Moeder-dochtertripje naar Parijs

Moeder-dochtertripje naar Parijs: Begin januari was er een vluchtig beeld van Trocadero op televisie: het plateau in Parijs waar je het perfecte uitzicht hebt op de Eiffeltoren. Mijn moeder keek naar de tv en zei: ‘hier zou ik ooit nog graag naar toe willen. Het is zo lang geleden dat ik in Parijs ben geweest’. Waarop ik antwoordde: ‘hoe lang is dat dan wel niet geleden?’.
’32 jaar geleden’, zei mijn moeder. 


Ik aarzelde niet en ik keek meteen op de website van Thalys naar treintickets. De volgende dag zei ik tegen mijn moeder dat ze een paar dagen vrij moest vragen op het werk.

Een paar weken later veraste ik haar met het nieuws dat ze een moeder-dochtertripje Parijs van mij cadeau kreeg. 

Wij verbleven in Hôtel Aston, een klein maar knus hotelletje gelegen in een rustig hofje. Het hofje grenst aan een levendige straat met veel restaurantjes en barretjes, ideaal voor wie ’s avonds niet te ver van het hotel weg wil maar toch een lekker hapje wil eten of wat wil drinken.


Moeder-dochtertripje naar Parijs

Voor mijn moeder had ik een heel programma bedacht van dag tot dag om haar zo veel mogelijk te kunnen laten zien. De eerste dag zijn we naar het Palais Royale gegaan waar we door de paleiselijke tuin liepen, we bekeken het immens grote Louvre van de buitenkant, liepen door de Jardin des Tuileries, langs het Centre Pompidou, door de wijk Le Marais gelopen en waar we heerlijk hebben geluncht in het zonnetje.

Na de lunch liepen we langs de Seine en over een van de vele bruggen naar de Notre Dame (die helaas nog steeds in de stijgers gaat).

Op het eilandje bij de Notre Dame zijn veel leuke, knusse straatjes waar ik graag doorheen loop. Voor de kaasliefhebber zitten hier genoeg restaurantjes waar je lekker kan fonduen. Nadat we de Pont Neuf waren overgestoken, zijn we gestopt voor een verfrissend drankje.Ik houd er altijd van om de toeristische plekken wat de vermijden en de bezienswaardigheden juist eens van een andere kant (letterlijk) te bekijken. We liepen door naar Square Marcel Blaustein Blanchet waar je een prachtig uitzicht hebt op de Sacré-Cœr, zeker in het voorjaar wanneer de blauweregen in het parkje in bloei staat.

Onze wandeling vervolgde door de straatjes van Montmartre die er een sprookjesachtige indruk achterlaten en je tegelijkertijd mee terug in de tijd nemen.

Op het Place du Tertre dronken we een cappuccino waar je net moet schrikken niet van de prijzen. Dit is pleintje is hét bekende schildersplein waar verschillende schilders en tekenaars met hun werken staan en toeristen willen natekenen.De volgende dag had ik een wandeling door Montmartre uitgestippeld. Vanuit ons hotel pakten we de metro zo ver als het maar kon richting de Sacré-Cœr. Net uit de metro kwamen we bij Le Mur des Je t’aime. Op deze muur staat 311 keer in 250 talen ‘ik houd van je’ geschreven.

Na de muur bekeken te hebben liepen we door naar de Sacré-Cœr wat een flinke klim omhoog is. Boven voor de basiliek heb je een prachtig uitzicht over de stad. De toegang in de basiliek is gratis dus we konden het natuurlijk niet laten om binnen even een kaarsje aan te steken. 


Al dat lopen en kletsen tussendoor maakte ons wel dorstig! Na de korte stop liepen we naar de dichtstbijzijnde metro en vanuit daar gingen we naar Place de la Concorde en in het heerlijke namiddagse zonnetje naar de Champs-Élysées gelopen waar we een vluchtige blik konden werpen op het Grand Palais, met als eindpunt natuurlijk de Arc de Triomphe.

Eigenlijk wilde ik hier nog kort een stop maken, want vanaf de top van de Arc de Triomphe heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad.

Maar we moesten nog inchecken in ons hotel en ik had een reservering staan bij Pink Mama. Daar hebben gegeten en geborreld. Aan het einde van de dag hadden we er 20,05 km op zitten dus onze voetjes waren moe!  

