De beste tips als je wilt beginnen met crypto

De beste tips als je wilt beginnen met crypto

Crypto is al wat de klok slaat tegenwoordig en dat is niet zomaar. Steeds meer mensen beseffen dat er heel wat potentieel in deze digitale valuta zit en investeren er dan ook massaal in. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar al je geld in de eerste de beste cryptomunt moet investeren. Hieronder vind je enkele handige en levensbelangrijke tips om alvast goed van start te gaan!

 

Crypto voor starters: de 4 beste tips

Of het nu gaat om Bitcoin, Ethereum of Dogecoin, elke digitale currency heeft zijn voordelen en knelpunten. De zoektocht naar transparant en bruikbaar advies omtrent digitale coins is tegenwoordig niet zo moeilijk meer, juist doordat er heel wat over geschreven wordt. Aan de andere kant kan dit ervoor zorgen dat je als beginner niet meer wegwijs raakt in de enorme hoeveelheid adviezen en tips.

Gelukkig kan onderstaand overzicht met enkele basistips je toch helpen om sneller munt te slaan uit je investeringen in crypto:

 

1. Onderzoek welke coins er op de markt zijn

In de eerste plaats is het een goed idee om te onderzoeken welke cryptomunten er zoal op de markt zijn en welke bedrijven of organisaties er precies achter zitten. Houd er rekening mee dat het aantal digitale valuta alleen maar stijgt: haast elke dag komen er nieuwe bij, dus het heeft geen zin om te proberen ze allemaal te kennen of te onderzoeken.

Aan de andere kant is het wél belangrijk dat je wat meer weet over de bedrijven die achter die succesvolle, grote coins zitten. Hoe groter een organisatie en hoe meer beschikbare financiële middelen en andere resources, hoe groter de kans dat de coin effectief iets waard wordt.

 

2. Kijk altijd vooruit

Als je ziet dat bepaalde cryptomunten het hard te verduren hebben gekregen en zelfs in het slop zijn geraakt, is het beter om je aandacht op een andere valuta te zetten. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een enkele cryptomunt het na een moeilijk periode weer goed doet, maar hoop daar best niet te veel op. Gewoon omdat een digital currency een aantal jaren geleden veel waard was, wil nog niet zeggen dat dat in de toekomst weer zo zal zijn.

 

3. Houd een oog op de koers

De volgende tip spreekt in feite een beetje voor zich, want dat is waar het bij investeren in cryptomunten allemaal om draait: houd de koers van de grootste coins in de gaten.

Onthoud: deze kan héél snel veranderen, zelfs in enkele dagen tijd. Het loont dus de moeite om regelmatig up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen op de cryptobeurs.

Ook belangrijk om te weten is dat zelfs hele grote coins, zoals Bitcoin, onderhevig zijn aan sterke schommelingen op de markt. Bekijk de koers van bitcoin en je weet beter hoe de waarde van dergelijke valuta varieert. Hierdoor kun je beter anticiperen en dus investeren.

 

4. Maak een account aan bij een betrouwbare trader

Ten slotte is het belangrijk dat je een account aanmaakt bij een betrouwbare trader, zoals Bitvavo. Op die manier weet je niet enkel zeker dat je geld in goede handen en veilig is, maar beschik je ook nog eens over een gebruiksvriendelijk, intuïtief en betrouwbaar profiel om je investeringen te doen (of te laten). Bekijk hier de cryptokoers bij Bitvavo om alvast meer te weten over de positie van de verschillende cryptomunten!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?