Mijn eerste vakantie op Kos – Griekenland

Mijn eerste vakantie op Kos. Vakantie is echt iets dat wij allemaal leuk vinden. Dit jaar zijn ik ( Elsa) en mijn man een week op vakantie geweest in Griekenland.
Ik kan jullie al vertellen dat het een geweldige vakantie was. Kos is één van de mooiste eilanden van Griekenland en ook één dat heel erg groen is. Kos heeft 33.300 inwoners.

Mijn eerste vakantie op Kos - Griekenland.

Eén van de charmes van dit eiland zijn de stranden omdat de meeste nog heel natuurlijk zijn. Maar het eten en de gastvrijheid van de inwoners zijn zonder twijfel één van de meest attractieve redenen om dit eiland te bezoeken. Kos - Griekenland

Vanaf het moment dat jij bent geland op Kos en tot het moment dat jij naar huis gaat voel je een ongelooflijke rust. Iedereen heeft tijd voor elkaar en voor alles en vooral voor de toeristen. Kos - Griekenland

Als je toerist bent in Kos hoef je echt niks te doen, iedereen probeert het naar je zin te maken. Hun instelling is dat jij echt van je vakantie kunt genieten, en natuurlijk dat jij terug komt.

Wanneer  we op Kos waren aangekomen was ik heel verrast over het vliegveld, omdat het zo klein was. De reis naar ons hotel was met de bus.
Ons hotel was in Kos stad aan de haven. De tijd dat ik in de bus heb gezeten heb ik met grote ogen heel goed de omgeving bekeken. En met veel verbazing is dat ik zie dat de tijd heeft stil gestaan en dat geeft een ongelooflijke rust om je heen.

Ik zag ook heel veel  huizen, winkels, cafés, restaurants,  en hotels helemaal verlaten en dat was heel erg jammer om te zien.
De wegen zijn nog niet helemaal hoe dat het moet zijn maar goed genoeg om te rijden en dat heeft ook weer zijn charmes. Waren wel veel stukjes met fietspaden en zelfs een stoep speciaal gemaakt voor blinden.Kos stad

De charme van Kos is zonder twijfel zijn echtheid. Zijn nog wel veel plaatsen dat je nog steeds goed kan zien hoe krachtig de laatste aardbeving is geweest. Ik denk nog steeds hoe erg dat was voor hun, lijk me vreselijk!Oude ruïnes in Kos-Stad

Eén van onze lievelings plaatsen in Kos, was zonder twijfel de haven. Aan de haven kun je vissers aan het werk zien en zelfs vis kopen. Veel boten in alle maten en vormen. Met heel veel van die boten kun je naar Turkije gaan.vakantie op Kos - Griekenland.vis kopen, Kos stad

Andere plaatsen die ook de moeite waard zijn om naar toe te gaan is Zia door zijn mooie uitzicht en vooral als jij gaat voor de zonsondergang.Zia op Kos, zonsondergang

Zia op Kos
Op heel het eiland zijn katten, ja katten heel veel en de meeste hebben geen baasje maar eigenlijk zorgt iedereen voor hun. Dus heel veel honger hebben ze niet.
Het eten in Kos is HEERLIJK! De porties zijn ook enorm. In het begin hadden we nog een voorgerecht besteld maar we waren er snel uit dat een hoofdgerecht meer als genoeg was voor ons.

Dus als jij naar Kos gaat het eten is lekker veel en niet duur. Voor ongeveer 50 euro heb je een avond met eten en drinken en uitzicht op zee.
Wijn is heel lekker in Griekenland maar bier kun je ook in alle merken en smaken vinden. Volgens mijn man was het Griekse bier ook heel lekker.uit eten in Kos-Stad

Heel veel restaurants zijn bij de zee en doordat hebben ze ook hun eigen stuk strand met bedden en parasols. Ideaal voor als je op het strand wilt liggen. Zo heb je alles wat je nodig hebt bij de hand zonder stress je hoeft alleen te genieten.

Eén van de restaurants bij het strand was Tarzan Beach één van ons favoriet (maar zijn nog heel veel meer natuurlijk). Bij Tarzan Beach heb je een menu kaart met ongelooflijk veel keuze. Zoals: verse vis, traditioneel Grieks eten, hamburgers, pizza’s, kroketten zelf frikandellen en zelfs gourmet, idd… gourmet, leuk of niet?. Zelfs gourmetten op het strand, wat wil je nog meer? Echt ongelooflijk!

Niet alleen Kos is mooi, ook het vasteland van Griekenland heeft hele mooie plaatsen.Tarzan Beach op KosWat ik echt niet moet vergeten om te zeggen is dat in Kos de honing heel lekker is, vooral als je het bij de yoghurt doet.

Elsa & Camiel

En dat was het een beetje over mijn eerste vakantie in Kos. Ik hoop dat je een beeld hebt gekregen hoe Kos is en hoe wij het hebben beleeft .

Tip: ben je ook een liefhebber van reizen? kijk dan snel naar het verlanglijst van de wereldreiziger. Echt een aanrader!

 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. inge minten
  20 mei 2018 / 12:11 pm

  Lieve schat heel leuk artikel krijg er zo zin in om op vakantie te gaan. Zo te zien hebben jullie een geweldige vakantie gehad. En wat een prachtige foto’s super!!!.

  • Elsa
   Auteur
   24 mei 2018 / 6:10 am

   Dankjewel lieverd ♥♥♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?