Groots je ronde verjaardag vieren? Zo wordt het een succes!

Groots je ronde verjaardag vieren

Het staat voor de boeg, een rond jaartal! Je kent het vast, aan de ene kant zie je er misschien een beetje tegenop, maar het is ook een mijlpaal. Steeds meer mensen kiezen ervoor, het overgaan naar een nieuw “era” groots met vrienden en familie te vieren. Het is ten slotte ook iets om trots op te zijn en een goede gelegenheid zichzelf en het leven te vieren.

Brainstormen

Het idee, je ronde verjaardag groots te vieren neemt vorm aan en je krijgt er zin in. Misschien krijg je meteen beelden, van waar je het wilt vieren en met wie. Neem een blad papier of ga lekker achter de computer zitten en schrijf alles op wat in je opkomt. Een aantal ideeën:

  • De locatie:

Wil je het feest thuis vieren, of op een andere locatie. En wil je het graag binnen vieren, of droom je van een tuinfeest. Misschien wil je wel eens naar een prachtig kasteeltje, of meerdere dagen in een huisje aan het strand of in het bos.

  • Thema en activiteiten:

Word je 50? Denk eens aan een feest in 50er jaren stijl! Of organiseer een quiz of spelletjes in een James Bond-setting. Ook kan het leuk zijn, om samen vooraf aan het feest een leuke workshop te volgen. Bijvoorbeeld Italiaans koken als je van Italië houdt. Of met de hele familie de landerijen op voor een workshop wilde kruiden zoeken, als je dol bent op de natuur. Het thema of de setting van de workshop kun je ook terug laten komen in de dresscode en de aankleding van de ruimte.

  • Eten en drinken:

Houd je erg van koken en wil je je familie en vrienden verwennen met zelfgemaakte hapjes, of laat je het eten liever over aan een cateringbedrijf. Een mogelijkheid is ook nog, dat iedere gast zelf iets lekkers voor het buffet meebrengt. Organiseer je een tuinfeest? Bedenk een originele manier de drankjes te presenteren. Bijvoorbeeld frisdrank vanuit een kruiwagen vol met ijs. Of creëer een barretje met speciale biersoorten onder de laadklep van je auto.

  • Muziek:

Bij een groot feest hoort natuurlijk goede muziek, die helemaal bij jou past. Hiervoor kun je het beste een band of een dj inhuren, om ervoor te zorgen dat de stemming er goed inkomt. Vaak is er ook iemand in de familie of vriendenkring, die zin heeft een paar uurtjes aan de draaitafel te staan. Zorg ook voor een of meerdere microfoons en versterking, voor als je iets wilt zeggen of er een speech gehouden wordt.

  • Persoonlijke bijdragen:

Vaak worden bij grotere feesten persoonlijke bijdragen geleverd in de vorm van een speech, stukjes of muziek. Vind je dit leuk, communiceer dit dan duidelijk aan je gasten en geef aan hoeveel tijd ervoor is. In het beste geval is er iemand, die de coördinatie overneemt.

 

Organiseren

Als je een duidelijk beeld hebt van hoe je je feest wilt gaan vieren, dan begint het organiseren. Mocht je een locatie willen boeken, maak dan eerst een inschatting van de hoeveelheid gasten en vraag naar de beschikbaarheid. Wellicht moet je uitweiden naar een andere datum of locatie. Houd bij het boeken van de locatie ook rekening met de mogelijkheden omtrent het thema en de activiteiten. Mocht de locatie iets verder weg liggen, dan kun je er ook voor kiezen met een origineel vervoersmiddel heen en terug te rijden, zoals met paard en wagen. Of voor de kinderen een trekker met versierde aanhanger. Het volgende belangrijke punt is de muziek. Een goede band of dj zijn vaak lang van tevoren al uitgeboekt. Begin daarom snel met zoeken naar een leuke muzikale begeleiding. Staat het raamwerk van locatie, activiteiten, thema en muziek, ga dan over in de communicatie aan je gasten.

Uitnodiging

Je kunt natuurlijk kiezen voor een uitnodiging per mail. Maar het leukste en feestelijkste blijft toch wel een origineel bedrukte uitnodigingskaart. Dit mag niet ontbreken:

  • Een inleiding. Begin met een paar persoonlijke zinnen, waarom wil je graag vieren en met hen samen.
  • Datum en tijd. Geef duidelijk aan wanneer bepaalde activiteiten plaatsvinden en wanneer het feest. Wellicht kunnen enige gasten alleen bij een van beiden aanwezig zijn.
  • De locatie. Vinden het feest en/of de activiteiten buitenshuis plaats, geef dan ook de websites en telefoonnummers hiervan door.
  • Jouw contactgegevens en eventueel de contactgegevens van de ceremoniemeester voor persoonlijke bijdrages.
  • Het thema en eventueel de daarbij behorende dresscode.

Je kunt er als laatste ook nog voor kiezen cadeautips of speciale wensen aan te geven.

Met deze drie stappen ben je al een heel eind op weg naar een prachtig groot feest, samen met jouw vrienden en familie om je heen. We wensen je heel veel plezier bij de organisatie en geniet met volle teugen!

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?