Restauranttips van eerdere tripjes Parijs:

– Café Le Marly, bij het Louvre
– Café Ladurée, Champs-Élyseés
– Carette, Le Marais
– Il Sorrentino, vlak bij de Eiffeltoren
– Gruppomimo, 17e arrondissement
– Libertino, 10e arrondissement
– Le Chalet Savoyard, 11e arrodissement
– Le Louis Philippe, aan de Seine
– Café Le Nemours, vlak bij de Jardin des Tuileries
– Pinky Bloom, aan de Seine bij de Eiffeltoren 

Het hotel bevindt zich tussen het 2e en 9e arrondissement waardoor veel bezienswaardigheden op loopafstand zijn. Zo waren het Palais Royale en het Louvre op een kleine twintig minuutjes loopafstand en de Sacré-Cœr op een kleine dertig minuten loopafstand. Op drie minuten loopafstand zat een metro waardoor we niet altijd de benenwagen hoefden te gebruiken als we daar geen zin in hadden.  


Na onze wandeling pakten we de metro naar de andere kant van de stad, namelijk naar de Eiffeltoren.

We stapten uit bij de halte École Militaire. Vanuit daar kan je het park bij de Eiffeltoren in lopen en je steeds dichter in de buurt komt van de ijzeren dame. En hoe gaaf dit ook is om te zien, houd ik ook wederom hier van een mooier en ander uitzicht dan het bekende vanuit het park.

Ik nam mijn moeder mee naar een zijstraatje namelijk Rue de l’Université.

In het straatje spiek je tussen de gebouwen door op de Eiffeltoren, geen verkeerd aanzicht als je het mij vraagt. We liepen over Pont d’léna in de richting van Troccadero waar we nog een laatste blik wierpen op de Eiffeltoren. Inmiddels knorde onze buikjes en zijn we in de buurt van ons hotel een hapje gaan eten bij Delaville.


Moeder-dochtertripje naar Parijs – Frankrijk


Na de lunch zijn we naar het Palais Garnier, de Opera van Parijs gegaan. We zijn niet naar een voorstelling geweest, het gebouw alleen was al een prachtige show. Na de pracht en praal in de Opera bewonderd te hebben, hebben we nog wat rondgeslenterd en winkeltjes bekeken.

s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij Mamie, een heel erg lekker restaurantje dat in de buurt van ons hotel zat. Wederom waren onze voetjes erg moe omdat we er weer bijna 20 km op hadden zitten.


De laatste dag in Parijs zijn we naar Galeries Lafayette Haussmann geweest.

Wie van winkelen houdt, kan hier zijn of haar hartje ophalen. Boven op het gebouw is een gratis uitzichtpunt. Altijd leuk om eens te bekijken. Na weer wat winkels te hebben bekeken kregen we trek en zijn we bij Le Brebant, ook weer om de hoek bij ons hotel, wat gaan eten.

Dit was een wat duurder zaakje dan de andere waar we de dagen ervoor waren geweest maar ook superlekker.

Omdat het lekker weer was, zaten wij buiten in het zonnetje op het terras. Voor de dagen met minder lekker weer raad ik het ook zeker aan om daar een hapje te gaan eten omdat het zaakje aan de binnenkant er ontzettend leuk uit ziet!


Sanne in Parijs
Parijs is een geweldige mooie stad met veel cultuur. 
Moeder-dochtertripje naar Parijs is een aanrader om te doen. 
Lekker samen genieten!

Na de lunch hadden we een beetje een ‘after meal dipje’. We hadden alle bezienswaardigheden al bezocht die we wilden zien en echt winkelen, tsja dat vind ik in Parijs altijd lastig. Er valt ongetwijfeld nog veel meer te bekijken zoals het Pantheon, de Moulin Rouge, Sainte-Chapelle en prachtige musea.

Wij hebben er bewust voor gekozen om geen musea te bezoeken het iedere dag 17 graden met een zonnetje en strakblauwe lucht was, zonde om binnen door te brengen, en wat betreft de rest: na drie dagen flink doorstappen waren we eigenlijk ook te moe om op de laatste dag nog veel te doen.


We hebben nog wat door Montmartre gelopen en onderweg genoten van de mooie typisch Parijse gebouwen waarna we weer op een terrasje zijn beland. Met het terrasje sloten we ons tripje Parijs af. Om 17:25 vertrok de Thalys weer naar Rotterdam Centraal waar we lekker in konden uitrusten.

Het allerbelangrijkste aan dit tripje was dat mijn moeder heeft genoten en na 32 jaar weer heeft kunnen zien hoe mooi Parijs is!


Moeder-dochtertripje naar Parijs

Moeder-dochtertripje naar Parijs

Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?