Nederlandse hart vlag knutsel voor koningsdag of Oranje

Nederlandse hart vlag knutselen is een decoratief Diy voor koningsdag. Rond koningsdag hebben we altijd zin om iets te maken of te doen voor deze speciale dag in Nederland. Ik vind het persoonlijk echt Hollands, echt een traditie.

Afgelopen week is koning Maxima 50 jaar geworden. Door haar spontaniteit en vriendelijke uitstraling heeft het koningshuis mijn sympathie gewonnen. Een vlag is echt de trots en symbool van elk land in de wereld.

Nederlandse hart vlag knutsel voor koningsdag of Oranje

De Nederlandse vlag is zonder twijfel een mooie vlag met uitgesproken kleuren. Ik heb de Nederlandse vlag gemaakt met Crêpepapier. Een makkelijke manier om een Nederlandse vlag te knutselen en zelfs ook nog goedkoop.

Deze zelfgemaakte vlag is echt een mooie decoratie om te maken tijdens WK of EK. Echt om het Oranjegevoel naar boven te brengen. Hup Holland!!

Diy: Nederlandse hart vlag

Nederlandse vlag knutselen voor koningsdag of Oranje, kun je maken in alle afmetingen. Alleen niet vergeten als je echt iets groots wil maken zal ik iemands hulp vragen omdat het heel veel tijd kost om dat te doen. Mijn decoratieve Nederlandse vlag is klein, 15 x 15 cm, maar zoals je ziet wel heel mooi!

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @elsarblog te gebruiken, dat zullen we echt superleuk vinden.

Nederlandse hart vlag knutsel voor koningsdag of Oranje


Wat je nodig hebt:

3 verschillende kleuren Crêpepapier (rood, wit en blauw)

1 hart karton of canvas (15 x 15 cm)

Alles lijm

Potlood

Liniaal of rolmaat


Aan de slag:

Om te beginnen ga je het hart karton meten. Dat moet in 3 gelijke vlakjes (in de breedte). In mijn geval  5 cm per vakje.

Teken de vakjes met behulp van een potlood en liniaal.

Maak nu een mal van karton voor de afmeting die je gaat gebruiken om het crêpepapier uit te knippen.

Als je dat hebt, gebruik je de kartonnen mal om de stukjes crêpepapier te knippen. Elke keer meten is ook goed zonder de kartonnen mal. Wel belangrijk dat elke stukje crêpepapier dezelfde afmeting heeft (bv: 5 x 5 cm).

Van elk stukje crêpepapier maak je een bolletje. Voor alle kleuren natuurlijk!

Teken de vakjes met behulp van een potlood en liniaal.

Breng lijm aan op het karton en plak een per een de crêpepapier bolletjes. Goed tegen elkaar aan doen. je mag geen ondergrond zien.

Breng lijm aan op het karton en plak een per een de crêpepapier bolletjes.

Als de Nederlandse hart vlag vol is, is het klaar!

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @elsarblog te gebruiken, dat zullen we echt superleuk vinden.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

6 Reacties

 1. 21 mei 2021 / 8:51 am

  Leuk geworden! Met crêpepapier propjes heb ik ook veel geknutseld samen met zoon toen hij nog piepjong was. Kleurplaten kunnen er bijvoorbeeld ook mee gevuld worden.

  • Elsa
   Auteur
   21 mei 2021 / 6:48 pm

   Dankje Ingrid! Ja, leuk en gezellig om dit met kinderen te doen. Kleurplaten is ook een super idee!
   Alvast een fijn weekend.
   Liefs Elsa ♥

 2. Rebecca Payne
  28 mei 2021 / 5:29 pm

  I love this idea. Thank you for sharing.

 3. 23 juni 2021 / 2:04 pm

  Dat vind ik echt een leuk tip. Ik zag je schrijven staan bij de linkparty en dacht ik kom eens gezellig op visite. Je hebt een mooie afwisselende website want heb ook even rondgekeken. Groetjes van mij Tine en wens je vast een fijn en gezellig weekend.

  • Elsa
   Auteur
   23 juni 2021 / 4:35 pm

   Oh wat een leuke reactie! Heel erg bedankt voor het compliment. Hezelfde voor jouw. Heel fijn en gezellig weekend, zonder mondkapjes ☻☻☻ ♥ Liefs Elsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?