Delft Ik woon mooi, ik woon in Delft /28

Delft is mooi! Daar twijfel ik niet aan. Delft staat op mijn wensenlijst om dit jaar nog te bezoeken. Vorig jaar had ik een wensen  om naar Kinderdijk toe te gaan. Dat heb ik al van mijn lijst af kunnen strepen. Ik vond het helemaal geweldig. Nu is Delft mijn doel om naar toe te gaan en nadat ik antwoorden heb gelezen van Linda, ben ik hier nog  enthousiaster over. En jij ben je al ooit in Delft geweest?

Delft Ik woon mooi, ik woon in Delft /28

Delft


* Wie ben je?

Ik ben Linda van Aken, en verdeel mijn energie over het moederschap en het werken als zelfstandig ondernemer. Ik begon ooit met bloggen als hobby en daar ben ik nu fulltime mee bezig. Als hobby ben ik een tweede reis-blog reis-liefde.nl begonnen omdat dat mijn grootste hobby is. Toen ik 17 was vloog ik alleen naar Toronto in Canada. Op een aantal jaren in de studentijd na woon ik al bijna mijn hele leeftijd in Delft, of de omliggende dorpen.  

Linda van Aken

Linda van Aken


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Delft ligt vrijwel precies tussen Rotterdam en Den Haag in, en wordt vaak in combinatie met die steden bezocht. Zelf ben ik geboren in het ziekenhuis in Voorburg maar opgegroeid in Delft. Een stad die ook regelmatig bezocht wordt door toeristen en bekend staat om het Delfts Blauw.  

Delfts Blauw

Delfts Blauw


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Naast het nieuwe station dat grotendeels onder de grond is gebouwd vindt je het oude station, hier vind je restaurant Pavarotti waar je heerlijk kan genieten van de Italiaanse keuken. Ook via Thuisbezorgd bestellen we daar zo af en toe 😉 Ook in het centrum vind je een aantal leuke terrasjes, op de markt komen veel toeristen, maar net daarnaast vind je de Beestenmarkt waar zogezegd de locals en de studenten komen. 

Met kinderen ligt er aan de rand van de stad vlakbij Den Hoorn een dierenpad, dit is gemaakt door lokale bewoners. In het bos zijn er allemaal dieren geplaatst en het pad eindigt bij een speeltuin. Ook een aanrader is een bezoek aan het Delftsche hout in het westen van de stad. Zeker in de zomer kan je daar heerlijk aan het strand liggen of een bezoek brengen aan het hertenkamp. 


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Ondanks dat de stad tussen Rotterdam en Den Haag in ligt is het unieke karakter bewaard gebleven. Al in de tijd van de VOC was deze stad erg belangrijk, een deel van de grachten in het centrum en de Oostpoort uit die tijd is nog aanwezig. Ook vind je hier het Prinsenhof, dit kasteel is het toneel van de beroemdste moord uit de Nederlandse geschiedenis. Hier werd namelijk op 10 juli 1584 Willem van Oranje vermoord. 

19-eeuwse Visbrug over het water van de Nieuwe Delft

19-eeuwse Visbrug over het water van de Nieuwe Delft


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Vanaf Delft kan je alle kanten op; zo rij je zo naar het strand, kan je shoppen in Rotterdam, een bezoekje brengen aan de regeringsstad Den Haag. Ook Delft zelf is zeker de moeite waard met naast de Porceleyne Fles waar je ook zelf Delfts blauw kan schilderen ook de Nieuwe Kerk waar de koninklijke familie begraven wordt. De vorige keer dat iemand hier werd begraven zat ik nog op school en kregen alle Delftse scholieren een dag vrij. 


*Wat is er zoal te doen.

Hierboven heb ik al een aantal tips genoemd maar zeker de moeite waard zijn; 

  • De Porceleyne Fles 
  • De Markt en de Beestenmarkt 
  • De Nieuwe kerk waarvan je de kerktoren kan beklimmen en een bezoek kan brengen aan het praalgraf van Willem van Oranje
  • De Oude kerk met het praalgraf van Willem de Ruyter 
  • Het Prinsenhof waar je nog de kogelgaten van de eerste politieke moord kan terugvinden 
  • Een rondvaart door de grachten in de binnenstad 
  • Aan het strand liggen van de Delftsche Hout, hier vind je ook een camping 
  • Een bezoek brengen aan het Delft Land Art Centre met kunstwerken buiten in de polders. 
  • Het Vermeer museum; Delft is ook bekend geworden door deze schilder zoals het Zicht op Delft, een schilderij waarvan we zelf ook een moderne kopie van in huis hebben hangen. Tegenover het museum vind je een smal steegje naar de Markt met mooie Delftsblauwe schilderingen die vaak op de foto gezet worden. 

 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?