al eens van gehoord? De crockpot? Misschien heb je hem bij vrienden of familie al wel zien staan. Of je hebt er nog nooit van gehoord, dat kan natuurlijk ook. Maar wat is een crockpot nou precies en waarom zijn mensen er zo enthousiast over?

Dankzij een crockpot kan je gewoon je eigen dingen blijven doen, blijft je eten sappiger en gaan er geen smaken verloren. Ideaal toch! Lees snel verder en ontdek alles over de crockpot en heerlijke gerechten.

Gerechten bereiden

Gerechten bereiden


Wat is een crockpot?

Laten we eerst maar eens over het belangrijkste onderdeel beginnen, want wat is een crockpot nou precies? Ook wel bekend als crockpot slowcooker, want de naam crockpot is een merknaam van slowcooker. Een crockpot is een elektrische pan waarin gerechten op een lage temperatuur gestoofd, gesudderd of gekookt kunnen worden.

Eigenlijk werkt een crockpot heel eenvoudig. Je doet namelijk al je ingrediënten met een beperkte hoeveelheid vocht in de cooker en laat dit een aantal uur staan. Je moet wel even een paar uurtjes wachten, maar dan kan je wel genieten van een heerlijke smaakvolle en sappige maaltijd!


Waarom een crockpot?

Maar waarom zou jij nou een crockpot in huis moeten halen? Nou dat ga ik je uitleggen. Heb je namelijk een drukke baan van 8 tot 5 om vervolgens thuis te komen en eten te moeten maken voor het gezin? Dan is een dit een perfecte uitkomst!

stoofpot

 

Het enige wat je hoeft te doen is namelijk ‘s ochtends voordat je naar je werk gaat de pan te vullen met het gerecht wat jij wil eten in de avond. Vervolgens zet je de pan aan en als jij thuis komt, is het klaar! Natuurlijk kan je ook gewoon een crockpot aanschaffen omdat je het handig vind, want zeg nou eerlijk, soms hebben we geen zin om in de keuken te staan toch?


Wat voor gerechten maak je ermee?

Zoals al eerder aangegeven kun je met een crockpot stoven, sudderen en koken. Doordat het bereiden van je gerecht op lage temperatuur wordt gedaan blijven er ook meer vitaminen behouden. Een lekkere stoofpot is bijvoorbeeld ideaal om te maken in een crockpot. Maar weet je dat je hiermee ook een heerlijke soep kan klaarmaken? Of wat dacht je van een lekkere hachee.

Zelfs spaghetti met balletjes kan je klaar maken in een crockpot, vooral voor een bolognese saus die lang moet staan is dit ideaal! Eigenlijk kan je voor bijna elk gerecht wel de crockpot gebruiken. Hiermee kan je lekker veel tijd besparen en je bezighouden met ander dingen die je liever doet!


Gerechten bereiden in een Crockpot hoe doe je dit?

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?