Vakantie in Algarve Monte Gordo Portugal – Persoonlijk

Vakantie in Algarve Monte Gordo Portugal - Persoonlijk

Ik heb een heerlijke vakantie gehad in de Algarve Monte Gordo. Supermooi weer, heerlijk gegeten en vooral super relax. Mijn man en ik zijn voor ongeveer 11 dagen op vakantie geweest in Portugal.

Vakantie in Algarve Monte Gordo Portugal - Persoonlijk

Monte Gordo


Wij hebben vliegtickets voor Faro gekocht en wij zijn in Monte Gordo verbleven in het hotel Dunamar. Het was een ideaal hotel voor ons door zijn ligging, vlakbij het centrum en ook bij het strand.

Strand Algarve Monte Gordo Portugal

De vriendelijke bediening is zonder twijfel een groot plus punt in deze geweldige accommodatie. Hier mijn dank aan iedereen die ons heeft geholpen om onze vakantie helemaal top te maken. En vooral mijn dank aan Tony en Daniel voor de overheerlijke cocktails en de gezellige gesprekken.

dank aan Tony en Daniel voor de overheerlijke cocktails en de gezellige gesprekken.

Monte gordo is een badplaats in het Oosten van de Algarve dat heel goed gelokaliseerd is. Vanaf Monte Gordo kun je met de fiets naar Vila real de Santo Antonio het zijn ongeveer 3 km.

Vila real de Santo Antonio

Vila real de Santo Antonio

Tavira


En vanaf Vila real Santo Antonio kun je de boot pakken naar Spanje en met de trein kun je heel makkelijk naar Tavira.

Tavira

Tavira Portugal

Tavira Portugal

Tavira

Tavira

Tavira


Natuurlijk als je een auto huurt dan kan je ook echt overal naar toe. Naar Faro zijn 50 km en zelfs naar Sevilla (Spanje) is 120 km. Dus keuze genoeg. Voor de natuurliefhebbers is het ook een aanrader door het beschermd natuurgebied Ria Formosa.

In mijn vakantie wil ik vooral lekker naar het strand, de omgeving verkennen en natuurlijk lekker eten en drinken op zijn tijd. Meestal probeer ik altijd de lekkere en traditionele gerechten van het plaatsje zelf en is het elke keer opnieuw een leuke verrassing. Dus binnenkort meer lekkere Portugese recepten. Houd dus vooral onze blog in de gaten.

lekker eten Algarve

Met 16 km strand hebben we geweldige strandwandelingen kunnen maken op heel schoon een zeer zacht zand. Zo mooi daar. Je ziet de vissers zelfs op de zee waar hun ze hun visnetten herstellen en kijken ze wat hun dag vangst is.

strand Monte Gordo

strand Monte Gordo

Monte Gordo

Monte Gordo

Monte Gordo

Een mooie houten pad is er gemaakt om zo alles goed mogelijk te kunnen bereiken en zo heb je ook een heel mooi uitzicht over het strand. Zo kun je heel makkelijk met een scootmobiel of kinderwagen naar het strand.

Monte Gordo

Natuurlijk zijn er genoeg restaurants in de omgeving en die serveren vooral verse vis die je zelf kunt uitkiezen. Heerlijk!! Coquilhas zijn kleine mosselen en dat is zonder twijfel één van de specialiteiten van Monte Gordo. Als je mensen op het strand ziet in Monte Gordo die twistend aan het dansen zijn, dan zijn ze coquilhas aan het rapen. Heel leuk om te zien.

Praia verde

Praia verde

Ik heb genoten van deze vakantie en ik ga zeker terug. Hier in dit artikel een paar foto’s die ik gemaakt heb om je te laten zien wat ik nu precies bedoel. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en om de foto’s te bekijken.

Tavira

Tavira

Tavira

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

 1. Paula Hoek
  23 januari 2021 / 12:21 pm

  Waar kun je in monte gordo een scootmobiel huren?

  • Elsa
   Auteur
   25 januari 2021 / 7:02 pm

   Beste Paula, helaas kan ik je niet vertellen waar je een scootmobiel kunt huren. Maar deze vraag kun je mss op de blog https://saudadesdeportugal.nl/ stellen. Succes! Groet, Elsa

 2. Paula
  29 januari 2021 / 9:02 am

  Goedemorgen Elsa,
  Dank je, ik heb een mailtje gestuurd. Ik geniet van je blogs. Ik hou van cultuur en reizen. Ik krijg er zin in……en hoop op een snelle verandering zodat we weer echt kunnen genieten.
  Fijne dag!
  mvg Paula

  • Elsa
   Auteur
   30 januari 2021 / 12:32 pm

   Graag gedaan Paula! Superlief, dankjewel! Ja ik ook. Nu zien we weer dat normale dingen van het leven het belangrijkste zijn. ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?