Boorsem Ik woon mooi, ik woon in Boorsem/29

Boorsem is een mooi dorp van de gemeente Maasmechelen in België. Boorsem is gelegen aan de Maas en dat maakt het nog meer bijzonder. Evelyne vertelt in deze rubriek “ik woon mooi“, alles over Boorsem en haar zelf. Zou jij hier ook naar toe willen gaan?

Boorsem Ik woon mooi

Boorsem


* Wie ben je?

Hoi lezers van Elsablog! Ik ben Evelyne, 34 jaar jong en mama van drie kinderen(twee zoontjes van 9 en 10 jaar en een dochter van 13. Getrouwd met mijn jeugdliefde Marco in 2014, maar verliefd sinds 2001. Samen kochten wij onze eerste woning in Boorsem, een klein rustig dorpje langs Maasmechelen. Sindsdien verbouwen we ons huis naar eigen smaak en budget.

Ik ben Evelyne

Ik ben Evelyne

Ik ben enorm creatief, hou van schrijven, bakken en fotografie. Vandaar dat jaren geleden de blog www.Lievelyne.be is ontstaan. Dit is mijn plekje op het wereldwijde web waar ik mijn recepten, creatieve uitspattingen, tips en mening deel. Ook mag ik mij sinds 2021 trotse eigenares noemen van Liefs By Lievelyne, mijn eigen bedrijf!


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Zelf groeide ik op in Neeroeteren, een boerendorpje langs Maaseik. Het was er heel rustig en er was niet echt veel te doen. Toch voelde ik me er thuis en heb ik er altijd graag gewoond. Toen we gingen samenwonen, wou ik graag naar Maasmechelen verhuizen. Hier heb je namelijk alles dichtbij, van supermarkten tot kledingzaken en de autosnelwegen. We hebben eerst een appartementje gehuurd in Maasmechelen zelf en toen jaren laten ons droomhuisje te koop stond in het gezellige en rustige Boorsem, hebben we geen seconde getwijfeld!


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Boorsem is een klein dorpje, toch kan ik erg genieten van een lange wandeling langs het kanaal. Hier kom je zo nu en dan onze mooie witte zwaan tegen die altijd eens nieuwsgierig komt kijken wie je bent.

Ook de kinderen wandelen graag mee rond de plas, een mooi stukje natuur aan een grote plas met uitzicht op de windmolens. Erg mooi om te zien als de zon wat lager staat. We kunnen dan ook echt genieten van dit uitzicht en het kaatsen van stenen over het water om te zien wie het verste komt.

Boorsem is een klein dorpje, toch kan ik erg genieten van een lange wandeling langs het kanaal

Boorsem is een klein dorpje, toch kan ik erg genieten van een lange wandeling langs het kanaal

Aan paarden hebben we hier ook geen gebrek. In het dorp wonen veel paarden liefhebbers, elke straat heeft wel één of meerdere weides waar er een paard in staat. Zalig vind ik dat, ik heb als kind nog paardgereden en hou echt van deze dieren. Regelmatig zie je er ook wel eens eentje loslopen over de straat, met een roepende eigenaar erachteraan. Dan weet je meteen dat er weer een paard ontsnapte. Grappig om te zien.


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Ik woon erg graag in dit dorpje omdat het hier lekker rustig is. Wanneer je de drukte wil opzoeken, kun je dat te voet(een stevige wandeling richting Maasmechelen), op de fiets of natuurlijk met de auto. Alles is dichtbij in het dorp, de bakker, frituur, buurtwinkel, het speeltuintje, maar ook de fietsenmaker, lokale autohandelaar en zelfs de CrossFit box. Ja hoor, ons dorpje heeft alles wat je nodig hebt hoor.

Als je houdt van wandelen kan dit prima, er zijn genoeg mooie routes die je van hieruit kunt volgen. Wandelen langs de plas, het kanaal of de Maas, aan water geen gebrek.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

De wandelaar en fietser zal zich hier zeker niet vervelen, een tussenstop in het buurtcafé kan ook. In de zomer is er zelfs de Maasbar. Daar kunt je een tussenstop maken en gezellig iets drinken en bijkletsen met uitzicht op de Maas.

We hebben hier in het dorp zelfs twee bed en breakfast waar je kunt overnachten, dichtbij de bakker, buurtwinkel en frituur dus omkomen van de honger zal niet gebeuren. Zoek je een tof gepersonaliseerd geschenkje, dan ben je altijd welkom op de webshop. Aangezien je toch in de buurt bent, kun je je bestelling dan ook nog eens gratis komen afhalen 😉


*Wat is er zoal te doen.

In de zomer kun je er genieten van de Maasbar, maar ook wandelen en fietsen. Wil je nog actiever zijn? Ik neem je graag mee naar de CrossFit box voor een stevige kracht- en conditietraining.

Voor de kindjes is er een klein maar gezellig speeltuintje met zandbak, schommels, glijbanen, kabelbaan,… Hier kunnen ze zeker wel even uitrazen.

Mocht je ons dorpje eens bezoeken, tag dan zeker @lievelynepuntbe zodat ik kan zien wat jullie van ons dorpje vonden en of je de bekende zwaan tegenkwam. Je kunt ons volgen op Instagram en Facebook om een kijkje achter de schermen van ons gezin van vijf te krijgen!

Liefs, Evelyne ♥


Wil je ook net als Evelyne meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?