In Cuba is ontzettend veel te beleven

In Cuba is ontzettend veel te beleven
In Cuba is ontzettend veel te beleven

In Cuba is ontzettend veel te beleven: Voordat ik Santiago de Cuba verliet, maakte ik een stop bij el Cobre. Dat is de belangrijkste kathedraal van Cuba. De Cubanen brengen verschillende offers aan de Zwarte Madonna in de kerk. Deze variëren van kinderkleertjes, stukken haar, zonnebloemen, gouden medailles en zelfs Hemingway heeft zijn Nobelprijs aan de heilige maagd geofferd. Hele families en moeders met piepjonge kindjes lieten voorwerpen, zichzelf en hun kindjes zegenen door een priester. Zo bijzonder om te zien.


Heb je al mijn andere artikelen over Cuba gelezen?

Een van de laatste plaatsjes die ik bezocht was Playa Santa Lucia, waar ik in een resort verbleef, pal aan het strand en omgeven door palmbomen. Hier kon ik wederom even uitrusten en voor het eerste deze vakantie op een echt strand liggen. Dat voelt toch best vreemd als je in zo’n warm en tropisch land bent en dat nog niet hebt kunnen doen. Hier was verder weinig te beleven.


Trein die werd gekaapt door Ché Gevara in Santa Clara

De dag erna vertrok ik naar Santa Clara. Wie echt geïnteresseerd is in de Cubaanse revolutie, moet hier zeker een bezoekje brengen. Daar staat de trein die Ché Gevara van Batista heeft gekaapt. Bovendien is er een plein voor de revolutie te vinden en het mausoleum van Che. Ook dit stadje (eigenlijk zoals het hele land) is een openluchtmuseum. Maar met name hier (en in Santiago de Cuba).


In Santa Clara bleef ik tot de middag om daarna weer te vertrekken naar mijn laatste stop van de vakantie: Varadero. Het schiereiland Varadero is 25 km lang. Het heeft een klein dorpje, waar van 09:00 ‘s ochtends tot 21:00 ‘s avonds continu hop-on hop-off-bussen heen gaan. 55 procent van alle hotelkamers zijn hier te vinden, niet zo gek aangezien in Varadero de meeste hotels van heel het land staan. De stranden zijn parelwit met azuurblauwe zee, wat de indruk wekt van het paradijs op aarde.


Ik verbleef in een al inclusieve resort, wat niet helemaal mijn ding is en waardoor ik me snel verveelde. Gelukkig waren er genoeg excursies te boeken, wat ik ook heb gedaan. Zo kon ik toch nog even wat van de omgeving zien. Met een gids bezocht ik een baai om te snorkelen, de Cueva de Saturno waar we ook een plonsje mochten nemen en waar het op sommige plekken wel 22 meter diep was en mocht ik met een bootje varen over de rivier.

De laatste dag van mijn vakantie heb ik nog heerlijk bij het zwembad en op het strand gelegen, om toch nog een beetje uit te rusten en alle indrukken te verwerken.

In Cuba is ontzettend veel te beleven. Voor iemand die alleen een strandvakantie in Varadero zou willen, ik kan je vertellen: dat is dood en doodzonde! Er is zo veel moois te bezichtigen en het is zo’n indrukwekkend land!

In Cuba is ontzettend veel te beleven
In Cuba is ontzettend veel te beleven
Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?