9x knutselen met wc-rollen – Ja ook geschikt voor volwassenen

Knutselen met wc-rollen - Ja ook geschikt voor volwassenen

Houd je van knutselen maar wil je wel eens wat nieuws proberen? Nou, gelukkig voor jou hebben we de perfecte oplossing: Knutselen met wc-rollen is ook voor volwassenen en erg leuk om te doen.. Of je nu van doe-het-zelven of knutselen houdt, dit is de perfecte activiteit om je op scherp te houden. In deze blog geven we je 9 bijzondere knutsel met wc-rollen ideeën waar je wel even zoet mee bent šŸ™‚

Hangende Koala’s


Ik moest zelf hard lachen toen ik deze voorbij zag komen en daarom moet ik hem ook even delen! Kijk dan wat een schattige hangende koala’s. Hang ze in je overloop of verras je kids ermee en hang ze in de kinderkamer. Zeker de moeite waard om eens te maken.

Sneeuwvlokken maken

Droom je over de sneeuw die buiten je slaapkamerramen ontbreekt? Welnu, hier om wat magische witte opwinding te brengen, kun je sneeuwvlokken maken van wc-papierrollen. Oh-zo-gemakkelijk te maken en zo mooi om naar te kijken, deze sneeuwvlokken zullen nooit smelten.

Alles wat je nodig hebt om deze leuke kleine boomornamenten te maken, zijn:

  • rollen wc-papier
  • een schaar
  • potloden en liniaal
  • een lijmpistool en verf

Bereid en snijd de rollen eenvoudig voor, voordat je de sneeuwvlokken ontwerpt om perfecte resultaten te bereiken.

Oprol houder

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katie (@allthemumery)

Maak een mooie houder om je garen op te rollen. Super handig en je kunt het design helemaal maken zoals je zelf wilt. Op het voorbeeld zie je een WC rol die omgetoverd is in een beertje.

 

Vuurstarters

Om van kleur veranderende aanmaakblokjes te maken, heb je alleen wat wc-papierrol, droogpluisjes, papieren zakdoekjes, droogvellen, kleefmateriaal en kleurwisselpakketten nodig.

Begin met het voor een kwart vullen van je toiletrollen met droogpluisjes, en voeg papieren zakdoekjes toe. Plaats dan het van kleur veranderende pakket terwijl het nog verzegeld is. Vul het aan met pluisjes van de droger en wikkel de rol in tissuepapier of plakboekpapier.

Hartkrans

Als je heel veel extra toiletrollen hebt liggen en je wilt een speciaal iemand laten zien dat je ze waardeert. Dan is deze hartenkrans van toiletrollen de perfecte DIY om te geven als blijk van je liefde.

Alles wat je nodig hebt zijn wat wc-rollen, wat buigbaar ijzerdraad, een schaar en verf.

Begin met het verven en knippen van je wc-rollen en buig vervolgens de draad. Totdat deze de vorm van een hart aanneemt. Rijg gewoon je versneden toiletrollen aan de draad en gebruik tape om ze aan elkaar te bevestigen.

Zaailingenpotten

Het is nooit te laat om in contact te komen met je groene vingers. En wat is een betere manier dan je eigen potjes voor zaailingen te maken van lege wc-rollen? Makkelijk te maken en goed voor het milieu, dat is dubbel winst.

Alles wat je nodig hebt om deze met de natuur gevulde potten te maken, zijn wat rollen wc-papier en een schaar. En natuurlijk zou de inhoud wat eenvoudige aarde, zaden en water zijn.

Maak gewoon vier gelijkmatige sleuven in je toiletrol en vouw ze op. Zodat ze elkaar overlappen, zodat er een holte ontstaat waarin de aarde kan blijven zitten.

Vul de potten nu met aarde en zaden en ga aan de slag.

