Leerdam en zijn charmes – Persoonlijk

Leerdam en zijn charmes voor je op een rij. Leerdam is een stad dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. In dit artikel ga ik je laten zien waarom. Om te beginnen, Leerdam is een stad in de provincie van Utrecht. Heeft 18.520 inwoners en is ook bekend als glasstad. Het is niet vreemd dat ze ook als glasstad worden benoemd omdat er in de 18e eeuw een grote glasindustrie ontstond en dat is tot op de dag van vandaag te zien.

Leerdam en zijn charmes

Leerdam en zijn charmes

In het Glascentrum (glasblazerij) kun je zelf zien hoe ze deze ontwerpen maken. Indrukwekkend om te zien. Glasfabriek Leerdam is over heel de wereld bekend als de ‘Royal Leerdam Crystal’. Royal Leerdam Crystal maakt onderdeel uit van de Koninklijke Porceleyne Fles/ Royal Delft.

Ook de Leerdammer kaas is een aanrader om te proeven en zelfs om een stukje mee naar huis te nemen. Lekker om later van te kunnen genieten. Wis je dat het stremsel van deze kaas van vegetarische oorsprong is?!

In het Glascentrum (glasblazerij) kun je zelf zien hoe ze deze ontwerpen maken

In het Glascentrum (glasblazerij) kun je zelf zien hoe ze deze ontwerpen maken

Deze prachtige vestigingsstad ligt centraal in het land aan de rivier de Linge. Door zijn mooie locatie zijn er heel veel mogelijkheden om iets leuks te doen. Eén van de meest gewilde bezigheden is een vaartocht maken over de Linge. Je kunt ook een sloep of een kano huren. Helaas konden wij dat niet doen omdat alles was volgeboekt. Voor de volgende keer.

De natuur in deze omgeving is prachtig en van een rondje varen kun je genieten van de rust en van de prachtige natuur. Wat deze omgeving zo bijzonder maakt is dat er veel water is en in het water zie je veel riet en waterlelies. Echt een plaatje!

Deze prachtige vestigingsstad ligt centraal in het land aan de rivier de Linge

Deze prachtige vestigingsstad ligt centraal in het land aan de rivier de Linge

In het centrum van Leerdam kun je ook heerlijke terrasjes vinden en restaurants. De grote kerk is een mooi monument van de 15e eeuw. Authentiek zoals heel de stad is.

Grote Kerk Leerdam

Leerdam: Grote Kerk

Ik wil voor de volgende keer een fiets huren en de omgeving rondom Leerdam verkennen. Er zijn fietsroute die kunt afleggen door de dijken en langs de Linge en dat lijk me een onvergetelijke ervaring. Ook leuk als natuurfotograaf om deze omgeving te fotograferen. Zie deze mooie foto van Inge, met als achtergrond de Linge. Mooi! Of niet?

Inge, met als achtergrond de Linge

Inge, met als achtergrond de Linge

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?