Gevelbekleding om je huis een warme uitstraling te geven

Gevelbekleding om je huis een warme uitstraling te geven

Ga je een nieuw huis bouwen? Dan ben je misschien al begonnen met de voorbereidingen. Zo moet je bijvoorbeeld tijdig bepalen hoe de gevel bekleed wordt. Denk hier niet te makkelijk over, want de keuze voor de gevelbekleding speelt een grote rol in de uitstraling van je woning. Wil je graag dat jouw woning een warme uitstraling krijgt? In deze tekst zetten wij 3 soorten gevelbekleding op en rijtje waarmee je dit kunt realiseren.

1. Bakstenen

Wanneer je door de gemiddelde Nederlandse woonwijk rijdt, zie je snel genoeg dat de gevels van de meeste huizen volledig opgetrokken zijn uit bakstenen. Veel huizen worden gebouwd met rode stenen. Dit komt vooral doordat bakstenen in deze kleur relatief goedkoop zijn. Toch zit er ook een nadeel aan rode stenen, want ze geven een woning vaak geen warme uitstraling. Als dit een wens is, valt deze steenkleur waarschijnlijk al snel af. Gelukkig zijn bakstenen verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waardoor er ongetwijfeld een ‘warme’ steen te vinden is. Zo kun je bijvoorbeeld voor (licht)bruine stenen kiezen. Hiermee krijgt jouw woning vaak een warmere uitstraling.

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat mensen de gevel van hun woning volledig wit stuken of verven. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je moet weten dat jouw woning hier een warme uitstraling door krijgt. Wanneer je van plan bent om de gevel wit te maken, is het zonde om hier een dure steen voor te gebruiken. Je ziet er straks immers toch niets van weer, waardoor je net zo goed voor een goedkope baksteen kunt kiezen.

2. Hout

Als je een rondje rijdt door een woonwijk, valt het je op dat een gevel niet altijd volledig wordt opgetrokken uit bakstenen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die steen en hout met elkaar combineren. Houten gevelbekleding kun je in iedere gewenste kleur schilderen, waardoor dit materiaal prima bij jouw woning past. Daarbij komt dat hout jouw woning een warme uitstraling geeft. Toch zitten er ook nadelen aan hout. Om het materiaal mooi te houden moet je hout eens in de zoveel jaar schilderen. Door het wisselende weer in Nederland kan het hout bovendien gaan rotten.

3. Kunststof

Zit je er niet op te wachten om jouw gevel telkens te onderhouden? Dan kies je waarschijnlijk niet voor hout. Overweeg in dat geval om steen te combineren met kunststof. De meeste mensen denken dat kunststof geen warme uitstraling heeft, maar dit is wel degelijk het geval. Althans, als je voor kunststof gevelbekleding met houtlook kiest. De kunststof panelen zijn dan voorzien van een nerf, waardoor je ze nauwelijks van hout kunt onderscheiden. Daarbij komt dat kunststof de nodige voordelen met zich meebrengt. Het grootste voordeel is wat ons betreft dat je het niet hoeft te onderhouden.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?