Veelzijdig Tenerife (Canarische eilanden) – Travel

Veelzijdig Tenerife: Het lijkt nog ver weg voordat we eindelijk weer onze favoriete bestemmingen mogen bezoeken en weer mogen reizen. Een paar gebieden zoals Curaçao en de Canarische eilanden hebben een geel reisadvies, wat betekent dat je er naartoe mag reizen, zolang je maar goed oplet en rekening houdt met de veiligheidsrisico’s.
Over die laatste eilandengroep, de Canarische eilanden, ga ik je een beetje meer vertellen, namelijk over Tenerife.  

Veelzijdig Tenerife

Op ongeveer vier en een half uur vliegen bevindt zich het. Canarische eiland Tenerife. De eilandengroep waar Tenerife onderdeel van is, ligt voor de kust van de Westelijke Sahara. Door de zuidelijke ligging is het over het algemeen het gehele jaar lekkere warm plek om vakantie te houden. Perfect voor deze tijd van het jaar, voor wie even het koude weer wil ontvluchten.

Op Tenerife kan de tempratuur zelfs in december nog oplopen tot 19 graden. Ondanks dat Tenerife relatief best dichtbij is (minder dan vijf uur vliegen), lijkt het alsof je je op een tropisch eiland begeeft. Die indruk kreeg ik zelf met name door de metershoge palmbomen die overal op het eiland te vinden zijn. 

National Park El Teide

National Park El Teide


Boulevards 

Op het zuidelijke gedeelte van het eiland zijn vooral badplaatsen te vinden met kilometerslange stranden en boulevards. Overdag worden de stranden drukbezocht waar de vele badgasten nog tot laat blijven hangen. Als de zon ondergaat verandert de kilometerslange boulevard in een gezellige en sfeervolle wandelroute langs het water.

En aan eettentjes en cocktails wordt niet ontbroken. Verder van de boulevard af en wat meer de stadjes in zijn vaak de wat goedkopere, en zeker niet minder lekkere eettentjes te vinden.  


Shoppen 

Wie graag wil winkelen kan op Tenerife ook zijn of haar hartje ophalen. Er zitten veel grote winkelketens zoals Zara, Mango en H&M. Deze zijn te vinden in de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife of in Playa de Las Americas, een van de bekende badplaatsen. Bovendien is er een groot overdekt winkelcentrum genaamd Siam Mall waar veel bekende winkelketens te vinden zijn.

Deze plek is perfect om de warmte te ontvluchten (er is namelijk overal airco) of als het wat minder mooi weer is.
Producten zoals parfum en sommige cosmetica zijn op Tenerife een stuk goedkoper dan in Nederland omdat deze producten net zoals alcohol en tabak belastingvrij zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat er ontzettend veel cosmeticazaken op het eiland te vinden zijn.  


Natuur

Voor de natuurliefhebbers onder ons ontbreekt er niets op het eiland. Er worden door verschillende reisorganisaties en excursiebureaus verschillende tours aangeboden. Zo varen er dagelijks meerdere catamarans uit om dolfijnen te bezichtigen, natuurlijk wel op gepaste afstand zodat de boten niet te dicht bij de beestjes komen. Ondertussen vaar je langs een groot rotsgebied dat ‘Los Gigantes’ heet. De naam verklapt het eigenlijk al: de rotsen zijn reusachtig hoog, en ontzettend stijl. Het lijkt alsof ze zo uit het niets uit de oceaan omhoogstijgen. 

Los Gigantes

Los Gigantes

Een ander bijzonder plaatsje is ‘Garachico’. Dit plaatsje ligt aan de westkust van het eiland. De ruige golfen hebben vlaktes geslagen in de rotsen waardoor heuse picinas naturales (natuurlijke zwembaden) zijn ontstaan. Zeker de moeite waard om eens te gaan zwemmen.

En voor wie van parken houdt, of een stukje natuur in de stad, je zou het misschien niet verwachten, maar in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife zijn ontzettend veel parken aangelegd die een tropische indruk wekken alsof je je in een jungle begeeft. Eén van de parken zit zelfs vol met kanaries die op kleine papegaaitjes lijken.

Park in Santa Cruz de Tenerife

Park in Santa Cruz de Tenerife


Tide by Night

Een tour naar het National Park ‘El Teide’, vernoemd naar de vulkaan ‘Pico del Teide’, is zeker een aanrader. Destijds heb ik zelf gekozen voor de ‘Teide by night tour’. Overdag ga je met een groep het natuurpark in waar je rondloopt en regelmatig een stop maakt voor een hapje en een drankje.

Het landschap ziet er op sommige plekken uit alsof je op een andere planeet bent beland en op andere plekken weer alsof er zo een cowboyfilm kan worden opgenomen.  

National Park El Teide

National Park El Teide

Na het avondeten rijdt de touringcar tot het hoogst mogelijke punt, boven de wolken waar je onder het genot van een glaasje cava de zonsondergang bekijkt. En tot slot, wanneer de zon onder is en de hemel gitzwart is gekleurd, wijst de gids met een laser constellaties in de lucht aan. Boven Tenerife vliegt namelijk geen vliegverkeer waardoor dit één van de beste plekken op aarde is waar sterren en soms zelfs de Melkweg te zien zijn!  

Cava bij zonsondergang

Cava bij zonsondergang


Veelzijdig

Het eiland heeft dus ontzettend veel te bieden. Voor ieder wat wils. Sportievelingen kunnen sporten zoals fietsen beoefenen, natuurliefhebbers kunnen genieten van de verschillende flora en fauna op het eiland en de bijzondere landschappen, echte Bourgondiërs kunnen genieten van een hapje of een drankje en voor degene die helemaal niets wil doen, die kan in alle rust zich bij het zwembad blijven liggen.

En als je dan toch besluit om Tenerife te bezoeken, raad ik je zeker aan om deze gerechten of dranken eens te proberen:  

  1. Papas arugadas con mojo (gerimpelde aardappeltjes met een saus gemaakt van rode of groene pepers)   
  1. Cortado leche y leche (koffie met gecondenseerde melk) 
  1. Ropa vieja (betekent letterlijk ‘oude kleren’, maar het is een heerlijke Canarische stoofpot met vlees en groeten) 
  1. Conejo de salmorejo (gestoofd konijn in een pikante saus) 
  2. Ron miel (betekent letterlijk ‘honingrum’ wat het ook is) Dit drankje is mierenzoet maar is ontzettend en wordt na een maaltijd geserveerd)
Tenerife

Tenerife

Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?