10 Strandtenten en beachclubs in eigen land – Nederland

De Nederlandse kust is maar liefst 450 kilometer lang en overal langs de kust zijn prachtige stranden te vinden. Niet alleen de stranden zijn de moeite waard om te bezoeken, ook de verschillende strandtenten en beachclubs zijn leuk om een keer een bezoekje te brengen.Wij hebben de leukste locaties voor je op een rijtje gezet! #staycation

10 Strandtenten en beachclubs in eigen land


1. Safari Lodge – Zandvoort

Deze knusse beachclub is volledig aangekleed in – je raad het al – lodgestijl. Het buitenterras is voorzien van steigerhouten loungebanken en met minder lekker weer zijn er genoeg tafeltjes binnen beschikbaar. Op het strand is ook genoeg plek op de verschillende ligbedjes.

In de avond is het terras sfeervol verlicht met gezellige lampjes en voor een exotisch hapje en drankje zit je hier goed op je plek.
Safari Lodge heeft meerdere menukaarten. Zo hebben ze een dagkaart, een avondkaart en een bitez & booz kaart.


2. Bernie’s beachclub – Zandvoort

Deze beachclub bevindt zich op een paar meter van de zee en beschikt over een ruim zonneterras. Genoeg plek voor de zonaanbidders dus. Niet zo’n fan van de Nederlandse zee? Maak je niet druk! Op het terras van Bernie’s is ook een zwembad te vinden waar je heerlijk in kan pootje baden of een plonsje kan wagen.

De club heeft ook een restaurant waar lekker gegeten kan worden. Op de menukaart staat een ruime keuze uit cocktails en summerdrinks want die kunnen in de zomer natuurlijk niet ontbreken.


3. Foodhall – Scheveningen

Dit is dan misschien geen beachclub, maar deze foodhall ligt aan de noordboulevard in Scheveningen met uitzicht op zee. Buiten de foodhall is een groot terras waar genoeg plek is om een hapje en een drankje te doen maar natuurlijk ook binnen voor als het een dagje wat minder lekker weer is. Het foodassoritment is erg breed en voor ieder wat wils.

De foodhall telt maar liefst zeventien verschillende keukens. Het varieert van Spaanse churros tot bitterballen, tot gyros en tot Aziatische streetfood. En natuurlijk kan je er ook voor koele versnapering terecht!


4. Beachclub Indigo – Scheveningen

De houten stoeltjes en banken van deze beachclub hebben allemaal een verschillend kleurtje en zorgen meteen voor dat heerlijke zomergevoel. Er is een groot terras dus genoeg plek om lekker een hapje en een drankje te doen. Geen zin om een hapje op het terras te doen? Niet getreurd! Bij Indigo hebben ze ook take away. Zo kan je je lunch of diner ook met je billen in het zand opeten.


5. WOW Beachclub – Scheveningen

Van luxe loungebedden in alle vormen en maten tot een kleine overdekte oase vol met planten. Ibizavibes aan de Nederlandse kust. Het grote buitenterras biedt genoeg plaats aan de badgasten om lekker onderuit te zakken in de zon of onder de parasol.

Ook binnen op het stijlvolle houten interieur is genoeg plek voor als het even wat frisser is buiten. Aan de uitgebreide en zeer betaalbare menukaart ontbreekt ook niets. Zo heb je al een lekkere lunch vanaf €8,90 en een tweegangen keuzemenu voor €24,50.


6. Woodstock – Bloemendaal

De naam verklapt het al een beetje maar de gehele beachclub is gemaakt van hout. Het is beachclub met een bijzonder uiterlijk, omdat de voorkant van een piratenschip op de voorgevel uitsteekt. Heerlijk wat anders een keer! Het terras wordt aangekleed door verschillende palmbomen die zorgen voor een echt vakantiegevoel.

Normaal gesproken worden hier regelmatig grotere strandfeesten gegeven maar door het coronavirus is dit wat kleinschaliger zoals een drankje op het terras. En dat drankje op het terras moet zeker lukken want Woodstock heeft een uitgebreide drankenkaart.


7. Beachclub The Sunet – Hollem

De naam zegt het eigenlijk al: bij deze beachclub kan je van een geweldige zonsondergang genieten zowel binnen onder het mooie glazen dak of buiten in de open lucht. Op het strand staan stoelen waarin neergeploft kan worden maar er kan natuurlijk ook fijn een plaatsje genomen worden op een van de loungesets.

Op de zeer betaalbare menukaart staan lekkere gerechten zoals soto ayam of een burrata salade. Maar ook hapjes bij de borrel zoals een borrelplank met onder andere rendangkroketjes, en drie verschillende soorten nachos mogen niet ontbreken. Geen zin om bij de strandtent zelf te eten? Geen probleem want er kan ook worden afgehaald bij de caravan.


8. Dok14 – Cadzand

Deze gezellig en knus ingerichte strandtent bevindt zich op het strand van Cadzand-Bad. Binnen heeft de strandtent een warme inrichting en buiten is het terras voorzien van een heerlijke loungebank en leuke tafeltjes. De menukaart is erg uitgebreid en heeft voor ieder wat wils. Van een lekkere belegde boterham tot een salade of een Poke Bowl.

En voor wie meer van fingerfood houdt om lekker te delen is er ook genoeg keuze. Vooral de vriendenplank is een aanrader! En ook de drankenkaart laat niets aan de wensen over.


9. Club Zand – Castricum aan Zee

Voor een prachtige zonsondergang moet je hier zijn. Door het glazen dak van het terras hoef je niets van het prachtige avondrood te missen. Wanneer het zonnetje dan echt onder is, gaan de lampjes aan en verandert het terras in een gezellige en knusse plek. Buiten op het terras staan gezellige picknicktafels om lekker aan te eten. De menukaart van Club Zand is vooral organisch, biologisch, fairtrade en duurzaam.

Vegetariërs kunnen hier hun hartje ophalen. De menukaart heeft verschillende vegetarische gerechten.


10. Parnassia – Overveen

Voor wie de rust op zoekt en even wil uitwaaien, is Parnassia de ideale plek. De strandtent is gelegen in het Nationaal Park de Kennemerduinen en omgeven door duinen, strand en zee. Deze strandtent beschikt over een uitgebreide en betaalbare menukaart en zelfs in de zomermaanden over een zomerkaart. Voor de visliefhebbers staan er verschillende visgerechten op de kaart zoals oesters, scheermessen, calamares, fish and chips en mosselen.

Pin: 10 Strandtenten en beachclubs in eigen land - Nederland

Pin: 10 Strandtenten en beachclubs in eigen land – Nederland

Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?