Zo maak van je woonkamer het pronkstuk van je huis: 10 tips

Als je van je woonkamer een pronkstuk van je huis wil maken, kun je eerst denken aan het schilderen van de muren. Daarnaast zijn er nog meer creatieve dingen die je kunt doen waardoor je woonkamer het visitekaartje van je huis wordt. Dit zijn tien tips:

Zo maak van je woonkamer het pronkstuk

Zo maak van je woonkamer het pronkstuk


1. Doe inspiratie op

Inspiratie is altijd een grote hulp wanneer je je woonkamer wil verfraaien. Blader door een woonmagazine of kijk op blogs voor ideeën. Maak ook vooral een mooi moodboard voor je interieur, zodat je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan.


2. Geef meubels een nieuwe look

Heb je een saaie houten tafel of een stoel in een kleur die je niet mooi vindt? Geef deze meubels een nieuwe look met een trendy kleurtje verf. Zo worden ze van saai object tot een prachtig meubel in je kamer.

Geef meubels een nieuwe look

Geef meubels een nieuwe look


3. Overweeg een nieuwe deur

Onderschat de esthetische kracht van een goede deur niet. Wie op bezoek komt, zal altijd de deur zien. Overweeg daarom ook om een nieuwe deur aan te schaffen. Nieuwe deuren zijn behoorlijk duur, maar je kunt vaak tweedehands de meest mooie exemplaren vinden.


4. Vervang de zonwering

Heeft je zonwering zijn beste tijd gehad? Als je oude, versleten zonwering vervangt door nieuwe, zien de ramen er meteen veel beter uit.


5. Nieuwe deurklinken

Een goede manier om je woonkamer er goed uit te laten zien is het vervangen van de deurklinken. Naast de deurklink zelf heb je er verder niets anders voor nodig dan een goede schroevendraaier. Kijk op internet of ga naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelfzaak voor een deurklink die je mooi vindt.


6. Pak de vloer aan

Nieuwe vloerbedekking hoeft niet duur te zijn, maar een houten vloer vervangen is een kostbare gelegenheid. Dat is vaak ook niet nodig, want de meeste houten vloeren kun je schuren en opnieuw in de lak of olie zetten. Het is even een klus, maar het resultaat mag er zijn.

Als je van je woonkamer een pronkstuk van je huis wil maken, kun je eerst denken aan het schilderen van de muren

Als je van je woonkamer een pronkstuk van je huis wil maken, kun je eerst denken aan het schilderen van de muren


7. Maak zelf een mooie opbergdoos

Maakte je als tiener van een schoenendoos een mooie opbergdoos? Waarom zou je dat niet als volwassene doen? Met een mooi papiertje tover je een onaantrekkelijke doos om tot een ware blikvanger voor je woonkamer.

Misschien heeft de schoenendoos van zichzelf al een leuk kleurtje, waarmee je een accent in je woonkamer kunt aanbrengen. Kijk dus eerst eens hoe het staat en beslis daarna of je de doos wil beplakken.


8. Zorg voor licht

Alleen al het veranderen van de verlichting in een kamer kan deze een frisse nieuwe look geven. Naast een extra lamp erbij, sfeerlichtjes of mooie waxinelichthouders plaatsen. Hiermee geef je je kamer een warm licht en de kaarsenhouders zijn ook nog eens heel decoratief.


9. Leg een paar edelstenen neer

Edelstenen in je interieur zijn helemaal trendy en bovendien mooi om te zien. Ze hebben ook nog een positieve uitwerking op de sfeer in huis, dus dat is mooi meegenomen. Je kunt ook een mooie armbanden neerleggen op tafel


10. DIY lampenkap

Lampenkappen zijn vaak saai en vallen weg in je woonkamer. Je kunt gemakkelijk een originele lampenkap maken met wat acrylverf en sjablonen. Ook een lampenkap met eigen foto-ontwerp is een manier om van je woonkamer een pronkstuk te maken.

Zo maak van je woonkamer het pronkstuk van je huis: 10 tips

Pin: Zo maak van je woonkamer het pronkstuk van je huis: 10 tips

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. 7 maart 2022 / 5:29 pm

  Bedankt om met ons te delen.
  Ga ik zeker in mijn gedachten houden.

  • Elsa
   Auteur
   7 maart 2022 / 8:27 pm

   Graag gedaan ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?