Ik woon mooi, ik woon in Comares – met Anke deel 7

Ik woon mooi, ik woon in Comares, dat vertelt Anke in onze rubriek. Sinds 2020 zijn Anke en haar man naar Spanje verhuisd, naar het prachtige dorp Comares.
Maar wil je meer weten over Anke lees hier onder de antwoorden op onze vragen en niet vergeten om een kijkje te nemen op haar blog en Instagram. Heel veel leesplezier!

Ik woon mooi, ik woon in Comares

Wil je ook net als Anke meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Hallo, ik ben Anke, foodblogger op Donnacaramella en sinds juni 2020 woon ik samen met mijn man in Zuid-Spanje, meer bepaald in het Axarquia gebied ten Noord-Oosten van Malaga.
Een hele ommekeer want ik ben geboren en getogen in Antwerpen en omstreken. Nu woon ik op “de Campo” tussen de dorpjes Comares en Colmenar.

* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats.  

Comares, 1540 inwoners ligt 35km van Malaga en toornt hoog (7035 M) uit boven het gebied en zie je al vanaf de kust liggen op de heuvel.  Het wordt daarom ook wel “El balcon de la Axarquia” genoemd. 

Het is erkend als 1 van de 81 “Magische dorpen” van Spanje en kent al een lange geschiedenis die goed zichtbaar is in de smalle straatjes en de historische ruïnes in de omgeving. De auto moet langs de rand van het dorpje blijven staan, het postkantoortje is 1 uurtje per dag open, pakjes worden geleverd en opgehaald in de lokale bar 😊 . 

Comares, 1540 inwoners ligt 35km van Malaga en toornt hoog (7035 M) uit boven het gebied en zie je al vanaf de kust liggen op de heuvel.  Het wordt daarom ook wel “El balcon de la Axarquia” genoemd. 

Map: Het wordt daarom ook wel “El balcon de la Axarquia” genoemd.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Enkele adresjes: Bar Los Pepes Colmenar ,  Arcos del Sol (Tripadvisor), Cortijo Valeta (in de buurt in Riogordo)

*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Het is echter verre van een slapend dorpje. Rond het dorp kan je verschillende mooie wandelingen maken, je kan er klimmen en Comares is ook gekend omdat je er de langste zipline van Spanje kan vinden in een volledig natuurlijke omgeving. Hiervoor mag je dus allemaal geen hoogtevrees hebben.
 ik woon in Comares

Ik woon in Comares

In de omgeving wordt veel aan landbouw gedaan, dit zijn vooral olijven, amandelen maar ook avocado’s en mango’s.
De kans dat je een geitenhoeder tegenkomt is ook heel groot. De melk wordt gebruikt voor de geitenkaas die hier ook gemaakt in 2 lokale bedrijven. Eén van deze kazen wordt zelfs nationaal verkocht in de winkelketen Lidl. 

*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Het Spaanse binnenland is zeker de moeite waard om eens de kust te verlaten. . Wijk eens af van de platgetrapte toeristische paden en bezoek het Axarquia gebied met dorpen als Comares en Colmenar. Mooie dorpjes langs verschillende routes en niet te vergeten te proeven van de lokale tradities en producten.

Moscatel (zoete wijn), Ajo blanco (looksoep), Queso Montes de Malaga (geitenkaas), Baticate (avocadosmoothie) en Lamsbout


*Wat is er zoal te doen.

In het dorp kan je een wandelingetje maken aan de hand van de “voetafdrukken”, een drankje en hapje nuttigen in de lokale bar, genieten van het mooie uitzicht op de kust, en voor de durvers een ritje met de langste zipline. Het heuvelachtige gebied trekt ook veel wielertoeristen die hier komen trainen en even een pauze houden. Het andere dorpje is Colmenar.

In het dorp kan je een wandelingetje maken aan de hand van de “voetafdrukken”

In het dorp kan je een wandelingetje maken aan de hand van de “voetafdrukken”

Daar is een leuk honingmuseum. “Colmena” betekent ook bijenkorf.  Een potje lokale honing heb ik dan ook steeds in huis.
Even iets gaan drinken in de lokale bar kan ook soms grappige momenten opleveren: even te paard een drankje gaan nuttigen is hier redelijk gewoon (zie foto).
Het ligt ook aan de rand van het prachtige natuurpark “Montes de Malaga”, waar je ook mooie wandelingen kan maken.
De dorpen liggen op verschillende routes:  Ruta de la pasa : de druivenroute, Ruta del aceite y los montes: de olijfolie en bergenroute enz.
Zeker de moeite om deze eens te doen en kennis te maken met deze mooie omgeving.
Groetjes,
Anke
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?