Handige tips voor de beste kleurcombinaties – Interieur ideeën

Ben je ook net als ons dol op je huis?. Ga je verhuizen of wil je een frisse en nieuwe metamorfose voor je huis, dan is dit artikel echt iets voor jouw.
Kleuren zijn heel belangrijk in ons interieur. Met kleuren te combineren kun je heel veel kanten op.
Kleurencombinaties bepalen de sfeer in huis en op die manier laat je een beetje van je zelf zien.
Elk jaar zijn er weer kleuren trends en natuurlijk proberen we altijd om met de tijd mee te gaan.
Dit jaar heeft Flexa een geweldig mooie kleur: Heart Wood. Deze kleur is de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2018.
Ik vind deze kleur helemaal geweldig!. Deze kleur kun je makkelijk combineren met rustige en serene kleuren uit de natuur. Je hebt heel veel verschillende kleuren combinaties.

De Heart Wood kleur is mooi voor een moderne stijl. Past perfect met kleurencombinaties zoals donkerblauw, grijs en donker bruin. Ook bij een elegante en comfortabele sfeer kun  je deze kleur combineren met verschillende bruin kleuren en oude roze.

Door de Heart Wood kleur te combineren met verschillende zachte (pastel ) kleuren, creëer je een thuis gevoel.
Maar als je meer energie in je interieur wil, dan moet je deze kleur combineren met mooie kleuren zoals groen en geel.

Deze kleuren combinaties zijn mooi voor woonkamers, slaapkamer, kinderkamers (zie kinderkamertrends ) en zelf in keukens.

Er zijn zo veel manieren om de juiste kleurencombinaties te vinden.

Je kunt een collage maken. Knip je favoriete accessoires en kleuren paletten uit een tijdschrift of folder en vervolgens plak je ze op een stuk karton. Door een beetje te spelen met de collage kom je er snel achter welke stijl en sfeer bij jouw past.

Heb je een smartphone?. Dan kan je via de app van Flexa op een virtuele manier zien welke kleur past bij jouw interieur.

Met een kleurentester kun je op een kleine oppervlak verschillende kleurencombinaties proberen en meteen zien welke  je helemaal te gek vindt.

De juist kleurencombinatie vinden voor je interieur is niet moeilijk. Maar er zijn wel een paar factoren waar je rekening mee moet houden om je te helpen met je keuze.

Bijvoorbeeld: kijken welke ligging de kamer heeft die je wilt schilderen. Heel belangrijk als je een kamer hebt die heel donker is, en heel weinig zon en een klein raam heeft. Dan zou je het beste een licht kleur kunnen kiezen en het liefst met een combinatie van een lichte warme kleur.

Ook een andere factor is dat je de verf moet beoordelen als het echt droog is. Het verschil kan heel groot zijn van nat en droog. Je kan dat doen door de kleurentester te gebruiken.

Als je de kleurencombinatie gaat kiezen voor je huis volg je gevoel. Bij twijfel niet doen en verder kijken.

De kleurencombinatie met het mooiste effect is de combinatie van lichte kleuren met donkere kleuren.

Zie foto boven, de combinatie met licht zacht groen met donker groen is super mooi, chic en fris en als accessoires kun je wit gebruiken.

Een ruimte net zoals de woonkamer is heel mooi met verschillende soorten wit of gebroken wit op de muren. En dan met mooie eikenhouten meubels gecombineerd met donker blauwe accessoires, zoals kaarsen, kussens enz.

Of andersom, donker blauwe muur combineren met donker bruin en witte accessoires.

Wat je wil!. Het belangrijkste is dat je kunt vinden welke kleurencombinatie het beste bij jouw passen en dat je gelukkig en verlieft bent op jouw huis.

*Deze blogpost is gesponsord

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?