Barcelona, de perfecte plek voor een mini vakantie

Barcelona, de perfecte plek voor een mini vakantie. Deze wereldstad heeft alles kun je wel zeggen: zon, zee, strand, kunst, cultuur, heerlijk eten, architectuur en om natuurlijk niet te vergeten; genoeg winkels!  

Barcelona, de perfecte plek voor een mini vakantie

Barcelona, de perfecte plek voor een mini vakantie

 


Bruisend Barcelona 

Ongeveer rond half september vloog ik voor vier dagen naar Barcelona. De zomervakantie in Nederland en andere delen van Europa was net voorbij. Daardoor waren er veel minder toeristen dan normaal in de stad. Mijn reisgezelschap en ik konden ons lekker mengen onder de lokale bewoners. 

We verbleven in Hotel Praktik Vinoteca. De wijk waar het hotel zich bevindt is erg levendig met veel leuke barretjes en restaurantjes. Op loopafstand ben je bij Plaça de la Catalunya wat grenst aan la Rambla en het grote metro- en treinstation Passeig de Gràcia.  

Casa Vicens

Casa Vicens

In vier dagen tijd hebben we veel gedaan waarvan vooral veel gelopen. Alle bezienswaardigheden zijn in Barcelona best te doen op loopafstand, maar voor sommige trekpleisters zoals Casa Vicens en Park Güel raad ik de metro aan.  


In Park Güel kan je zowel boven als beneden beginnen met het verkennen van het park. Wij zijn bovenaan het park begonnen, je loopt dan van boven naar beneden, wat wij zelf leuker vonden. De entree is €10,-. 

Barcelona; Park Güel

Barcelona; Park Güel


Veel bezienswaardigheden kosten geld, daarom hebben wij niet van allemaal gebruik gemaakt.

Aan de buitenkant kan je ook van veel bezienswaardigheden genieten zonder een entree te betalen die kan oplopen tot €25,- zoals bij de Sagrada Familia. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik de basiliek graag nog eens van binnen wil bekijken.  

Van al dat lopen werden de beentjes natuurlijk ook moe. Op het strand van Barcelona hebben we heerlijk een dagje uitgerust. Met de metro, lijn vier, reisden we van metro- en treinstation Passeig de Gràcia naar de metrohalte Barceloneta. Vanuit daar is het nog een klein stukje lopen naar het strand waar zich verschillende strandtentjes bevinden. Op het strand komen verschillende verkopers langs met sangria, mojitos en verse kokosnoot.

Dus voor wie wel een van deze frisse versnaperingen lust: neem cash mee! 

Op het strand liggen vind ik heerlijk, maar na een dagje strand ben ik weer helemaal opgeladen en heb ik zin om de stad verder te verkennen. Iets waar ik geen genoeg van kon krijgen waren de Zara’s in het centrum die niet alleen groter en mooier zijn dan in Nederland, de Zara in Spanje is ook nog eens goedkoper!  

Playa de Sant Miquel

Playa de Sant Miquel


Van al dat lopen, winkelen, bewonderen en de vele indrukken door die prachtige stad kregen we natuurlijk ook honger. Op iedere hoek van de straat zitten wel wat leuke tapastentjes met een typische ‘tapasbar uitstraling’. Ik vind dat je hier zelf de lekkerste tapas kan eten en de lekkerste sangria kan drinken en ook nog eens tegen een fijn prijsje! Mijn advies: probeer de toeristische plekken en ketens waar je tapas kan eten te mijden en bezoek zo’n klein zaakje! Een ander verhaal zijn de tapasbarretjes in La Boqueria, waar je op een hoge kruk aan een bar zit. Achter die bar wordt de tapas vers bereid, smullen maar!  

Mijn favoriete plek in Barcelona mocht aan deze trip ook niet ontbreken: Tribidabo met de Iglesia del Sagrat Cor.

Tribidabo is de hoogte berg in Barcelona waar je volledig uitzicht hebt over de stad. Iglesia del Sagrat Cor is de kerk die boven op die berg staat. Vanuit de stad is de kerk al te spotten en van ver af lijkt het op een soort kasteel. Ik kan er zelf altijd enorm van genieten wanneer ik op een mooi uitzichtpunt ben en architectuur vind ik ook altijd erg bijzonder. Laten deze twee interesses nou mooi gecombineerd zijn boven op die berg.

Iglesia del Sagrat Cor

Iglesia del Sagrat Cor

Het enige nadeel is het attractiepark dat bij de kerk is gebouwd, eeuwig zonde van die prachtige, rustige plek. De weg ernaartoe én weer terug naar beneden vind ik persoonlijk alleen minder prettig. Op internet staat het redelijk goed aangegeven, alleen het vinden van de haltes is geen succes. Ik raad aan om op de heenweg een Uber te pakken en op de terugweg kan je bus 111 pakken bij de kerk zelf. Deze rijdt iets verder naar beneden naar een treinstation, vanuit waar weer een trein naar het centrum gaat.  


Maar bovenal, het meest fantastische aan Barcelona vind ik de mensen. Iedereen is zo lekker zichzelf en niet met elkaar bezig. Maar iedereen durft daar ook echt zichzelf te zijn en heeft ook de mogelijkheid om zichzelf te zijn. ‘Live and let live’ is echt het sfeertje dat in de stad heerst. Het is gewoon echt een heerlijk fijne sfeer. Een sfeer waardoor ik me in elk geval enorm thuis voel en hoe vaak ik ook al in Barcelona ben geweest, ik iedere keer weer terug wil gaan.  

Food Hall

Food Hal


Nog een tip van mij voor jullie, bezoek deze restaurantjes eens in Barcelona! 

  • Cheese’s Art (misschien wat ongebruikelijk voor Barcelona maar hier heb ik heerlijke kaasfondue gegeten met jamon iberico en brood) 
  • Murivecci (een Italiaans restaurant waar ze pasta carbonara maken in een groot stuk kaas) 
  • Ardévol (een tapastentje gelegen op een pleintje tegenover de Sagrada Familia) 
  • El Nacional (het is een soort Food Hall met verschillende restaurantjes en barren. Ziet er heel hip en trendy uit!) 
  • Mercat de la Boqueria (de grote overdekte markt aan La Rambla waar je veel lekkers uit het vuistje kan eten maar ook kan aanschuiven bij een gezellig tappasbarretje)

Barcelona, de perfecte plek voor een mini vakantie

Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?