Zo maak jij je eigen vitamine booster

Zo maak jij je eigen vitamine booster

Het binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen is essentieel om ervoor te zorgen dat zowel lichaam als geest op de juiste manier blijven functioneren. Omdat niet iedereen het even gemakkelijk vindt om voldoende vitamines binnen te krijgen, is het aan te raden om iedere ochtend te beginnen met een booster. Zo kun je ervoor kiezen om vitamines van flinndal te nemen, maar ook een groene smoothie biedt uitkomst. Om ervoor te zorgen dat jij eenvoudig en snel je eigen vitamine booster kunt maken, leggen we je in dit artikel uit hoe je dit kunt doen. Het lijkt misschien op het eerste oog een hoop werk, maar wanneer je er eenmaal mee bezig gaat, dan zul je al snel merken dat  dit allemaal reuze meevalt.

 

Wat zijn groene smoothies?

Voordat we verder gaan met het maken van je eigen booster, is het goed te weten wat zo’n groene smoothie nu eigenlijk is. Waar je natuurlijk middels het lezen van de flinndal review weet welk type supplement dit is en hoe het je kan helpen bij het verbeteren van onder andere je weerstand, is dit bij een groene smoothie natuurlijk net even anders. Groene smoothies zijn drankjes die worden gemaakt van groene bladgroenten, zoals spinazie of boerenkool, samen met fruit en soms andere ingrediënten zoals noten, zaden, of plantaardige melk. Ze zijn een populair ontbijt- of snack omdat ze een snelle en gemakkelijke manier bieden om veel groenten te consumeren, en kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid en het verhogen van de energie.

 

Gebruik een goede blender

Alles valt en staat met het gebruik van een goede blender. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks een blaadje spinazie in je mond hebt. Los van het feit dat het qua smaak geen enkel verschil maakt, is het wel zo prettig voor het gevoel om een goed geblende smoothie te hebben. Daarbij is het simpelweg ook beter voor het opnemen in je lichaam dat alles goed is fijngemalen. Een goede blender is daarom een absolute must. Uiteraard hoef je geen ontzettend luxe variant aan te schaffen, maar één op minimaal 1600 toeren is wel zo handig. Anders zul je al snel merken dat je bijvoorbeeld bij het gebruik van bevroren fruit wat problemen kunt ervaren.

 

De juiste verhouding

Een verhouding voor een groene smoothie is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een veelgebruikte verhouding is 2 delen fruit en 1 deel bladgroente, bijvoorbeeld 2 bananen en 1 handvol spinazie. Het is belangrijk om te experimenteren en te vinden wat het beste bij je past. Voeg ook eventueel water, ijsklontjes of andere ingrediënten toe om de dikte en smaak aan te passen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen met groente te werken, zodat een enorme booster krijgt. Om het gedurende deze zomermaanden wat frisser te maken, is het toevoegen van wat limoen bijvoorbeeld. Om de smoothies iets meer te doen laten vullen, kun je een banaan toevoegen of wat andere vormen van vezels. Noten of zaden doen het bijvoorbeeld ook heel erg goed. Het is vooral in het begin even een kwestie van proberen om te kijken wat je wel of niet lekker vindt.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?