Maak van jouw keuken the place to be

Maak van jouw keuken the place to be: Een keuken is al lang geen louter functionele ruimte meer waar we alleen maar koken en de afwas doen. We brengen er steeds meer tijd door: samen met de kids om onze favoriete maaltijden te koken, we hosten er af en toe dinner parties en het is onze vaste stek om ‘s morgens rustig te genieten van een kopje koffie voor we de dag beginnen.

Reden te meer dus om jouw keuken in een aangename plek te transformeren! Met enkele kleine aanpassingen wordt jouw keuken dé plek waar je met plezier meer zult vertoeven.

Maak van jouw keuken the place to be

Maak van jouw keuken the place to be


Weg rommel, weg chaos

Een opgeruimde keuken is een streling voor het oog én brengt gemoedsrust. Koken wordt een stuk aangenamer omdat je alles sneller terugvindt, je kunt jouw gezelschap zonder zorgen in je kookparadijs toelaten én je ervaart een intens gevoel van rust zodra je er binnenwandelt. Begin bij het begin: haal alles wat niet in een keuken thuishoort weg.

Documenten, oplaadkabels en tekengerief van de kinderen komen snel op het aanrecht terecht, maar kun je beter op een andere, vaste plek opbergen. Organiseer vervolgens wat wel in jouw keuken kan blijven. Tegenwoordig vind je talloze organizers zoals handige draaiplateaus en andere mooie opbergers om jouw keuken praktisch in te delen.

Klaar voor mentale gemoedsrust? Ga zelf aan de slag of huur een team van professionele organizers in!


Creëer een koffiehoekje

Naast koken is rustig een kopje koffie drinken waarschijnlijk de grootste reden om tijd in je keuken door te brengen. Waarom dan geen toegewijd koffiehoekje creëren? Begin bijvoorbeeld met jouw gewone koffiemachine te vervangen door een esthetisch aantrekkelijk exemplaar van Dolce Gusto. Dankzij de verschillende kleuren zorg je met een Dolce Gusto koffiemachine voor een speelse toets in je keuken.

Creëer een koffiehoekje

Creëer een koffiehoekje

Maar ook Nespresso heeft een uitgebreid assortiment van handige én visueel aantrekkelijke koffiemachines. Het zijn stuk voor stuk ware blikvangers. Uit de vele maten en designs van de verschillende Nespresso koffiemachines vind je ongetwijfeld een pronkstuk dat jouw keuken dat tikkeltje extra allure geeft. Rangschik vervolgens al jouw koffiebenodigdheden op een handige plek: op een wandplank, in handige opbergdozen of in een aparte kast.


Gezelligheid troef

Eens jouw keuken helemaal geordend is, rustgevend oogt en je jouw vaste koffieplekje hebt gevonden, kun je het nog extra gezellig maken. Zet enkele kleine plantjes op het aanrecht of de vensterbank, leg leuke kussentjes op de stoelen en zorg voor praktische, maar tegelijk ook gezellige verlichting. Zo wordt de keuken misschien wel jouw favoriete plek in huis.

Creëer een koffiehoekje

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?