Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 46

Hoi hoi allemaal daar zijn we weer met onze favoriete rubriek Wat is jouw favoriete vakantie bestemming Deel 46. En vandaag wil ik Sin aan je voorstellen. Op haar Instagram deelt ze hele mooie foto’s, haar passie voor lekker eten, en vind ze het leuk om de theecultuur te ontdekken in verschillende landen. Thee is haar favoriete thee-rapie. Sin is een leuke, spontane en vrolijke meid en dat zie je in haar manier van schrijven en interesses. Ik vond het supergaaf om haar antwoorden te lezen en om te weten welke haar favoriete vakantiebestemming is. En jij ben je ook nieuwsgierig?

Tip: Volg Sin op haar Instagram of  Facebook 

Wil je ook net als Sin mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming met Sin van healthyfoodmakesyoufeelgood


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Mijn naam is Sin. Een 31-jarige geadopteerde Zuid-Koreaanse belg woonachtig in het prachtige West-Vlaanderen. Ik heb 2 grote passies: Food & Travel (zoals bijna iedereen!) Via social media neem ik mijn volgers mee naar de mooiste (en lekkerste) plekjes ter wereld.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Oh my… daar heb ik echt nog nooit bij stilgestaan. Ik heb toch eventjes wat opzoekingswerk moeten doen om op deze vraag te antwoorden. Haha. Ik heb al voetstappen gezet in 46 landen. Ik hou enorm van reizen, maar door mijn job ga ik heel vaak naar dezelfde bestemmingen, waardoor ik geen nieuwe plaatsen kan ontdekken. Ik hoop stiekem dat de teller tegen 2020 op 50 staat! ☻

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Oh! Een makkie! Ik kies zonder twijfel voor mijn geboorteland Zuid-Korea.

Toen ik 18 was, ben ik begonnen met het ontdekken van mijn roots. Kort daarna heb ik mijn biologische familie gevonden, waardoor ik na mijn studies tijdelijk in Seoul ben gaan wonen. Gedurende 1,5 jaar ben ik mijn roots verder gaan ontdekken. Ik heb er gestudeerd, gewerkt, mijn biologische familie beter leren kennen, maar vooral heel veel ‘lotgenoten’ leren kennen. Deze heftige en emotionele periode heeft mijn leven beïnvloed en heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

Daarnaast is Zuid-Korea een fantastisch land met een rijke cultuur, prachtige landschappen,de allerlekkerste keuken, de gekste K-popculturen unieke gewoontes en tradities.

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Samen met Korea is Suriname één van mijn allereerste grote reisavonturen. Door deze 2 cultuurshocks is mijn passie voor reizen ontstaan. Sindsdien heb ik de reismicrobe helemaal te pakken. In 2009 kreeg ik de kans om 8 weken lang ontwikkelingssamenwerking te doen in Suriname.

Het was een zeer leerrijke ervaring, maar wel ééntje met zeer veel ontroerende momenten en prachtige herinneringen. Eén van de redenen waarom Suriname zo geweldig is, is de culturele diversiteit. Het Surinaamse volk bestaat niet uit een soort ras, want de voorouders van de Surinamers komen van over heel de wereld, waardoor  er een unieke, Surinaamse mengcultuur is ontstaan.

Heerlijk om te zien dat alle verschillende bevolkingsgroepen vredig naast elkaar leven. Bv. in Paramaribo staat een Joodse synagoge en en islamitische moskee gebroederlijk naast elkaar. Geweldig, toch? Dus JA,het kan!

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Varanasi (Benares) is één van mijn absolute hoogtepunten en is één van de oudste heilige steden ter wereld gelegen aan de Ganges rivier. Een spirituele plek waar leven en dood dicht bij elkaar staan.

Slechts weinig plekken hebben zo’n diepe indruk nagelaten. Vooral de ‘Ganga Aarti’, ochtendritueel uitgevoerd door jonge priesters voor zonsopgang bij de Ganges rivier vond ik heel indrukwekkend. Ook het ochtendbad in de Ganges was een unieke belevenis en liet een onuitwisbare indruk na. Prachtig al die kleuren!.

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Velen zullen mij tegenspreken, maar voor mij persoonlijk is Dubai mijn minst favoriete bestemming. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben al 2 keer in Dubai geweest en ik heb daar fantastische dingen gezien en gedaan.  Oa. een skydive op mijn 30e verjaardag, woestijnsafari etc. Maar ik hou niet van het showen van alle rijkdom en overdreven luxe.

Ik vind het goud, de luxe Ferrari’s, de hoogste gebouwen, het beste dit, het duurste dat enz. overbodig. Door mijn job reis ik wekelijks naar Afrika waar ik telkens geconfronteerd word met de armoede en wereldproblematieken. Kinderen vechten voor een balpen of gebruikte zeepjes uit mijn hotelkamer, dan vind ik plaatsen waar ze met geld gooien maar niks.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Er staan nog zoveel mooie landen op mijn wish-list. Sowieso wil ik Europa verder ontdekken, ik wil heel graag Nieuw-Zeeland en de Noorse Fjorden zien. Ook Zuid-Amerika is tot nu toe een werelddeel waar ik bitter weinig over weet en dat spreekt me erg aan.

Vele groetjes,

Sin

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?