Meer dan tegels en kranen: ontdek de mogelijkheden van jouw nieuwe badkamer

Meer dan tegels en kranen

Een badkamer gaat gemiddeld zo’n tien tot twintig jaar mee, maar misschien wil je niet zo lang wachten met het vervangen van je eigen sanitaire ruimte. Zeker bij een verhuizing of wanneer je uitgekeken bent op de uitstraling van je huidige douche, is het slim om een nieuwe te bestellen. Daarbij heb je waarschijnlijk vooral oog voor de looks van je nieuwe badkamer. Met mooie tegels en stijlvolle kranen creëer je vrij eenvoudig een prachtige designbadkamer. Toch is het slim om net even wat verder te kijken. Er is ontzettend veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor smart badkamers vol handige technologie of kun je een eigen wellness aan huis creëren. Daarnaast zijn er ook steeds meer manieren om de ruimte te verduurzamen.

Creëer voldoende opbergruimte

Ga je een nieuwe badkamer kopen? Dan is het handig om al bij het ontwerpen te zorgen voor voldoende opbergruimte. Zo kun je kiezen voor standaard opbergmeubelen of handige rekken, maar ook kun je verborgen parels creëren met extra opbergplek voor je badproducten, schone handdoeken en een voorraadje toiletpapier. Op die manier zit je nooit zonder en hoef je nooit ver te zoeken voor een nieuw exemplaar. Maak vooral gebruik van de hoogte in je sanitaire ruimte en vergeet ook zeker de loze ruimtes in het kamertje niet. Denk bijvoorbeeld aan de ruimtes boven en achter het toilet en de ruimte achter de deur.

Wellness in je eigen huis

Steeds meer mensen kiezen voor een eigen wellness aan huis. Dit betekent overigens lang niet altijd dat je een sauna of jacuzzi moet kopen. Er zijn namelijk allerlei fijne douchecabines en badkuipen te koop, die minstens zo goed werken. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine met een stoomfunctie of een heerlijk bubbelbad. Ook kun je een speciaal paneel aanbrengen dat infraroodlicht en een lage dosis UV-licht uitstraalt. Hierdoor maak je meer vitamine D aan en zul je je direct veel energieker voelen. Het infraroodlicht helpt bovendien om spierpijn te verminderen en reumatische pijn te verlichten.

De voordelen van een smart badkamer

Smart homes ken je vast al wel, maar ben je ook bekend met smart badkamers? Ze zijn steeds populairder en eigenlijk is het vrij eenvoudig om er eentje te creëren. Je kunt beginnen met kleine slimme apparaten, zoals je tandenborstel, weegschaal en de verlichting. Daarnaast zijn er nog meer ontzettend handige opties, waaronder de slimme spiegel met verlichting rondom. Een dergelijke spiegel kun je eenvoudig bedienen, bijvoorbeeld via Google Home. Vaak is hij ook voorzien van een touchscreen, een praktische klok en een geïntegreerde muziekinstallatie.

Duurzaamheid doorvoeren in je badkamer

Bij duurzaam douchen denk je waarschijnlijk direct aan heel kort douchen of het plaatsen van een waterbesparende douchekop. Er is echter veel meer mogelijk. Zo is het slim om een douche-wtw te plaatsen. Dit apparaat gebruikt de warmte van je gebruikte douchewater om het nog koude water te verwarmen. Hierdoor verbruik je tot de helft minder energie en heeft je douchebeurt een positieve impact op het milieu. Ga je een bad plaatsen? Isoleer hem dan goed. Op die manier blijft het water veel langer warm en hoef je geen heet water meer bij te voegen.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?