Leuke plaatsen om te bezoeken in Zeeland

Leuke plaatsen om te bezoeken in Zeeland: Zeeland heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Hieronder heb ik een top 5 samengesteld van leuke plaatsen in Zeeland die je kunt bezoeken. Deze keer komen de schiereilanden Walcheren en Zuid-Beveland aan de beurt. 

Leuke plaatsen om te bezoeken in Zeeland

Zeeland


1. Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland en heeft een beschermd stadsgezicht.

In de tijd van de VOC was het na Amsterdam de belangrijkste stad in Nederland. De rijke geschiedenis zie je nu nog steeds terug in het aantal monumenten dat de stad bezit. Maak een rondvaart door de grachten of beklim de “Lange Jan” een toren van zo’n 91 meter die wordt gezien als het symbool van Middelburg.


2. Vlissingen is een havenstad aan de Westerschelde. Het heeft de langste boulevard van Nederland waar je de zeeschepen voorbij ziet varen.

De boulevard begint bij het standbeeld van Michiel de Ruyter en  eindigt aan de andere zijde bij het windorgel. Rondom het windorgel vind je uitgebreide stranden. Een aanrader voor de kinderen is het maritieme attractiepark “Het Arsenaal“.

Vlissingen

Vlissingen


3. Veere is een voormalige havenstad met een rijk historisch verleden.

Blikvangers zijn de Grote Kerk en de Campveerse Toren, nu nog een van de oudste,bestaande herbergen.  Tegenwoordig is het, door de Deltawerken, afgesloten van de zee. Het Veerse Meer wordt nu voornamelijk gebruikt als recreatiegebied voor de pleziervaart. Ga zeker eens een wandeling maken over de stadswallen. De kinderen zullen zich hier ook vermaken met de touwbruggen en trekpontjes.


4. Goes is de winkelstad van Zeeland.

Het heeft een knusse binnenstad met als middelpunt het oude stadhuis en Magdalena Kerk aan de gezellige markt. Ideaal om een dagje te winkelen door de smalle straatjes. De kinderen zul je een plezier doen met een ritje met de stoomtrein Goes-Borsele.

Goes Zeeland

Goes Zeeland


5. Yerseke is een authentiek dorp aan de Oosterschelde.

Hier worden de wereldberoemde Zeeuwse mosselen en oesters gekweekt. Maak een rondleiding met gids langs de oesterputten en de havens waar altijd wel iets te doen is. De natuurliefhebber kan in het Nationaal park Oosterschelde volop genieten met het spotten van zeehonden, bruinvissen en allerlei vogels. Of maak een wandeling in het buitengebied, de Yerseke Moer. Dit gebied, waar weidevogels en allerlei soorten ganzen broeden, wordt ook wel het openlucht museum van Zeeland genoemd.  


Hebben jullie inmiddels ook zo’n zin gekregen om Zeeland te bezoeken? 

Leuke plaatsen om te bezoeken in Zeeland

Volg:
Camiel Rooyakkers
Camiel Rooyakkers

Mijn naam is Camiel. Ik houd van schrijven, lezen, sporten, vakantie en vooral voetbal kijken en er over te discussiëren.

Find me on: Web | Facebook

2 Reacties

 1. 16 oktober 2021 / 11:52 am

  Ik heb lang in Zeeland gewoond en als ik er ben voel ik me meteen weer Zeeuws. Ik heb je lijstje bekeken en ik moet (misschien tot mijn schande) bekennen dat ik nog nooit In Yerseke ben geweest. Heel raar, nu ik er over nadenk!

  • Elsa
   17 oktober 2021 / 9:27 am

   ☻ … maar is nooit te laat toch?! Maar ik snap het. Ik moet zeggen, ik vond het echt een authentiek dorp. En de mosselen waren heerlijk! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?