Spiegels in huis reinigen? Zo pak je dat aan!

Spiegels zijn onmisbaar in huis. Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar heb je wel eens geteld hoeveel spiegels en glazen er in huis aanwezig zijn? Denk maar eens aan de badkamerspiegel, staande spiegel, maar ook de glazen in een vitrinekast. Prachtig om te zien, ontzettend praktisch, maar ook echte stof- en vuilvangers. Maar hoe maak je glas toch het gemakkelijkst schoon?

Spiegels in huis reinigen

Spiegels in huis reinigen


Een spiegel schoonmaken is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Toch vinden veel mensen het alsnog lastig om de spiegel schoon te houden. Niet omdat het reinigen zo lastig is, maar meer omdat ze vaak strepen veroorzaken op het glas. Streeploos schoonmaken lijkt soms wel onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop dit je wél gaat lukken. Wil jij de spiegels in huis eens flink aanpakken? Met deze tips lukt dat zeker!


Oorzaken van een vieze spiegel of vies glas

Spiegels en glas zijn natuurlijk prachtig om te zien. De meeste mensen hebben hier dan ook heel wat van in huis staan. Toch worden ze ook redelijk snel vies. Helaas. Hoe snel dit gebeurt, is vooral afhankelijk van waar deze voor wordt gebruikt. Een staande spiegel in de woonkamer wordt over het algemeen bijvoorbeeld minder snel vies dan een spiegel in de badkamer. Deze beslaat immers snel en er blijven ook redelijk vaak zeepresten op achter.

Glazen deuren, vitrinekasten en salontafels kunnen weer vol met vette vingers zitten. Dat ziet er een stuk minder aantrekkelijk uit. Uiteindelijk zal echter al het glaswerk in huis regelmatig gereinigd moeten worden. Verkeerd schoonmaken moet hierbij vermeden worden.

Wanneer niet de juiste producten worden gebruikt of een verkeerde handeling wordt gedaan, kan er een blijvende waas ontstaan. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je een spiegel of glas moet behandelen. Als je dit eenmaal in de vingers hebt, zal het reinigen van glaswerk in huis makkelijker dan ooit worden.

Quote: Een goed gepoetste spiegel laat je stralen

Quote: Een goed gepoetste spiegel laat je stralen


Maak gebruik van een glasreiniger

Verreweg de meest eenvoudige manier om spiegels schoon te maken, is door het gebruik van een speciale glasreiniger. Hier zijn heel veel verschillende soorten van verkrijgbaar. Kies bij voorkeur voor goede merken zoals HG, zodat je zeker weet dat de kwaliteit naar wens is. Dankzij dergelijke reinigers is schoonmaken een eitje geworden. Je besproeit simpelweg het glas of de spiegel met de reiniger en je wrijft deze vervolgens op met een droge, schone doek. Je kunt ook keukenpapier of zelfs een raamtrekker gebruiken.


Beslagen spiegels in de badkamer voorkomen

Merk jij ook dat de badkamerspiegel steeds sneller vuil wordt? Dan wordt dit vaak veroorzaakt doordat de spiegel beslaat en jij deze vervolgens met de hand probeert op te wrijven. Dat zorgt voor extra vuil en soms zelfs ook zeepresten die aan de spiegel blijven plakken. Als je een beslagen spiegel toch wilt schoonmaken, kan je dit veel beter met een handdoek of een föhn doen.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om het beslaan van de spiegels volledig te voorkomen? Dit doe je door scheerschuim of afwasmiddel op de spiegel te wrijven. Hierdoor ontstaat er een extra beschermend laagje over de spiegel. Laat het even intrekken en veeg het dan weer weg met een doekje. Je zal merken dat de spiegel vervolgens niet meer beslaat na het douchen. Hoe fijn is dat?

Spiegels in huis reinigen? Zo pak je dat aan!

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?