Op welke momenten kun jij niet zonder koffie? – Lifestyle

Op welke momenten kun jij niet zonder koffie? Op welke momenten snak jij werkelijk naar een kopje koffie? Kun je in de ochtend niet functioneren voor je je eerste cafeïne shot binnen hebt? Of ben je eerder iemand die in de loop van de dag wat kopjes nodig heeft om scherp te blijven?

 Op welke momenten kun jij niet zonder koffie?

Op welke momenten kun jij niet zonder koffie?


In de ochtend: om wakker te worden

Voor veel mensen is het een vast ritueel: zodra zij uit bed zijn komen rollen, is het eerste waar ze behoefte aan hebben een kopje koffie. Niet zelden gaat het hier om een goed sterke variant, die helpt om wakker te worden en de dag een beetje fris te beginnen. Iedereen kent wel iemand die voor het eerste kopje koffie nauwelijks aanspreekbaar is, en maar beter met rust kan worden gelaten. Er ’s ochtends achter komen dat de koffiecups op zijn? De dag is voor veel mensen op voorhand al mislukt…


Gedurende de werkdag: uit gewoonte of om scherp te blijven

Ook op de werkvloer wordt volop koffiegedronken. Veel al is dat uit gewoonte, het is nu eenmaal het drankje dat op kantoor of op de werkplaats voorhanden is, en dat de collega’s ook allemaal drinken. Daar komt ook nog eens bij dat je bij de koffiemachine de beste roddels opvangt, dus reden genoeg om zo nu en dan een kopje te halen. Ook als je gedurende de werkdag een beetje in dreigt te zakken, een kopje koffie kan je dan weer net even wat scherper maken.


In de avond: een genietmomentje

Zeker voor de echte liefhebbers van koffie, die zich niet wagen aan koffiepads maar liever met verse koffiebonen aan de slag gaan, is de avond het moment om echt te genieten van een goed bakje koffie. De werkdag zit er weer op, het eten is binnen, nu even genieten. Direct na de avondmaaltijd is voor veel mensen een mooi moment om eens in te schenken, terwijl anderen wat later in de avond graag nog een kopje drinken. Niet zelden is dat een decaf, zodat je ’s nachts niet wakker ligt door de cafeïne.


Als je nog even door moet: om wakker te blijven

Wie wel eens een nachtdienst heeft gedraaid of heeft zitten studeren tot diep in de nacht weet het: naarmate het buiten donkerder wordt, wordt het steeds lastiger om scherp te blijven. Zo werkt ons lichaam nu eenmaal. Een manier om toch goed wakker te blijven, is veel koffiedrinken.

De cafeïne zet je weer op scherp, en zorgt ervoor dat je niet snel in slaap zal vallen. Dit structureel iedere nacht doen is niet heel verstandig, maar als het een keer niet ander kan is het een prima noodoplossing. Houd er wel rekening mee dat je vervolgens, als het werk erop zit, misschien nog uren wakker zal liggen in je bed…

Op welke momenten kun jij niet zonder koffie?

 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?