Hoe kies je de beste VPN-service voor jouw behoeften?

Hoe kies je de beste VPN-service voor jouw behoeften

Het uitzoeken van een VPN-service voor je behoeften is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Je voorkomt hierdoor dat internetcriminelen met je gegevens aan de haal gaan en je kunt dus op een erg veilige manier gaan internetten. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten tijdens het uitzoeken van een VPN-service? Om je daar wat verder wegwijs in te maken, hebben we de belangrijkste informatie alvast voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Kies voor een VPN-service die een OpenVPN ondersteunt

Het belangrijkste van alles is dat je de keuze maakt voor een VPN-service die minstens een OpenVPN ondersteunt. Waarom? Dit is namelijk de veiligste optie om voor te gaan. Voor mobiele apparaten is bijvoorbeeld IKEv2 een prima alternatief. En verdiep je je net even wat meer in alle mogelijke verbindingstechnieken op het gebied van VPN, dan heb je de keuze uit OpenVPN, IKEv2, L2TP en PPTP. Het is dus altijd een erg goed idee om al deze mogelijkheden een keer met elkaar te vergelijken.

Heb je al gedacht aan het vestigingsland waar de VPN-diensten worden geleverd?

Maar het is ook een goed idee om even na te gaan wat precies het vestigingsland is. Wist je bijvoorbeeld dat er bij VPN-diensten uit de Verenigde Staten mee kan worden gekeken door deze overheidsdiensten? Dit staat namelijk vast in de Amerikaanse wetgeving. Zit je daar liever niet op te wachten? Dan is het een echte must om deze diensten te mijden. Maar ook de andere aanbieders op het gebied van VPN die een samenwerkingsverband met de Verenigde Staten hebben, maar toch gevestigd in een ander land zijn, verdienen door bedrijven een kritische blik. Ben dus altijd op de hoogte van de voorwaarden, ook als het gaat om een VPN-verbinding.

Let op de software die door een VPN-aanbieder beschikbaar wordt gesteld

Wist je dat veel VPN-aanbieders gebruik maken van eigen software voor bijvoorbeeld Windows? Maar dat dat voor een app voor Android of iOS lang niet altijd het geval is? Daarom moet je bijvoorbeeld een verbinding handmatig instellen, zoals met een app. Dit is wel wat lastiger, dus het is een goed idee om je daar uitgebreid voor in te lezen. Dat scheelt je op dat moment weer aardig wat tijd.

Controleer altijd goed wat de privacyvoorwaarden van de VPN-aanbieder zijn

Op het moment dat je een geschikte aanbieder voor je VPN verbinding hebt gevonden, is het lezen van de kleine lettertjes een erg slimme vervolgstap. Voorkom dat je een aanbieder uit gaat zoeken die je gegevens analyseert en opslaat. Er bestaan vandaag de dag namelijk ook nog steeds aanbieders die het tijdstip van de verbinding en het verbruik van de data vastleggen. En dat wil je natuurlijk in alle gevallen voorkomen. Ook bestaan er aanbieders die valse claims geven. Het is daarom altijd erg belangrijk dat je je niet laat misleiden bij het maken van een keuze van de juiste VPN verbinding.

Vergelijk de prijzen en de duur van ieder abonnement van tevoren met elkaar

Als het aankomt op het afsluiten van een VPN-service, zoals VPN Surfshark, dan zijn er verschillende soorten abonnementen en prijzen waar je mee te maken krijgt. Let er altijd op dat een gratis aanbieder er enkel is voor beperkt gebruik. Daarom is het belangrijk om in gedachte te houden dat je niet al te snel ingaat op een tijdelijke kortingsactie. Controleer altijd wat de normale prijs en de normale abonnementsduur is, zodat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan op het moment dat een abonnement is afgesloten. Houd daarnaast ook altijd rekening met het aantal connecties en het aantal apparaten die moeten worden voorzien van een VPN verbinding. Een VPN-service sluit je eenvoudig en snel online af

Het beste van alles? Vaak kun je een VPN-service eerst een maand uitproberen. Dit doe je door een maandabonnement af te sluiten. Op deze manier krijg je een erg goed beeld van de service en of het helemaal naar behoren werkt. Het volledig afsluiten van een VPN-service doe je eenvoudig en snel online. Hierdoor ben je er haast geen tijd aan kwijt en kun je dus enorm veel tijd besparen. Ga je binnenkort ook een keer aan de slag met het vergelijken van verschillende soorten aanbieders?

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?