Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 59

Lieve allemaal vandaag in Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 59 willen we jouw graag voorstellen aan Frédérique. Ze is alleenstaande moeder van drie tieners. Dan denk je toch dat zij haar handen er aan vol heeft. Maar niks is minder waar daarnaast werkt ze nog in de culturele sector en heeft ze sinds 2011 haar eigen website Srsck. Bezig bijtje dus. Srsck is een lifestyle en filmblog. Een blog over moeder en vrouw zijn, over reizen met tieners, toffe kledingmerken, leuke uitjes en nog veel meer. Zo kijken ze samen ook behoorlijk wat films en series, die zijn natuurlijk ook terug te vinden op de blog.

Vandaag in de rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? kun je lezen dat Frédérique vooral haar reizen maakt met de trein. En dat haar favoriete vakantie bestemming split in kroatië is. En meer ga ik niet verklappen. Heel veel lees plezier en tot de volgende.

Tip: Volg  Frédérique op haar Facebook en Instagram.

Wil je ook net als Frédérique mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Frédérique, 40 en nog wat jaartjes oud…Ik ben geboren in Beiroet, de hoofdstad van het prachtige Libanon. Ik woon sinds een paar jaar in Den Haag maar ik ben opgegroeid in Amsterdam. Ik voel me hier wel een beetje toerist in eigen stad.

Frédérique, met zoontjelief Lourmarin Frankrijk

Frédérique, met zoontjelief Lourmarin Frankrijk

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ongeveer 24 of 25 landen. Ik vind zelf de hoeveelheid landen niet zo heel belangrijk. Ik houd ervan om langere periodes in landen te verblijven omdat ik dan voel dat ik het land beter leer kennen dan wanneer we snel snel meerdere bestemmingen aandoen. Ik ben alleenstaande moeder van drie kinderen en de kids en ik reizen voornamelijk met de trein. Dat is soms nog best een onderneming maar we genieten er enorm van – vooral in treinen en ferries slapen is favoriet. Met de trein reizen is wel echt slow travel 🙂

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Mijn favoriete bestemming is toch Split in Kroatië. Ik kom er al sinds eind jaren 70 en houd echt met heel mijn hart van die stad. Het is zo ontzettend veranderd in die periode en je raakt gehecht aan een stad als je al die veranderingen meemaakt. Daarnaast is het er gewoon echt schitterend. De stranden zijn er aangenaam, de zee is er helder, de mensen zijn vriendelijk en de stad heeft op heel veel vlakken wat te bieden.

Srsck.com split-kroatie

Split-kroatie Srsck.com

Het is een historische stad dus je waant je constant in een openlucht museum. Daarnaast is er een mooi park/bos op een heuvel dus je kunt binnen 10 minuten vanuit de drukke binnenstad op een heel rustig punt midden in de natuur staan. Heerlijk is dat. Er zijn meerdere stranden, ieder met een eigen pluspunt en als je het eens gehad hebt met die stranden in Split, dan pak je de eerste de beste ferry uit de haven naar een van de prachtige eilanden in de omgeving. Brac is op slechts drie kwartier varen en het mooie rustige Vis is ook vlakbij.

Split-kroatie Srsck.com

Srsck.com Split-kroatie

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Frankrijk. Ik vind Frankrijk een heerlijke bestemming omdat het, ondanks dat het dichtbij Nederland is en je er dus heel snel ‘even tussendoor’ heen kunt, altijd echt als vakantie voelt. Lekker een andere taal, ander eten en het is er super veelzijdig dus je kunt echt kiezen waar je zin in hebt.

Een boeiende levende stad? Check. Surfen aan de Atlantische oceaan? Check. Even rustig de bergen in? Check. Een paar dagen in de voetstappen van de jetset? Check. Rennen door de lavendelvelden? Check. En dan hebben we het nog niets eens over de Duitse invloeden in de Elzas, de Italiaanse vibes in Nice, de Spaanse sferen in Baskenland en ga zo maar door.

Srsck.com Nice-frankrijk

Srsck.com Nice-frankrijk

Wij hebben in het verleden in Frankrijk gewoond en zijn er tegenwoordig meerdere keren per jaar te vinden. Wij zijn voornamelijk in de Provence of in Nice te vinden. Wat ik ook tof vind, is dat we ondanks dat we al zo enorm vaak in Frankrijk zijn geweest, nieuwe leuke plekken blijven ontdekken. Zo hebben we afgelopen zomer een heel schattig stadje ontdekt in Zuid-Frankrijk, Mandelieu-la-Napoule.

Srsck.com mandelieu-la-napoule

Srsck.com Mandelieu la Napoule

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Dit is een foto die ik tijdens onze eenjarige reis door Europa en het Midden-Oosten heb genomen, precies 10 jaar geleden inmiddels. Ik nam deze foto in Cappadocië in Turkije tijdens een ballonvlucht die ik met mijn dochter deed. Ik vond het best spannend moet ik eerlijk bekennen maar om zo’n ervaring op zo’n prachtige bestemming met mijn dochter te kunnen delen was echt kostbaar.

Mijn zoons mochten toen niet mee omdat ze te jong waren en een ballonvlucht pas vanaf een bepaalde leeftijd toegestaan was. Dat vind ik eigenlijk jammer maar dat geeft me ook weer ‘het excuus’ om met hun iets bijzonders te ondernemen!

Frédérique van Srsck ballonvaart-Turkije

Ballonvaart-Turkije Frédérique van Srsck

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Dit vind ik eigenlijk de moeilijkste vraag omdat ik in elk land wel geniet en er mij niet zo snel iets te binnenschoot. Misschien Luxemburg omdat ik dat erg saai vond en koud en niet zo memorabel maar daar heb ik dan ook geen foto’s gemaakt 🙂 Of die ene keer, heeeeeel lang geleden, dat ik met mijn ouders tijdens de kerstvakantie naar Berlijn ging en dat het min 17 tot min 20 graden was. Ik bevroor echt en wilde niet naar buiten maar mijn ouders wilden steeds de stad ontdekken haha.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Ik wil sowieso nog eens Namibië en Paaseiland bezoeken en ik zou graag naar Mongolië en China reizen met de Transsiberië Express. Sowieso spreken alle langere treinreizen mij erg aan. Het lijkt me leuk om ooit eens een wereldreis per trein te ondernemen.

Frédérique / Srsck.com

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

4 Reacties

  • Elsa
   22 februari 2020 / 6:38 pm

   Thank you for liking our rubrika. Good weekend ☻

 1. 20 februari 2020 / 6:03 am

  Wow! She certainly has traveled to many amazing countries! Love the photos.

  • Elsa
   22 februari 2020 / 6:40 pm

   Yes, without a doubt she visited many countries. I also love these photos. Good weekend ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?