Geef je huis een nieuwe look met deze wc interieur ideeën

Geef je huis een nieuwe look met deze wc interieur ideeën

Creatieve toilet interieurontwerp ideeën voor uw huis

Toiletten en badkamers worden beschouwd als de meest ontspannende en verfrissende kamers van een huis. Daarom verdient het ontwerpen van toiletten extra aandacht en tijd. Als je nog steeds niet hebt besloten hoe je het toilet van je dromen kunt creëren lees dan deze blog. Vind inspiratie voor wc interieur ideeën.

Toiletten kunnen erg creatief zijn, dus heroverweeg het ontwerp van boven naar beneden. Om bijvoorbeeld meer ruimte te creëren, kun je overwegen om een zwevende plank te gebruiken. En een kleine spiegel toe te voegen in plaats van een spiegel boven de gootsteen. Gefascineerd?

 

Wc behangen

Behang is een van de meest cruciale elementen van elke kamer. Vooral in toiletten en badkamers. Verstandig gekozen behang kan alles aan de kamer veranderen: grootte, stijl, ontwerp en algehele look. Het kan soms een uitdaging zijn om de juiste te kiezen. Let allereerst op de luchtvochtigheid, zorg ervoor dat het behang hiertegen bestand is en dat de lijm blijft plakken.

 

Bepaal vervolgens de kleurkeuze:

  • Neutrale achtergronden. Geef een ruimte snel een licht, open gevoel, waardoor een klein toilet enorm lijkt. Neutrale kleuren zoals wit, grijs, beige en zwart bieden je een grote verscheidenheid aan ontwerpen. Ze zien er geweldig uit in elk huis en het kan patronen uit elke interieurstijl bevatten.
  • Bloemen. Een heel klassieke keuze zou bloemenbehang kunnen zijn. Verschillende bloemmotieven wekken verschillende emoties en gevoelens op. Je kunt kiezen voor minimalistische patronen voor een perfecte formele uitstraling of nostalgie. Laat je toilet wat natuur weerspiegelen.
  • Vinyl behang. Kies vinylbehang omdat dit het meest duurzaam is en in veel tinten en stijlen verkrijgbaar is. Ideaal voor vochtige omgevingen, vinylbehang kan het meeste comfort naar jouw toiletten brengen.

 

De best passende meubelen

Wandmeubels. Als een van de meest populaire soorten badkamermeubels kunnen wandmeubels je helpen ruimte te besparen. En een hightech geur toe te voegen, zelfs aan kleine toiletten. Die soorten zijn zowel praktisch en passen bij elke gewenste stijl:

  • Spiegels. Een beproefde methode om kleine ruimtes groter te laten lijken, is het gebruik van spiegels. Streef er altijd naar om spiegels te plaatsen in een gebied dat het meeste licht binnenlaat.
  • Wastafelmeubels. Een slimme combinatie van onderkasten is de beste optie voor praktische huishoudsters. Een onderkast en wastafel geeft een minimalistische look en past perfect bij elkaar.

 

Decoraties maken het verschil

Deze kamers worden soms over het hoofd gezien bij het toevoegen van decoraties. Houd er rekening mee dat een gezellig, minimalistisch interieurontwerp en natuurgetrouwe decoraties meer comfort en stijl brengen in jouw toiletruimte. De volgende elementen zorgen ervoor dat jouw toilet er stijlvol, extravagant en oogstrelend uitziet:

  • Leuk handgemaakt wandkleed. Dit voegt een vleugje kunstzinnigheid toe en kan jeugdherinneringen oproepen.
  • Houten Ladder. Boven het toilet voegt een houten ladder meteen elegantie toe. Het is een plek om badhanddoeken op te hangen. Ook kun je er een emmer opzetten om andere badkamerbenodigdheden in op te bergen.
  • Kunstwerk. Een prachtig uitzicht kan worden gecreëerd door kleine vintage kunstwerken op je toiletmuren te plaatsen of een grotere afbeelding op te hangen om de kamer energiek te maken.
  • Bloemen. Het toevoegen van verse bloemen of planten is een geweldige manier om deze plek warm en rustgevend te maken. Zonder meer rommel toe te voegen, is het een goedkope manier om kleur en warmte in deze ruimte te brengen. Enkele van de meest geprefereerde planten zijn een spinplant, aloë, bamboe, gardenia, mos en nog veel meer.
  • Geuren. Een diffuser is een klein apparaatje dat warmte, perslucht of ultrasone golven gebruikt om geuren in de lucht te verspreiden. Een diffuser is het beste hulpmiddel om kleine kamers te vullen met een aangenaam aroma. Dit is handig vanwege het bescheiden formaat en de gebruikelijke vulling met etherische olie.

 

Verstandige verlichting

Badkameresthetiek is nooit compleet zonder de juiste verlichting. Fleur jouw ruimte op met enkele van de onderstaande wc interieur ideeën.

Jouw badkamer kan vele looks hebben, afhankelijk van het tijdstip van de dag met de juiste verlichtingspraktijken. Lichte gelaagdheid, waarbij in elke ruimte verschillende lichtbronnen worden gebruikt om aan jouw behoeften te voldoen, helpt je hierbij.

Een succesvol plan is de combinatie van drie soorten verlichting. Gebruik bijvoorbeeld sfeerverlichting, om de ruimte te verlichten. Er zijn verschillende soorten plafonds en het is raadzaam aan om hier goed over na te denken. Planken van hergebruikt hout die het plafond bedekken, geven bijvoorbeeld een natuurlijke textuur aan jouw badkamer. Wanneer de avond valt, verlichten ijzeren plafondlampen de ruimte en vormen ze een aanvulling op het plafond.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?