Wat zijn de leukste thema’s voor een bruiloft?

Wat zijn de leukste thema’s voor een bruiloft

Ga je binnenkort trouwen? Dan is het natuurlijk tijd om alles te regelen! Waar je ook zeker over na kunt denken: een thema voor de bruiloft. Daarmee zorg je dat de grote dag en alles wat erbij komt kijken één mooi geheel vormt. Ook past de bruiloft zo perfect bij jou en je partner. Dít zijn de leukste trouwthema’s!

 

Kleurenthema

We trappen af met een vrij algemeen thema: stel een kleur (of meerdere kleuren) centraal voor de bruiloft. Dit kan een knalkleur zijn, zoals roze of rood. Of een vrolijke kleur, denk aan oranje of geel. Of kies juist voor een rustige kleur, bijvoorbeeld grijs of blauw. Het is maar net wat er het best bij jou en je partner past. Misschien hebben jullie wel een duidelijke lievelingskleur! Laat deze kleur natuurlijk óveral terugkomen, onder andere op de trouwkaart. Ook de taart, bloemen en decoratie zijn perfect om een kleur in centraal te stellen. Wat een plaatje!

 

Vintage/retro

Houd je wel van een vintage look? Ga dan voor een retro bruiloft styling! Je kunt er zelfs voor kiezen om tweedehands spullen te gebruiken bij de organisatie. Van tafels tot trouwwagen, van decoratie tot trouwjurk! Het is er allemaal te vinden in een vintage jasje. Tijdens zo’n bruiloft ga je even terug in de tijd, en dat maakt het nog makkelijker om écht in het moment te zijn. Denk bij dit thema ook weer aan de voorbereiding! Zo zijn er veel stijlvolle trouwkaarten te vinden in een vintage thema. Dat past er natuurlijk perfect bij.

 

Bohemian

De bohemian bruiloft is populair: lekker losjes, ontspannen en in een hippie-vibe. Het zorgt voor één groot feest, waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Qua aankleding kies je voor veel bloemen, dromerige accessoires en zacht kleurgebruik. Het mag allemaal best een beetje ‘houtje-touwtje’ zijn. Bak bijvoorbeeld zelf de taart(en) of laat je gasten op kussentjes op de grond dineren.

 

Strand

Het thema strand heeft natuurlijk met name te maken met de trouwlocatie! Trouw aan het strand, als ware liefhebber van strand en zee. Dit geeft de bruiloft direct een romantisch en tegelijkertijd avontuurlijk randje. Ook in de decoratie kun je dit thema naar voren laten komen, met bijvoorbeeld schelpen en kleuren als blauw en crème. En qua outfits? De kleding mag lekker zwierig zijn. En de hakken blijven in de kast, maar teenslippers zijn juist meer dan welkom.

 

Botanisch

Naast het strand kun je juist ook aan het bos denken als locatie en thema. Trouw tussen de bomen, waarbij de kleur groen ook nog eens terugkomt in de aankleding. Misschien is een groene jurk of een groen pak zelfs een idee? Het botanische thema maakt een bruiloft vrij en onbezorgd.

 

Glitter en glamour

Haal alles uit de kast bij een over the top, glitter en glamour bruiloft! Kies voor kleuren als goud en koper, ga voor veel tierelantijntjes in de aankleding en vergeet de confetti niet. Dit wordt een feest om nooit meer te vergeten!

 

Winter

Bij trouwen denken veel mensen meteen aan de zomer. In dit seizoen trouwen dan ook de meeste mensen. Maar er valt ook absoluut iets te zeggen voor een winterbruiloft. Lekker binnen, met chique outfits, een knapperend haardvuur en knusse verlichting. Dit thema is al helemaal een ideale keuze als je niet zo’n fan bent van de zomer, maar de winter juist meer jouw seizoen is.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?