5 beginnerstips voor vintage meubels shoppen

Iedereen kan vintage meubels shoppen. Lees de 5 beginnerstips waarmee jij vandaag al mooie design meubels kunt kopen.

 vintage meubels shoppen

Vintage meubels shoppen


Een ervaren kenner van design meubelen heeft misschien geen tips meer nodig, aangezien hij of zij al de adresjes zal hebben waar goede deals te scoren zijn. Maar, misschien ken jij deze tips nog niet. In ieder geval lees je in deze blog 5 beginnerstips voor vintage meubels shoppen. En dan met name design meubels, want zijn dat niet die iconen die we het liefst allemaal willen vinden?

De droom dat je over een rommelmarkt loopt en een Eames stoel ziet staan, onder het stof en met oud leer, die is inmiddels wel vergaan. Nee, daar vind je eerder oude meubels van een bekend Zweeds warenhuis. Soms is de prijs nog hoger dan de nieuwprijs. Maar hoe komen die mensen die met hun interieur op social media lopen te pronken dan aan die topstukken? Laten we snel beginnen!


1. De marktplaats voor vintage meubels

Wist je dat er een marktplaats is speciaal voor vintage meubels? En dan bedoelen we niet de website met die naam maar Whoppah. Hoewel je daar na lang graven misschien wel wat kunt vinden, kan het veel makkelijker. Je kunt namelijk ook vintage meubels vinden die je gewoon kunt sorteren op designer, stijl, prijs, kleur en meer. Je hoeft geen kenner te zijn of in een netwerk te zitten om via zo’n specialistische site voor kopen en verkopen van vintage meubels toppers te ontdekken.


2. Kijk verder dan de bekende designers

Leuk die Eames stoel, maar iemand die inmiddels Eames onder de stoel ziet staan, weet ook wat hij of zij verkoopt. Nee, dan een stoel van Louis van Teeffelen, die is een stuk beter in prijs. Met een prachtig jaren 60 ontwerp zal deze net zo mooi in de woonkamer staan. Verdiep je in designers uit een tijdsbeeld dat jou aanspreekt.

Houd je meer van seventies of eighties design? Bekijk interieurs uit die tijd en duik in de fascinerende wereld van interieur- en meubeldesigners. Naarmate je meer namen van ontwerpers en design iconen leert kennen, wordt het makkelijker om ze te vinden.

5 beginnerstips voor vintage meubels shoppen

5 beginnerstips voor vintage meubels shoppen


3. Ken de waarde van vintage meubels

Je zal niet de eerste zijn die een prachtig design meubel vindt, de prijs wat hoog vindt en deze daardoor toch niet koopt. Ook zul je niet de eerste zijn die later nog eens ernaar zoekt omdat je eraan bleef denken. En je zal al helemaal niet de eerste zijn met spijt als je de hogere prijs ziet waarvoor je hem dan vindt.

Design meubels hebben een bepaalde waarde. Met de vorige tip leer je ook prijzen van design meubels inschatten. Zie je iets speciaals, dan weet je beter of de waarde klopt en of je misschien zelfs een design meubel voor weinig koopt. Let altijd op verschillen in echte design meubels en replica’s!


4. Weet wat je wél en niet moet kopen

Als je vintage design meubels koopt om je eigen interieur in te richten, maak dan een lijstje van bij elkaar passende ontwerpers en stijlen. Voorkom dat je alles koopt wat je mooi vindt, maar wat daarna niet bij elkaar staat. Je wilt uiteindelijk niet dat je interieur eruit ziet als een vintage winkel die meubels van de sixties tot nu verkoopt.


5. Less is more

Aansluitend op de vorige tip: less is more. Als we iets van designers hebben kunnen leren, is dat het wel. Verkoop af en toe ook weer iets als je ruimte wilt maken. Je kunt daardoor meteen thuis raken in de wereld van in vintage meubels handelen.

Vintage meubels shoppen

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?