4 redenen om een schuurmachine te gebruiken

Zoals veel mensen weten, ben ik altijd bezig in het huis. Klussen is een van mijn favoriete hobby’s. Vandaag heb ik 4 redenen om een schuurmachine te gebruiken. Zoals mijn vader vroeger zei, “Goed gereedschap is het halve werk”. Ik ben er totaal mee eens. Schuurmachines zijn superhandig als je graag bezig bent met klussen of als je het professioneel wil gebruiken natuurlijk.

4 redenen om een schuurmachine te gebruiken

4 redenen om een schuurmachine te gebruiken


Sneller en makkelijker

Een van belangrijkste reden om een schuurmachine te gebruiken is omdat je voorwerp sneller geschuurd wordt als dat je het met de handen doet. En makkelijker omdat het fysiek minder zwaar is als je het met de handen moet doen. Een goed voorbeeld is als je een tafel moet schilderen. Die moet je van tevoren schuren voordat je die in de grondverf zet. Als je het met de handen doet, kost het veel tijd en energie. Met een Vlakschuurmachine (zoals de boven en onderkant van de tafel) een Deltaschuurmachine (voor de hoeken en lastig bereikbare plekken) kun je deze klus makkelijker doen. 


Een oppervlak glad maken.

Met een langnekschuurmachine kun je muren en plafonds gladschuren. Echt superhandig voor gipsplaat en stucwerk. Met deze droogbouwschuurmachine kun je sneller en effectiever werken. Ook op die manier heb je een optimaal resultaat van je werk. Ik vind een muur gestukt zo mooi! Jij ook?

Met een langnekschuurmachine kun je muren en plafonds gladschuren.


Voor hout zodat de verf beter pakt.

Wie heeft er niet een mooie houten kast of tafel die je niet weg wil doen. Omdat die van je oma was of omdat je het niet meer trendy vindt. Een slimme oplossing is om je houten kast of tafel op te pimpen met een mooie kleur. Om dat te doen is schuren een belangrijke handeling om een mooi eindresultaat te krijgen. Een belangrijk tip als je het hout gaat schuren is dat schuurmachine moet bewegen in de richting van de houtnerf. Als je dat niet doet, krijgt het hout een ander patroon en dat blijft zichtbaar. Vervolgens kun je de grondverf aanbrengen en als laatste de lak. Op die manier hecht de verf op je tafel en krijg je een heel mooi resultaat.


Lak, verf en roest verwijderen.

Een van de beste manieren om lak, verf en roest te verwijderen is door middel van schuren. Denk bijvoorbeeld aan een metalen hekwerk dat roestig is en dat je opnieuw wil schilderen. Om dat te doen moet je eerst ontvetten, licht opschuren, een laag metaal primer aanbrengen en dan pas schilderen. 

Zoals je ziet zijn er veel redenen om een schuurmachine te gebruiken, zowel als je professioneel bent of hobbyist. En jij, heb je ook een schuurmachine thuis?


Een oppervlak glad maken.

Een oppervlak glad maken.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?