Ik woon mooi, ik woon in Broek in Waterland met Sabine/21

Broek in Waterland past perfect bij deze rubriek, ik woon mooi, ik woon in … Wat een mooi dorp is dat. Kleurrijke houten huizen en veel water. Sabine woont in Broek in Waterland en vertelt met veel trots waarom dit dorp zo speciaal is. Ook op haar blog Styledbysabine  schrijft ze over haar dorp en over haar grote passie, op gebied van interieur, mode en lifestyle.

Ik woon mooi, ik woon in Broek in Waterland met Sabine/21

Sabine is dol op vintage en tweedehands. Op haar blog vind je deze onderwerpen terug. Ook van planten is zij helemaal weg, en met veel liefde verzorgt ze haar urban jungle. Dat zie je ook terug op haar blog. De moeite waard om een kijkje te nemen. Maar voor nu lees haar antwoorden op mijn vragen. Heel veel leesplezier en maak kennis met dit mooie dorp dat 10 minuten van Amsterdam ligt.


* Wie ben je. 

Mijn naam is Sabine Weertman. Ik woon samen met mijn man Sicco en onze hond en twee katten in Broek in Waterland. Ik woon sinds 5 jaar in Broek in Waterland en mijn man is hier opgegroeid.  

Sabine Weertman

Sabine Weertman


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Broek in Waterland is een klein dorp echt vlak boven Amsterdam. Het is voor mij de ideale combinatie tussen een rustig en mooi dorp, maar wel met de mogelijkheid om in 10 minuten op Amsterdam Centraal te staan. Broek (zoals de inwoners het noemen) is een prachtig historisch dorp vol kleurrijke houten huizen, mooie tuinen en natuurlijk veel water.

Broek in Waterland met Sabine

Broek in Waterland met Sabine

Hier lijkt het soms of de tijd echt stil heeft gestaan en je waant je bijna in een openluchtmuseum. Een supermarkt vind je hier niet. Het dorp geeft mij een soort chronisch vakantiegevoel, waarbij we in de zomer in de vaart zwemmen en in de winter op diezelfde plek kunnen schaatsen.  

Broek in Waterland: kleurrijke houten huizen

Broek in Waterland: kleurrijke houten huizen


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Echte hotspots vind je hier niet. Zoals gezegd hebben we niet eens een supermarkt, dus voor de winkels of hippe koffietentjes hoef je hier niet te komen. Een aantal aanraders:  

  • Lunchen bij Het Broeker Huis (check ook even het gezellige terras in de binnentuin achter dit mooie restaurant) 
  • Een bootje huren en thee drinken bij Theetuin Overleek. De vaarroutes van deze schattige theetuin brengen je op de leukste plekjes.  
  • Een pannenkoek eten bij Pannekoekenhuis De Witte Swaen. Al jaren hetzelfde, knus en authentiek. 
  • Wandelen langs alle monumentale panden. Van “het Beroemde Huis” tot aan het theehuisje waar Napoleon 200 jaar geleden een kopje thee dronk. Er is hier genoeg te zien.  
Een bootje huren en thee drinken bij Theetuin Overleek.

Een bootje huren en thee drinken bij Theetuin Overleek.


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Uniek vind ik de combinatie tussen historie en authenticiteit met de stad Amsterdam letterlijk om de hoek. Als ik een paar stappen buiten het dorp zet, kom ik direct het bordje Amsterdam” tegen. Het contrast tussen het wonen midden in de weilanden, terwijl je in de verte de grote gebouwen van de hoofdstad ziet opdoemen vind ik nog altijd zo bijzonder. Ik stap hier de bus in en sta dan in 10 minuten midden op Amsterdam Centraal.  


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Ik denk dat Broek in Waterland nog een redelijk onontdekt pareltje is, net als de overige dorpjes hier in de buurt.

Broek in Waterland

Broek in Waterland

Het is makkelijk te bereiken met zowel de auto, openbaar vervoer als de fiets vanuit Amsterdam en het is echt een unieke plek.  


*Wat is er zoal te doen.

Er zijn hier niet veel activiteiten natuurlijk, maar een bootje huren is altijd leuk en de ideale manier om de omgeving te ontdekken. In augustus is er de jaarlijkse feestweek, waarbij verschillende teams het tegen elkaar opnemen tijdens allerlei activiteiten. In die week is er een leuke markt en de “Land Over Zand” is dé wedstrijd van het jaar (een soort prutsloten race ;)).  

Er zijn in de omgeving nog veel meer bijzondere authentieke dorpjes en op mijn blog vind je nog meer tips voor een dagje Broek in Waterland.

Ik woon mooi, ik woon in Broek in Waterland met Sabine

Ik woon mooi, ik woon in Broek in Waterland met Sabine


Wil je ook net als Sabine meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?