Plaatshouder voor servetring

Is het die drukke tijd van het jaar waarin er altijd wel een feestje of diner te beleven valt? Nou, niets is zo welkom als een op maat gemaakte plaatshouder voor een servetring. Lees trouwens hier hoe je een servet kunt vouwen.  Het voegt niet alleen iets toe aan de avond, maar het maakt ook de ervaring voor elke gast persoonlijk.

En er zelf een maken is makkelijk. Alles wat je nodig hebt zijn wat rollen toiletpapier, touw, jute, stiften, een schaar en een heet lijmpistool. De eerste stap is het knippen van je toiletrollen en stukjes jute. Waarbij je de jute rond de rollen wikkelt zodat ze volledig bedekt zijn.

Dan kun je jouw lijmpistool gebruiken om de jute op zijn plaats te houden. Voeg nu je touw en naamkaartjes toe en daar heb je op maat gemaakte plaatshouders voor servetringen. Bekijk hier hoe ik een servet houders zelf heb gemaakt.

Snoepdozen

Snoepdozen zijn een geweldige manier om kleine traktaties uit te delen terwijl je binnen jouw budget blijft. Dus als je binnenkort een kinderfeestje hebt of een inzamelingsactie, dan zijn deze toiletrolsnoepdozen de juiste keuze.

Pak wat lege wc-rollen, plakband en touw en je bent helemaal klaar om je snoepdozen te maken. Versier eenvoudig je toiletrol zoals je wilt, vouw het ene uiteinde naar binnen om een sluiting te maken. Daarna vul het met je gewenste lekkernijen.

Vogelvoeder

Vogels zijn een genot om in je achtertuin te hebben. Niet alleen voegen de kleine wezens wat leven toe aan de plek. Maar hun vrolijke getjilp is de perfecte melodie om op te werken.

En nu kun je je eigen vogelvoeders je tuin laten vullen met deze gevederde vrienden. Verzamel wat wc-rolletjes, touw, een papieren bord, een schaar en een perforator. Ook wat natuurlijke ingrediënten zoals pindakaas of vogelzaad.

Pons gaten aan weerszijden van je toiletrol en bedek het met pindakaas en zaden. Haal een touwtje door de gaten om het in een knoop te bevestigen. Hang je vogelvoeder aan een tak of houten paal en kijk hoe de vogels komen.

Mandala

Als je fan bent van de no-waste trend, dan heb je vast wel wat lege wc-rollen in huis liggen. En wat is een betere manier om ze te gebruiken dan door je mandala-kunst te maken. Mooi en ingewikkeld, mandala’s zijn de perfecte aanvulling op elk huis.

Verzamel je toiletrollen, een schaar, tang, liniaal, potlood, lijmpistool, nietmachine en een lege rol cadeaupapier en ga aan de slag.

Begin met het knippen en vormgeven van je mandala-stukken, gebruik je tang om ze puntig te maken. Zodra je stukken klaar zijn, lijm je ze aan elkaar met je lijmpistool. En ga je door tot je mandala klaar is.

Kerst sterren

Iedereen weet dat Kerstmis een tijd van vreugde is. Wat is een betere manier om van je huis te vullen met zelfgemaakte kerststerren. Ze laten je huis sprankelen en glanzen als nooit tevoren. Begin met het verzamelen van wat lege wc-rollen, wat verf, lijm en een koord. Zodat je alle dingen hebt die je nodig hebt om je kerststerren te maken.

Verf de wc-rollen en snijd ze in kleinere stukjes, druk ze aan om puntige uiteinden te krijgen. Zodra je de onderdelen klaar hebt, lijm je ze aan elkaar om stervormen te maken. Je bent helemaal klaar om je huis te decoreren.

Naast kerststerren kun je ook een mooie kerstboom maken zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Erg leuk om te bekijken en je kunt de stappen volgen die je in de video ziet langskomen! Probeer het zelf maar eens.

Wil je graag knutselen maar je hebt weinig tijd of geduld. Lees dan ons artikel: Knutselen in 5 minuten: Snelle en leuke ideeën om thuis creatief te zijn!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeƫn. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?