Opslagruimte huren: wanneer is het handig en hoe richt je het in?

Opslagruimte huren - wanneer is het handig en hoe richt je het in

Één van de meest voor de hand liggende voordelen van een opslagruimte huren is dat het extra opslagruimte biedt. Dit kan vooral handig zijn als je in jouw huis of appartement niet genoeg ruimte hebt om al jouw bezittingen op te slaan. Ook is handig als je gaat verhuizen en een tijdelijke opslagruimte nodig hebt. Daarnaast zijn er nog tal van andere redenen waarom het uiterst handig is. Zo is het vaak voordelig om extra ruimte te huren voor een bepaalde tijd. Om je te helpen om een opslagruimte slim in te richten geven we je een aantal tips.

Redenen om een opslagruimte te huren

Zoals eerder aangehaald is het een ideale oplossing wanneer je gaat verhuizen. Je kunt je spullen tijdelijk opslaan terwijl je je nieuwe woning inricht. Zo voorkom je een hoop stress omdat je niet alles in een keer hoeft te verhuizen. Het kan ook zijn dat je te veel spullen in je huis hebt, die je niet meteen kwijt wilt. Een opslagruimte huren is dan de beste en de goedkoopste oplossing.

Het is ook handig als je gaat renoveren, zodat je er verzekerd van bent dat je kostbare spullen veilig zijn opgeslagen. Bedrijven gespecialiseerd in self-storage zijn vaak gespecialiseerd in het beveiligen van opslagruimtes. Je kunt er ook dierbare souvenirs of speelgoed van de kinderen opslaan. Je kunt een opslag huren om seizoensartikelen op te slaan die anders te veel ruimte in beslag nemen. Ten slotte zijn opslagruimtes ook uitermate geschikt om kleding in op te slaan.

Slim inrichten van je opslagruimte

Stop niet zomaar dingen in je opslagruimte zonder een plan in gedachten te hebben. Wanneer je gaat stapelen plaats dan de zwaarste items onderaan, zodat alles stevig staat. Zoals met wel meer dingen in het leven is een solide basis essentieel. Onevenwichtige stapels kunnen voor chaos zorgen. Voorkom dus ten allen tijde dat kwetsbare spullen beschadigd raken.

Verpak alles in jouw opslagruimte goed

Wikkel meubels in met verhuisdekens, pak alle breekbare spullen goed in en bind alles samen met plasticfolie. Vergeet niet om jouw dozen goed te verzegelen. Dit beschermt je spullen tegen stof en schimmel en helpt de doos ook zijn vorm te behouden.

Kleding inpakken

Kledingstukken in gewone dozen stoppen is niet ideaal en zorgt voor onnodige slijtage aan je kleding. Door kledingkastdozen te gebruiken kun je de kleding erin ophangen en ervoor zorgen dat ze hun vorm behouden.

Creëer een gangpad

Neem even de tijd om de inrichting van jouw opslagruimte te bepalen. Bedenk welke items je vaker nodig denkt te hebben. Plaats items/dozen die je van plan bent vaker te gebruiken vooraan. Maak een gangpad in de opslagruimte zodat je toegang hebt tot items aan de achterkant.

Gebruik rekken

Vrijstaande opbergrekken helpen items van de vloer te houden en zorgen voor gemakkelijkere toegang. Rekken kunnen worden gebruikt in combinatie met gestapelde bakken of dozen om de ruimte te maximaliseren. Met behulp van rekken schep je makkelijk orde in de chaos.

Label alles

Het labelen van je spullen en dozen is essentieel om snel te herkennen wat er in die dozen zit. Gebruik een verse zwarte permanente marker zodat de labels niet vervagen en zorg ervoor dat alles goed leesbaar schrijft. Gebruik in het ideale scenario witte label-stickers in plaats van rechtstreeks op dozen te schrijven.

Meubels zoveel mogelijk uit elkaar halen

Door meubels te demonteren en rechtop langs de zijkanten van de opslagruimte op te bergen, win je veel meer ruimte. Wikkel de meubels in dekens om ze te beschermen. Zo kan je al je meubels ongeschonden uit de opslagruimte halen wanneer je ze weer nodig hebt.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?