Ik wil weg in de Meivakantie! – Persoonlijk

Ik wil weg in de Meivakantie: Elk jaar gingen we in de zomer met de kinderen op vakantie. Maar na 2017 wilden ze niet meer mee. Ze waren inmiddels oud en wijs genoeg om hun eigen plan te trekken. Daarom besloten mijn vrouw en ik in 2018 om in de Meivakantie van dat jaar, samen ergens naar toe te gaan.

Eerst keken we op het internet een beetje naar onze voorkeuren voor onze eerste Meivakantie samen. Daarna legden we onze wensen neer bij het reisbureau waar we elk jaar onze reis boekten. Wij houden van zon, zee, strand, lekker eten en vriendelijke mensen op een plek waar ook het nodige te beleven valt. Zo kwamen we uit bij Kos (Griekenland).

Ik wil weg in de Meivakantie!

Kos: Ik wil weg in de Meivakantie!

We boekten voor deze Meivakantie een klein hotel met logies en ontbijt aan de haven in het centrum van Kos stad. Op die manier konden we samen de gehele dag genieten. ‘S morgens na het ontbijt een activiteit zoals wandelen of fietsen (Ja, langs de kust zijn er zelfs fietspaden!).

In de middag lunchen aan zee en aansluitend lekker luieren aan het strand. In de Meivakantie zijn de temperaturen vaak heel aangenaam. Daarna een lekker drankje in de strandbar en vervolgens lekker douchen en opfrissen op de kamer om daarna te genieten van het lekkere eten in een van de talloze restaurantjes aan de haven.

De dagen vlogen om. Eenmaal thuis wisten we het zeker, volgend jaar doen we dit weer. Zogezegd, zo gedaan. In de Meivakantie van 2019 ging de reis naar Monte gordo (Algarve, Portugal). Ook daar weer enorm genoten van elkaar, zon, zee, strand en zeker ook de Portugese keuken.

Portugal: meivakantie

De Meivakantie heeft zoveel voordelen: de temperaturen zijn vaak aangenamer als in de zomer. De lokale bevolking staat vaak te popelen omdat het nieuwe seizoen weer begint. En de Meivakantie is vaak niet zo massaal als de zomervakantie.

De smaak hadden we nu te pakken en wilden in de Meivakantie van 2020 naar Viareggio aan de Toscaanse kust in Italie gaan. We verheugden ons hier enorm op, maar helaas moesten we deze Meivakantie, vanwege Corona, omboeken naar 2021. We leven nu in een lock-down waarin reizen ten zeerste wordt afgeraden en hopen dat de Meivakantie dit jaar toch nog door kan gaan. Als dit niet het geval is, boeken we zeker om naar 2022!


Ik wil weg in de Meivakantie!

Pin: Ik wil weg in de Meivakantie!

Volg:
Camiel Rooyakkers
Camiel Rooyakkers

Mijn naam is Camiel. Ik houd van schrijven, lezen, sporten, vakantie en vooral voetbal kijken en er over te discussiëren.

Find me on: Web | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?