Dinant een stad om te bezoeken – Travel

Dinant een stad om te bezoeken, ja dat is het zeker en dat hebben wij afgelopen zomer met z’n vieren gedaan. Wat hebben we met z’n allen genoten van dit stadje. Wij zijn er drie dagen geweest wat wij ook meer dan genoeg vonden in die dagen heb je ook alles gezien. Het ligt in het zuidoosten van België in de provincie Namen niet ver bij de Franse grens vandaan.

Dinant een stad om te bezoeken

Dinant een stad om te bezoeken

De stad Dinant wordt ook wel de “Dochter van de Maas” genoemd. En dat is te danken aan zijn bijzondere ligging tussen de rotswanden en de rivier. De stad zit letterlijk gevangen tussen de Maas en de rotsen. Dat geeft hem een speciale charme.

Hier in dit artikel een aantal foto’s natuurlijk gemaakt door Elsa om je een indruk te geven hoe prachtig het stadje Dinant is. En wellicht overweeg je het een keer om deze stad te bezoeken en dat raden we je ook zeker aan. Nog veel kijk en lees plezier.

Dinant

Dinant

De omgeving van de stad wordt al sinds de prehistorie bewoond maar pas sinds de Romeinen wordt de omgeving van Dinant permanent bewoond. De stad heeft tijdens de middeleeuwen en de eeuwen erna altijd een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van de Maas. Hiervan is de citadel van Dinant nog steeds het levendige bewijs.

Hiervan is de citadel van Dinant nog steeds het levendige bewijs

De Boulevard van Dinant is heel erg gezellig en vooral in de zomer. De terrassen zitten dan lekker vol en je ziet de mensen echt genieten van de omgeving. Want zoals je ziet op deze foto is het echt een plaatje. Er zijn ook lekkere restaurants te vinden en in de binnen steegjes bevinden zich leuke winkeltjes.

En wil je op een leuke relaxte manier de stad bezichtigen dan kan je dat doen op één van de vele rondvaartboten die er vanaf Dinant vertrekken. Tijdens deze rondvaarten krijg je een prachtig zicht op de stad Dinant en de omliggende dorpen te zien. Maar wil je nu zelf varen dan kan dat ook in de kleine elektrische bootjes die ze daar ook verhuren.

De Boulevard van Dinant

De Boulevard van Dinant

En dan heb je ook nog de Dinantse koek misschien wel net zo bekend als de stad zelf. De koek wordt gemaakt van bloem en zuiver honing en daarna gebakken in de oven. De koek is bijzonder hard en heel erg lastig te eten. Hij lijkt qua smaak nog het meeste op een kruising tussen taai taai en peperkoek. Bij verschillende patisserieën in Dinant is deze koek in vele vormen te koop. Ook wij hebben een paar van deze koeken meegenomen om als souvenir te geven aan onze ouders.

Ze zagen er zo mooi uit maar daar heb je ook echt alles mee gezegd. Hij is inderdaad zo hard dat je er nog  geen stukje vanaf krijgt. En heb je er eindelijk wel een stukje vanaf dan smaakt het echt nergens naar, vinden wij dan hé. Maar ik denk dat het er meer omgaat dat hoe de koek er uitziet dan de smaak.

Dinantse koek

Dinantse koek

En op deze foto is te zien hoe je Dinant daadwerkelijk binnen rijd. Prachtig toch als je dit ziet, je rijdt gewoon tussen de rotsen door.

Dinant daadwerkelijk binnen rijd

Dinant daadwerkelijk binnen rijd

Ook heb je in Dinant heel veel natuur. Hou je van wandelen dan kun je er verschillende wandel routes volgen. En hou je ervan om op het water te zijn dan kun je op verschillende plekken een kano huren wat natuurlijk ook heel gaaf is.

Dinant heel veel natuur

Dinant heel veel natuur

En dit was ons uitzicht vanaf de Citadel. De Citadel is te bereiken vanuit de stad via een 408 treden tellende trap of met de kabelbaan. Dat laatste hebben wij natuurlijk gedaan,hihi. De huidige citadel is gebouwd door de Nederlanders in de 18de eeuw op de resten van eerdere kastelen die er al stonden. Vanaf de 11de eeuw na Christus is de top van deze rots al gebouwd. Deze verdedigingswerken moesten ervoor zorgen dat de brug over de Maas bewaakt werd.

Er kan in de citadel een rondleiding met een gids gevolgd worden deze duurt ongeveer 50 minuten. Tijdens deze rondleiding wordt je door de oude gewelven van de citadel rondgeleid en krijg je een prachtig uitzicht over de stad Dinant. Dit is echt een aanrader heel mooi om te zien.

Maar er zijn nog veel meer mooie steden in België, zoals Mechelen en dat wordt misschien ons volgende bezoek deze zomer ☻.

Dinant: uitzicht vanaf de Citadel

Dinant: uitzicht vanaf de Citadel

Dinant: uitzicht vanaf de Citadel

Dinant: uitzicht vanaf de Citadel

Wij hebben drie fantastische dagen beleeft in Dinant. Nog een tip als je ooit van plan bent om hier naar toe te gaan en je zoekt een hotel dan is het Ibis Dinant Centre zeker een aanrader. Ligt heel centraal, personeel is heel vriendelijk het ontbijt is lekker en de kamers zien er netjes en schoon uit.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?